14 - 12 - 2022
مقر فرماندهی گروههای شورشی به سوریه منتقل شد
برای تقویت جایگاه خود در میان مخالفان داخلی و حامیان خارجی راهی سوریه شدهاند. مرکز فرماندهی خود را از ترکیه به داخل مرزها منتقل کردهاند، بدون آنکه مشخص باشد چنین اقدامی تا چه اندازه میتواند بر شدت اعتراضات ۱۹ ماهه سوریه بیفزاید. مخالفان رژیم بشار اسد موسوم به ارتش آزاد سوریه توانسته جایگاهی در میان مخالفان داخلی و حامیان خارجی داشته باشد اما نفوذ این ارتش به عنوان یک فرماندهی سازمان یافته همچنان محدود ارزیابی میشود.
این مخالفان با انتشار یک پیام ویدیویی در اینترنت اعلام کردند: مرکز فرماندهی هود را یک هفته پیش به «مناطق آزاد شده» منتقل کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ریاض الاسد، فرمانده ارتش آزاد سوریه در پیام ویدیویی خود مستقر شدن مقر فرماندهی در داخل کشور را «خبری خوش برای ملت تاریخی و آزاد سوریه» توصیف کرده است. او از اشاره به مکان دقیق استقرار فرماندهان شورشیان خودداری کرده است. گفته میشود این مکان در «مناطق آزاد شده» قرار دارد.
مصطفی الشیخ، رییس شورای نظامی ارتش آزاد سوریه هدف از این اقدام را متحد کردن تمام گروههای مسلح مخالف حکومت اسد عنوان کرده است. فرماندهان شورشیان که از افسران ارشد سابق ارتش سوریه هستند پیشتر به دلیل اقامت در ترکیه مورد انتقاد قرار گرفته بودند. ارتش آزاد سوریه به دلیل حضور فرماندهانش در کشورهای ترکیه و اردن از تسلط و نفوذ لازم بر گروههای پراکنده شورشیان در داخل کشور برخوردار نبودهاند. همچنین میان سرهنگ کاظم سعدالدین که در داخل سوریه فرماندهی عملیات را بر عهده دارد و ریاض الاسد اختلافهایی در گذشته به وجود آمده که انتظار میرود با تمرکز فرماندهی کاهش یابد.
این در حالی است که درگیریها میان نیروهای مخالف اسد، رییسجمهور سوریه و ارتش این کشور همچنان ادامه دارد.
ارتش لبنان روز گذشته اعلام کرد: ارتش آزاد سوریه طی کمتر از یک هفته دو بار به اراضی لبنان تجاوز کرده و با صدور بیانیهای تصریح کرد: شمار زیادی از نیروهای مسلح سوریه جمعهشب به یکی از مراکز ارتش لبنان در شرق این کشور و در نزدیکی مرزهای سوریه حمله کردند که این حمله هیچ قربانی در پی نداشت. ارتش آزاد سوریه در طول کمتر از یک هفته، دو بار به اراضی لبنان در منطقه عرسال تجاوز کرده است.
در بیانیه یادشده همچنین تاکید شده است که در پی اقدام ارتش آزاد سوریه ارتش لبنان نیروهای خود را در منطقه یادشده افزایش داده و نیروهای ارتش لبنان عملیات خود را برای جستوجوی افراد مسلحی که پس از این حمله به کوهها و برخی از روستاهای مرزی لبنان گریختند، آغاز کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته از گردهمایی ۱۶ حزب اپوزیسیون سوریه در دمشق خبر داد و نوشت: ۱۶ حزب اپوزیسیون در کنفرانس روز یکشنبه که رهبری آن را یک گروه مخالف مستقر در سوریه به نام «نهاد هماهنگی ملی برای تغییر دموکراتیک در سوریه» عهدهدار است، شرکت کردند. این کنفرانس نادر برای بحث و رایزنی درخصوص راهکارهای صلحآمیز پایان بخشیدن به جنگ داخلی سوریه و متحد کردن اپوزیسیون برگزار میشود. این کنفرانس در یک هتل در شهر دمشق در پایتخت سوریه و تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار میشود و در آن سفیران روسیه و ایران نیز حضور دارند. گروههای اپوزیسیون سوریه دارای اختلافات جدی با یکدیگر هستند.
درگیریها در حالی ادامه دارد که مقامات بینالمللی همچنان به تلاش خود برای پایان دادن به خشونتها ادامه میدهند.
محمد مرسی، رییسجمهور مصر در نخستین مصاحبه تلویزیونی خود درخصوص وضعیت سوریه گفت: مصر یکی از طرفهای درگیر در بحران سوریه نیست اما یکی از گروههای فعال و کارآمد در پایان دادن به وضعیت این کشور است.
ضمن اینکه بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه این سازمان و اتحادیه عرب در امور سوریه از رهبران کشورهایی که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت خواهند کرد، خواستهاند که برای بهبود اوضاع این کشور به ویژه مردم راه حل ارایه کنند.
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه از نیویورک گزارش داد: در بیانیه منتشر شده سازمان ملل پس از مذاکرات بان و الابراهیمی آمده است: تجمع بزرگ دیپلماتیک که روز سهشنبه آغاز خواهد شد، میتواند به حل بحران انسانی خطرناک در سوریه و تاثیر آن بر کشورهای مجاور کمک زیادی کند.
ابراهیمی، نماینده سازمان ملل که گزارش سفر خود به سوریه را به دبیرکل سازمان ملل ارایه کرد، همچنین قرار است دوشنبه هفته آینده در نشست شورای امنیت دیدگاههای خود را بیان کند.
در بیانیه سازمان ملل با تاکید بر اینکه هر دو مقام بحران سوریه را تهدیدی روزافزون برای صلح و امنیت منطقه خواندند، آمده است: محور این مذاکرات، ارایه راه حل برای پاسخگویی به خشونت خطرناک در سوریه و پیشبرد راهحل سیاسی همهجانبه بود که در برگیرنده خواستههای مردم سوریه باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد