23 - 01 - 2017
مناقصه سازمان زیباسازی برای مرمت خانه تاریخی امینالسلطان
خانه «امین السلطان»، معروف به خانه- باغ «اتحادیه» در شرایطی ۷۰ درصد از روند ساماندهی خود را پشت سر میگذارد که به تازگی سازمان زیباسازی یعنی مالک این بنای تاریخی، مناقصهای را برای برخی از عملیاتهای مرمتی و حتی سقف ساختمانهای جدید «اتحادیه» منتشر کرده است.
به گزارش ایسنا، سازمان زیباسازی شهر تهران ۲۳ مهر سال گذشته، خانه تاریخی «اتحادیه» را پس از سالها بیتوجهی، تملک و بلافاصله کار مطالعه و بررسی روی این بنای تاریخی برای مرمت و کاربری آن را آغاز کرد، اقداماتی که تا همین چند روز پیش در آنها هیچ صحبتی از استفاده از بخشخصوصی در برخی اقدامات مرمت و ساماندهی محوطه مطرح نشده بود تا اینکه از چند روز پیش اطلاعیهای برای یک مناقصه با عنوان «مجموعه خانه تاریخی اتحادیه» روی سایت سازمان زیباسازی شهر تهران قرار گرفت.
۲۶ دی ماه سازمان زیباسازی شهر تهران، در بخش مناقصه و مزایده سایت اینترنتی خود یک مناقصه جدید را بهروزرسانی کرد؛ «مناقصه اجرای عملیات گودبرداری، حفاظت از گود، اجرای سازه اصلی و سقف ساختمانهای جدید مجموعه اتحادیه» به آدرس تهران خیابان لالهزار جنوبی، انتهای بنبست اتحادیه، خانه تاریخی اتحادیه به متراژ تقریبی شش هزار و ۲۰۰ متر مربع. در این اطلاعیه شرایط متقاضیان، داشتن «حداقل رتبه ۳ معتبر ابنیه از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور» عنوان شده است. عیسی علیزاده، رییس سازمان زیباسازی شهر تهران، در این زمینه توضیح میدهد: این مناقصه به معنای واگذاری بنای تاریخی «اتحادیه» به بخشخصوصی نیست. همه کارهای شهرداری تهران از طریق مناقصه انجام میشود. از سوی دیگر اینکه شهرداری اینکار را انجام میدهد، به معنای آن نیست که ما پول ندهیم و هر کسی پول کمتری پرداخت کرد، کار را انجام دهد. مساله این است که سازمانهایی مانند سازمان زیباسازی یا شهرداری مرمتگر و کارشناس متخصص در این زمینه ندارند.
او با بیان اینکه مرمت و ساماندهی بناهای دیگر تاریخی در اختیار سازمان زیباسازی یا شهرداری تهران هستند نیز از طریق مناقصه انجام میشود، ادامه میدهد: پروژه عمارت «ارباب هرمز»، «باغ نگارستان»، «سردر باغ ملی» یا «میدان مشق» نیز از طریق این نوع مناقصه انجام شد که البته همه این پروژهها، براساس نظرات کارشناسی میراث فرهنگی صورت میگیرد. به عنوان مثال در این نوع مناقصهها برای رطوبتزدایی مجموعه تاریخی اتحادیه، تعبیه نقطهای برای پارکینگ، تعویض سقف شیروانیها یا کانالکشی باید همه موارد را بررسی کنیم و براساس آییننامهای که وجود دارد، به نتیجه برسیم.
وی با اشاره به این نکته که او به عنوان مدیرعامل سازمان زیباسازی نمیتواند به تنهایی تصمیم بگیرد و یک شرکت را به عنوان مسوول کار معرفی کند، اضافه میکند: در این شرایط اگر اقدامات مورد نیاز به خوبی انجام نشوند موظف به پاسخگویی هستم. حتی ممکن است بگویند یک نفر دیگر با رقم کمتری میتوانست این پروژه را به پایان برساند. این مناقصه به معنای آن است که هر کسی با عدد و رقم کمتری این کارها را انجام دهد، فقط کار مرمت و ساماندهی به او واگذار شود، نه اینکه آن را به بخشخصوصی بدهیم.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر سه پیمانکار مرمت بهطور همزمان در مجموعه تاریخی اتحادیه در حال انجام کار هستند و مرمت ابینه میراثی را انجام میدهند، بیان میکند: سازمان زیباسازی شهر و شهرداری تهران موظف هستند همه پروژههای خود را به پیمانکارانی که رتبه و مجوز میراثفرهنگی را دارند، بدهند. سه پیمانکاری نیز که در این خانه مستقر هستند، پس از تایید میراثفرهنگی کار خود را آغاز کردهاند. ما نیز براساس قاعدهای که تا امروز داشتهایم، همین کار را میکنیم حتی میراث فرهنگی در نامه به سازمان زیباسازی اعلام میکند اگر ما نیاز به استفاده از پیمانکاری داریم، باید از پیمانکاران معرفی شده توسط آنها استفاده کنیم.
مناقصههای زیباسازی به معنای واگذاری بنای تاریخی نیست
علیزاده بار دیگر با تاکید بر اینکه این مناقصه به معنای واگذاری به بخشخصوصی نیست، بیان میکند: ما کار مرمت و ساماندهی برخی اقدامات را در مناقصه واگذار کردهایم، نه مجموعه تاریخی «اتحادیه» را. شرکت مترو نیز برای هر پروژهای مناقصه برگزار میکند. همه کارها به همین روش مناقصه انجام میشود. هرکس کار را با هزینه کمتری انجام دهد، این نوع پروژهها به آن واگذار میشود.
وی درباره امکان واگذاری این نوع خدمات در بناهای تاریخی به میراث فرهنگی توضیح میدهد: میراث فرهنگی اعتبار مالی ندارد، با این وجود ما حاضریم اگر میراث فرهنگی بگوید این پیمانکار چنین پروژهای را انجام دهد و هزینهاش را خودشان متقبل میشوند به آنها بدهیم. او اضافه میکند: با این وجود براساس آییننامه معاملات سازمان زیباسازی «اگر بین پنج تا ۱۵ پیمانکار که همگی واجد شرایط انجام این پروژهها هستند، بخواهیم کسی را انتخاب کنیم آن کار باید با مناقصه رخ دهد تا بعدا حرفی نباشد که به عنوان مثال یک شخص آشنا وارد کار شده است.» در غیر این صورت میراث فرهنگی میتواند به ما بگوید که اجرای مرمت توسط پیمانکاران ما به خوبی رعایت نشده است. این اتفاق جز به بخشخصوصی مربوط نمیشود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران تاکید میکند: حرف ما این است که همه نظارت و کاربری بر عهده ماست، پول آن نیز توسط ما پرداخت میشود. مشکلات وزارت عالیه را نیز سازمان زیباسازی انجام میدهد، اما شهرداری و زیباسازی از آن بهرهبرداری میکنند، بنابراین نمیتوانیم این بهرهبرداری را به بخشخصوصی بسپاریم.
به گفته وی، اگر شهرداری تهران بخواهد یک خیابان را پیادهراه کند قطعا این مناقصه را برگزار میکند و از میان همه واجدان شرایط کسی را با کمترین قیمت این اقدام را انجام دهد، انتخاب میکند، اما پیادهراه را به او نمیدهد، فقط از او میخواهد که با کمترین اعتبار این پروژه را به سرانجام برساند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد