16 - 11 - 2024
معادن وارد حوزه گردشگری میشوند
رشد ۲۷درصدی حفاریهای اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران در 7 ماه امسال
«جهانصنعت»- مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: ۲۷درصد مجموع حفاریهای اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران رشد یافته است.
مدرسخیابانی با اشاره به اینکه حدود ۸۰درصد حفاریهای اکتشافی مربوط به این شرکت است افزود: برنامهریزی ما این است که ۴۷۰هزار متر حفاری داشته باشیم. از میزان این حفاری با طی مراحل بعدی حدود ۷ونیم درصد به منابع زمینشناسی اضافه شده است.
وی ادامه داد: ایران با ذخیره 6/20میلیارد تن ذخیره مس رتبه۵ را در دنیا دارد و این ارقام با اکتشافات جدید اضافه میشود. برآورد ما این است که بتوانیم ذخایر مطمئنتری را برای اجرای طرحهای توسعه فراهم کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در مجموع عملکرد هفتماهه شرکت ملی مس با تلاش مجتمعهای چهارگانه رکوردهای خیلی تازهتری نسبت به دوره ششماهه رقم زده، بهطوریکه تقریبا تمامی میزان شاخصههای تولید در بخشهای مختلف این شرکت افزایش یافته است.
مدرسخیابانی با بیان اینکه در تولید کاتد نسبت به سال قبل با ۷درصد رشد مواجهیم، گفت: در استخراج موادمعدنی در معادن شرکت ملی مس ۱۰درصد نسبت به سال قبل رشد داشتیم که از این منظر خود یک رشد قابلتوجهی است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت:
ذخایر جدید معدنی در کردستان کشف شد
خبرگزاری صداوسیما- معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با اکتشافات جدید صورتگرفته در استان کردستان ذخایر معدنی بسیار خوبی کشف شده که بسیار نویدبخش است.
اردشیر سعدمحمدی در مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز اول واحد تولید گندله آهن بیجار، اظهار کرد: خوشبختانه ظرفیتهای بسیار خوب معدنی در این استان وجود دارد و با تلاشهای صورتگرفته مجموعه توسعه معادن ۱۵دستگاه جدید حفاری را خریداری کرده است.
وی افزود: در همین راستا اکتشاف در حوزه معادن باارزش را در دستور کار خود قرار دارد و به انجام خواهد رسید.
سعد محمدی به اکتشافات جدیدی که صورت گرفته نیز اشاره کرد و ابراز داشت: خوشبختانه اکتشافات جدیدی در منطقه همدان و کردستان صورت گرفته که بسیار نویدبخش است.
وی اعلام کرد: در این اکتشافات توانستهایم ذخایر بسیار خوبی از سنگآهن را شناسایی کنیم که باید سرمایهگذاری لازم برای آن صورت بگیرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: براساس پلنی که داریم منطقه غرب کشور در آینده نزدیک به قطب جدید تولید فولاد و سنگآهن تبدیل خواهد شد و به اقتصاد این منطقه کمک خواهد کرد.
وی عنوان کرد: با توجه به خریداری تجهیزات خارجی، تا سال آینده تعدادی از این پروژهها به اتمام میرسند و شاهد پیشرفت در این حوزه خواهیم بود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت به تولید کنستانتره توسط شرکت صبانور اشاره کرد و گفت: براساس برنامهریزی صورتگرفته شرکت صبانور قرار است سالانه ۸میلیون تن کنستانتره تولید که علاوهبر تامین نیاز استان، بخشی از نیاز کشور را نیز تامین کند.
معاون معدنی وزیر صمت:
معادن وارد حوزه گردشگری میشوند
ایراسین- معاون معدنی وزیر صمت گفت: توجه به حوزه گردشگری در معادن، از جمله طرحهایی است که دنبال میشود تا براساس آن، بهرهبرداران در کنار تولید و فعالیت اقتصادی به توریسم هم توجه کنند. وجیهالله جعفری روز جمعه با بیان اینکه فرهنگسازی در بخش معدن جزو راهبردهاست، اظهار کرد: در بحث گردشگری طرحهایی را دنبال میکنیم که بهرهبرداران، به آینده بخش معدن توجه داشته باشند و از ابتدا وزارت صمت یا محیط زیست، باید اجرای طرح گردشگری را از بهرهبردار بخواهد که بتواند آن را در آتی انجام دهد. وی افزود: خیلی از مجموعهها میتوانند هم به بحث اقتصادی تولید و هم گردشگری توجه کنند و این کار میتواند در معادن نمک زیرزمینی اتفاق بیفتد، همچنانکه در معدن سرب و روی نخلک اصفهان، دنبال این هستیم بخش قدیمی را گردشگری و آموزشی کنیم. معاون معدنی وزیر صمت اضافه کرد: معدن پتاس خور و بیابانک هم که منطقهای نمکی است، از لحاظ سلامت میتواند به محیطی گردشگری تبدیل شود. جعفری در بخش دیگری از سخنانش به طرح تحول زمینشناسی اشاره کرد و گفت: طرح اکتشاف ذخایر معدنی جدید، در 7استان کشور اجرا میشود که تاکنون در ۲ استان خراسانجنوبی و کردستان آغاز شده است. وی یادآور شد: طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی با همکاری ایمیدرو و سازمان زمینشناسی در حال اجرا است و به ترتیب اولویت، براساس پتانسیل معدنی و درآمد و اعتبار، در استانها انجام میشود. جعفری اشاره کرد: این طرح در استانهای یزد، کردستان، سیستانوبلوچستان، کرمان، فارس، خراسانجنوبی و خراسان شمالی انجام خواهد شد. معاون معدنی وزیر صمت افزود: عملیات ژئوفیزیک در پهنههای خراسانجنوبی انجام شده و در کردستان هم در حال انجام است و شاهد آثار خوبی از اکتشاف برای این استان هستیم که نوید آینده خوبی برای این منطقه میدهد. او ادامه داد: در بحث توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور، ۱۷راهبرد، ۷۰کلان پروژه و بیش از ۲هزار و ۳۰۰ (در برخی موارد به ۲هزار و ۵۰۰مورد نیز میرسد) برنامه عملیاتی تدوین شده است. جعفری تاکید کرد: توسعه بخش اکتشاف نیازمند اقداماتی مثل تجمیع دادهها، اطلاعات و مشارکت بخشخصوصی است و توسعه فعالیتها توسط بخشخصوصی در اکتشاف و بهرهبرداری، نوعی کلان پروژه است. معاون معدنی وزیر صمت اضافه کرد: اینکه ما بتوانیم دستورالعمل امنیت سرمایهگذاری و قوانین موجود را هدفمند و جاری کنیم، به توسعه اکتشافات کمک خواهد کرد، بهعنوان مثال بهرهبردار در قالب تبصره ۵ ماده۱۴میتواند در راستای توسعه اکتشافات، تحقیق و پژوهش و کمک به محیطزیست کار کند. جعفری اضافه کرد: اگر بهرهبردار قبل از پرداخت حقوق دولتی، طرحی در این رابطه اجرا کند، دولت یا شورای عالی معدن میتواند به او ۲۰درصد تخفیف دهد که از این طریق خیلی از معضلات حوزه پژوهش و محیط زیست، توسط بهرهبردار بهرهمند از حقوق و مشوق، رفع خواهد شد. وی با بیان اینکه قرار بود سال۱۳۹۰ طبق تبصره 3ماده 5، اطلاعات مربوط به اکتشافات معدنی جمعآوری شود، ادامه داد: این اطلاعات تهیه ولی جمعبندی نشده است، به همین دلیل مرکز پایگاه دادههای علوم زمین را تقویت کردیم. معاون معدنی وزیر صمت یادآور شد: حدود 3 سامانه تجمیع اطلاعات را در لایه کاداستر قرار دادیم که تمام اطلاعات پشت این لایه قرار گیرد و این باعث میشود تحلیلمان در بحث اکتشاف کامل باشد و سرمایهگذار با ریسک کمتر و مشوق بیشتر سرمایهگذاری کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد