9 - 04 - 2020
مقام دوم کشور به لحاظ منابع انسانی مهندسی
«جهانصنعت»- معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران مقام دوم دنیا را از لحاظ منابع انسانی مهندسی و علوم پایه دارد و این در حالی است که از این ظرفیت به درستی استفاده نکردهایم.
برات قبادیان در حاشیه آیین رونمایی از طرح تاپ (توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) با بیان اینکه تاپ یک طرح تقاضا و عرضهمحور است اظهار کرد: تقاضاهای فناورانه در کشور داریم که از سالهای قبل این تقاضا، تجهیزات پیشرفته و برخی نیازهای بخش صنعت از خارج کشور وارد که سبب خروج ارز نیز است.
این در حالی است که کشور ما مقام دوم دنیا از از نظر منابع انسانی مهندس و علوم پایه را دارد که به درستی از این ظرفیت استفاده نکردهایم، به همین منظور طرح تاپ راهاندازی که در این طرح بخش صنعت و دانشگاه در کنار یکدیگر قرار داده میشوند، اگر چه این ارتباط از قبل نیز مطرح بوده و اکنون برای مشارکت و رفع نیازهای کشور تاپ را تدوین کردهایم.
قبادیان گفت: امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو مقطع فوقلیسانس و دکتر در کشور داریم که اعتقاد ما بر این است پایانههای این دانشجویان نباید بدون توجه به نیاز کشور نوشته شود.
به همین منظور سامانه تاپ در کشور راهاندازی شده که در این سامانه واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری و بنگاههای اقتصادی خود را برای پژوهش اعلام میکنند.
معاون وزیر صنعت بیان داشت: دانشگاهها، اساتید، دانشجویان و نخبگان باید این نیازها را به صورت تخصصی برآورده کنند چرا که معتقدیم از این به بعد هیچ پایانه و رسالهای نباید بدون توجه به نیازهای کشور که در سامانه تاپ تدوین شده حتی عنوان آن انتخاب شود.پس از بررسی نیاز و انتخاب از سوی دانشجو و راهنمایی از سوی استاد راهنما و مشاور و به کمک بنگاه یا واحد صنعتی که اعلام نیاز کرده، طرح نهایی تحقیق و حل مساله تدوین و دانشجو از همان ابتدا دانشجو در واحدهای تحقیق، توسعه و واحدهای طراحی بنگاههای اقتصادی مستقر و یک ارتباط هدفمند با حل مساله و دستیابی به فناوری داخلی اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۲۰۰ بنگاه اقتصادی در سامانه تاپ ثبتنام کردهاند خاطرنشان کرد: این واحدها بیش از ۸۵۰ پروژه پژوهشی برای بررسی مطرح کردهاند که تاکنون ۲۷۰ مساله پژوهشی طرح شده است.
قبادیان در ادامه با اشاره اینکه از ابتدای مهرماه جاری سامانه برای اساتید و دانشجویان باز شده، گفت: حداقل ۸۰ هزار بنگاه اقتصادی فعال در کشور داریم که این واحدها میتوانند حجم زیادی مساله در طرح تاپ برای دانشگاهیان مطرح کنند.وی ادامه داد: هدف نخست این طرح که پیرو تاکیدهای مقام معظم رهبری بوده توانمندسازی تولید و در کنار آن ورود دانشگاهیان و نخبگان به درون بخش صنعت و فراهم کردن اشتغال هرچه بیشتر برای آنها بوده چرا که زمانی که یک دانشجو موجب سودآوری واحد صنعتی شود توسط آن بنگاه جذب میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با اجرای این طرح شاهد اشتغالزایی در حوزه صنعت خواهیم بود، افزود: طرح تاپ فرصت مناسبی است برای واحدهای صنعتی که از چرخه تولید خارج یا فعالیت آنها متوقف شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد