20 - 12 - 2022
معافیت ۱۱ کشور از تحریم نفتی ایران تمدید شد
یکی از چهار خریدار اصلی نفت ایران یعنی ژاپن توانست دوباره از قانون معافیتهای ایالات متحده استفاده کند. دلیل این موضوع کاهش بیسابقه خرید نفت از تهران است.
به گزارش سکونیوز و به نقل از رویترز، ایالات متحده، معافیتهای ژاپن را دوباره تا ۱۸۰ روز (شش ماه) دیگر تمدید کرد. ژاپن یکی از چهار کشور اصلی خریدار آسیایی نفت ایران است. کشورهایی میتوانند از معافیتهای قانون تحریم ایالات متحده علیه تهران استفاده کنند که خرید نفت خود را از ایران به مقدار قابل توجهی کاهش دهند. تحریمهای ایالات متحده و اتحادیه اروپا شامل نفت ایران و حمل و بیمه آن است که توانسته تا حدی روی فروش نفت ایران ایران تاثیر بگذارد. این در حالی است که ایران سال گذشته در حدود دو میلیون بشکه نفت صادرات داشت.
با این وجود ژاپن و ایالات متحده برای خرید نفت از ایران جلسات متعددی برگزار کردند و ژاپن در این جلسات برای استفاده از قانون معافیتهای ایالات متحده متعهد شده است که همچنان خرید نفت خود را از تهران کاهش دهد.
یکی از مقامات ژاپن در اینباره در گفتوگو با رویترز گفت: به زودی در مورد میزان کاهش خرید نفت از تهران با رسانهها گفتوگو خواهیم کرد.
از زمان برخورداری از این معافیتها در ماه مارس ژاپن به عنوان سومین کشور بزرگ مصرفکننده نفت در جهان هر ماه میزان واردات نفتی خود را از ایران کاهش داده که البته افزایش ۸/۶ درصدی واردات نفتی این کشور از ایران در ماه ژوئن یک استثنا بوده است.همزمان روزنامه واشنگتن پست خبر میدهد که آمریکا مهلت برخورداری ۱۱ کشور از جمله ۱۰ کشور اروپایی را از قانون معافیتها به همراه ژاپن تمدید کرده است.
براساس این گزارش تحت این اقدام این ۱۱ کشور میتوانند به مدت ۱۸۰ روز دیگر همچنان به خرید نفت ایران ادامه دهند، بدون آنکه از سوی ایالات متحده آمریکا تحریم شوند.
براساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا معافیت ۱۰ کشور اروپایی از جمله جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا، انگلیس و ژاپن تمدید شده است.
بر این اساس گفته میشود هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که از زمان برخورداری از معافیتهای تحریمی علیه ایران در ماه مارس ژاپن باز هم از میزان واردات نفتی خود از ایران کاسته و هماکنون در شرایطی است که میتواند بار دیگر مهلت برخورداری از این معافیتها را تمدید کند.
در این گزارش ادعا شده که هماکنون میزان بازده نفتی ایران کاهش یافته و میزان صادرات نفتی به حدود یک دوم سال گذشته رسیده که علت این امر مشکلات ایجاد شده در روند انجام پرداختهای نفتی از سوی مشتریان آسیایی بوده است.
حتی در ماه جولای روند واردات نفتی این کشور از ایران به یکباره کاملا متوقف شد. پس از آن در روز یازدهم ماه ژوئن بود که ایالات متحده به کرهجنوبی و هند نیز معافیتهای تحریمی در قبال واردات نفت از ایران اعطا کرد، این دو کشور تا ماه دسامبر همچنان از این معافیتها برخوردار خواهند بود.
از زمان برخورداری از این معافیتها سئول واردات خود را حدود ۲۵ درصد در ماه ژوئن کاهش داد و در ماه جولای این میزان واردات نفتی از ایران را ۴۲ درصد تنزل داد و در نهایت در ماه آگوست روند صادرات نفتی ایران به کرهجنوبی متوقف شد.
به گفته یک منبع آگاه در وزارت اقتصاد کرهجنوبی، برای آنکه بتوان مهلت برخورداری از معافیتها را تمدید کرد باید مدارکی ارایه دهیم که دال بر کاهش واردات نفتی از ایران از روز برخورداری از این معافیتها بوده است.
وی تصریح کرد: کرهجنوبی میزان واردات نفتی خود از ایران را حتی بیش از آنچه به ایالات متحده آمریکا متعهد شده بود، کاسته است.
میزان واردات نفتی هند نیز از ایران در ماه ژوئن ۱۸ درصد و در ماه جولای ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران در آسیا در روز ۲۸ ماه ژوئن از این معافیتها برخوردار شد.
اما در ماه ژوئن میزان واردات نفتی این کشور از ایران به یکباره افزایش یافت و به بالاترین رقم در ۱۱ ماه اخیر رسید اما در ماه جولای بار دیگر میزان واردات نفتی چین از ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافت.
گفتنی است، ژاپن، چین، کرهجنوبی و هند که چهار کشور بزرگ خریدار نفت ایران در آسیا هستند در هفت ماهه نخست امسال یک پنجم از میزان خرید نفتی خود از ایران کاستهاند. بیشترین میزان کاهش به ژاپن تعلق داشته که ۳۹ درصد ارزیابی شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد