1 - 12 - 2022
منتظر نظر شورای عالی فضای مجازی هستیم
جامعه- حضور برخی وزرای کابینه دولت دهم و داشتن صفحه اختصاصی برخی از وزرا دردسرساز شده است. قضیه از آنجا آغاز شد که ظریف، وزیر امور خارجه در صفحه خود در فیسبوک از به سفر رفتن خود نوشته بود اما مشکل زمانی آغاز شد که تعدادی هکر به صفحه وی حمله! کرده و پیامهای سیاسی ضد حاکمیت در آن نوشتند. وی نیز در واکنش سریعی در این ارتباط اعلام کرد که صفحهاش را حذف خواهد کرد. بعد از اندکی کاربران فیسبوک با صفحات متنوعی که مدعی بودند متعلق به وزرا و مقامات هستند مواجه شدند و این پرسش پیش آمد که کدام صفحه حقیقتا متعلق به کدام مقام دولتی یا منتسب به حاکمیت است. در واکنش به این اتفاق، رییس پلیس وارد موضوع میشود. پلیس از سه سال قبل در ذیل شاخهای تخصصی تحت عنوان «فتا» همواره امور مربوط به اینترنت و فضای مجازی را دنبال میکرده بنابراین طبیعی است که اولین اظهارنظرها و واکنشها از زبان احمدیمقدم، رییس پلیس کشور باشد. البته پیش از آن اعلام شده بود در هیات دولت کمیتهای تشکیل شده است تا حضور اعضا یا احتمال منع قانونی اعضای کابینه را در فیسبوک بررسی کند. با این همه احمدیمقدم در حالی درباره موضوع فیسبوک از سوی خبرنگاران مورد سوال قرار گرفت که فیسبوک در ایران فیلتر است یعنی صفحهای که از سوی دولت و با صلاحدید نظام فیلتر شده است از سوی اعضای کابینه دولت به طور غیرقانونی فیلترشکن میشود سپس در آن مطالبی برای ارتباط با دیگران مطرح میشود!
احمدیمقدم نیز بر این نکته تاکید میکند که وقتی تاکنون تغییر نظری در خصوص رفع فیلتر فیسبوک از سوی کمیسیونهای ویژه شورای عالی فضای مجازی وجود ندارد استفاده از فیسبوک برای ارتباط با مخاطب بیرونی چه میتواند باشد جز یک توجیه؟!
وی در بخش دیگری از سخنانش میگوید: دولت اکنون در حال استقرار است و اولویت اصلیاش حل مشکل اقتصادی و ایجاد آرامش است و بعد از آن کمکم رسیدگی به موضوعات فرهنگی و اجتماعی.
فرمانده ناجا گفت: ما (نیروی انتظامی) منتظر نظر جلسه شورای عالی فضای مجازی هستیم تا ببینیم باید همچنان به این شبکه (فیسبوک) نگاه تهدیدمحور داشته باشیم یا خیر؟
احمدیمقدم در بخشی دیگر از سخنان خود درباره امنیت اخلاقی گفت: همه تصور میکردند که دولت جدید با آزادی اجتماعی و حجاب موافق است و این در حالی بود که هیچ مسوولی چنین اظهارنظری در مورد «آزادی اجتماعی و حجاب» نداشته است.
وی با بیان اینکه مسوولان این دولت سخنانی نزدیک به این اظهارات نیز نگفتهاند، گفت: چنین تصوری صحیح نیست و عمل ناجا بر مبنای قانون است و وقتی ناهنجاری از درجهای عبور میکند باید ضرباهنگ افزایش یابد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه موافق تلاش برخی از رسانهها برای تشدید این ضرباهنگ نیز نیستم، گفت: برخی رسانهها تلاش میکنند با بزرگنمایی اخباری که بعضا صحت ندارد و واقعیت در آنها غرق شده، ضرباهنگ را تشدید کنند که موافق این امر نیز نیستم.
وی با بیان اینکه طرحهای امنیت اخلاقی تعطیل نشده است، اظهار داشت: البته برخی متجریان که تعداد آنها زیاد نیست با تجری بیشتری وارد شدهاند اما خود من که گاهی روزی سه ساعت در خیابانها تردد میکنم تنها دو سه مورد دیدهام که بسیار تند کشف حجاب کرده و اقدام به ایجاد آلودگی صوتی و ویراژ میکنند که البته زیاد نیست اما این مساله همچون ویروس است و اگر احساس شود که برخوردی نمیشود بقیه هنجارشکنان نیز فرصت پیدا میکنند.
دنیای پیچیده و سوریه
فرمانده ناجا با بیان اینکه شرایط امروز دنیا، شرایط پیچیدهای است، گفت: تاریخ در مسیر تند خود قرار گرفته است.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه در داستان سوریه آمریکا تلاش داشت که یک شورشی درست کند و حکومت را به سازش یا برکناری بکشاند، گفت: تامین امنیت اسراییل هدف استراتژیک آمریکا بود چرا که اسراییل پس از جنگهای ۳۳ روزه و بیداری اسلامی متوجه شد که در محاصره قرار دارد.
جریان فتنه نابخشودنی است
فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هجمه دشمنان برای ضربهزدن به کشور گفت: کشور در چهار سال اخیر سختترین شرایط را داشت و گناه آنهایی که فتنه را ایجاد کردند، نابخشودنی است و آنهایی که ناآگاهانه این جریان را درست کردند باید پیامدهای آن را هم بپذیرند چراکه فشار خارجی زمانی تشدید میشود که دشمنان بفهمند نقاط ضعف زیادی وجود دارد و روی نقاط آسیبپذیر فشار میآورند که به دلیل برخورداری نظام از شرایط اجتماعی و سیاسی مطلوب توانستیم با عبور از این تهدیدها حتی تحریمها را به فرصتها بدل کنیم.
وی با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری اخیر، آن را یک پیروزی بزرگ برای ملت دانست و گفت: چراکه با این پیروزی انسجام داخلی تامین شده و مردم به دلیل اینکه چند نفر در اتاق فکر پروژه تقلب را کلید زدند و آن را باور کردند، برخی تصور میکردند که مشارکت مردم کم شده است و مردم قهر میکنند اما برگزاری انتخابات با مشارکت زیاد و امنیت مثالزدنی و رعایت قواعد بازی و قانون موجب شد که امروز شاهد همدلی بیشتر مردم باشیم.
جشن پیروزی
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه از همان روز اول و حتی در شب اعلام نتایج به ناجا فشار آوردند که جشن پیروزی برگزار نشود و حتی آقایان میگفتند مگر چه اتفاقی افتاده، گفت: مگر ما از خوشحالی مردم ناراحت هستیم؟ حتی اولین تبریک رسمی به رییسجمهور از سوی ناجا عنوان شد و رییسجمهور محبت کرد و پاسخ رسانهای به ناجا داد و سعی کردیم اطلاعاتی را که به حل مشکلات کمک میکند یا در تصمیمگیریها تاثیرگذار بود به دولت ارایه کنیم و ناجا این رفتار را نیز با دولت قبلی داشت چراکه رویکرد حزبی و جناحی نداریم و تنها به دنبال امنیت ملی و داخلی هستیم و معتقدیم اگر آرامش، اشتغال، امید و… در کشور ایجاد شود جرایم کاهش مییابد.
وزارت اطلاعات ما را کنار زده
احمدیمقدم با بیان اینکه تعدد دستگاههای اطلاعاتی باید موجب همافزایی شود، گفت: تابستان ۸۴ که به تازگی وارد نیروی انتظامی شده بودم پروندهای تحت عنوان گروگانگیری زن پزشک بسیار سر و صدا کرد و در آن زمان پلیس برای پیگیری این مساله از وزارت اطلاعات کمک گرفت چراکه شنود در اختیار وزارت اطلاعات بود و برای پیگیری این سوژه خط جداگانهای به ما دادند اما به موازات پلیس هم در حال شنود بودند که در روز عملیات هنگامی که بچهها درصدد انجام عملیات برای رهایی گروگان بودند متوجه شدند که دوستان وزارت اطلاعات ما را کنار زده و خود وارد صحنه شدهاند و حتی به ما گفتند که اطلاعیه این پرونده را ما میدهیم که متوجه شدیم سوژه را ما دنبال میکردیم اما آنها که روی خط ما بودند نسبت به دستگیری اقدام کردند که من آن موقع توصیه کردم و حالا نیز تاکید میکنم که در این فضای رقابتها وارد نشوید چراکه این به اصطلاح سوژه دزدیها زیاد است.
فرمانده نیروی انتظامی همچنین در مورد برخی طرحهای خروج سریع اتباع بیگانه و افاغنه از کشور گفت: افغانیها برادران ما هستند و امروز بنا به شرایط کشورشان به کشور ما پناه آوردهاند و مطمئن باشید که اگر کشورشان وضعیت خوبی داشت دوست نداشتند به عنوان افراد بیهویت در ایران بمانند و حالا نباید به دیده حقارت به آنها نگاه کنیم چراکه در میان آنها استاد، دانشجو، طلبه، دانشمند و… وجود دارد و کارگر هم بنده خداست و محترم است.
وی در مورد حوادث اخیر قم گفت: به فرمانده قم اعتراض کردم و تاکید شد رفتار بدی نداشته باشند هرچند که امروز مشهد نیز به مانند قم شده است اما افزایش حجم کار دلیلی بر کاهش تکریم ارباب رجوع نیست.
تغییر در ذائقه جویندگان کار
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه ما اساسا مخالف طرحهای یک شبه اشتغالزایی هستیم که به ذهن مسوولان میرسد، گفت: این طرحهای یک شبه خام و غیرعملی است که میگویند اتوبوس بگذارید و همه را بیرون بریزید چراکه بعد از مدتی دیدیم که برخی از صنایع همچون آجرپزی و… دچار رکود شد و به این دلیل است که ایرانیان جویای کار هستند اما تغییری در ذائقه جویندگان کار ایجاد شده است و کارگری نمیکنند و به دنبال میز و صندلی هستند.
آیا جمعآوری افاغنه درست است؟
احمدی مقدم با بیان اینکه نمیتوان این مشکل را یک شبه حل کرد، گفت: باید بر اساس واقعیتهای موجود طرحهای بلندمدت بگذاریم چراکه ناجا میتواند اقداماتی انجام دهد که ظرف سه ماه یک افغان هم قابل رویت نباشد اما جای سوال است که آیا این مساله واقعا درست است و باید برنامهای انسانی و منطقی داشته باشیم.
وی افزود: وقتی وضعیت پاکستانیها و بنگلادشیها را در تلویزیون میبینیم تاسف میخوریم اما اگر این افراد وارد ایران شوند کلی پیام میدهید که بیایید این افراد را جمع کنید که این نشان میدهد ما نیازمند برنامه انسانی و منطقی هستیم.
ضرورت تجدیدنظر درباره استاندارد خودرو
احمدیمقدم در مورد حادثه دلخراش مرگ ۴۴ نفر از هموطنانمان در برخورد دو دستگاه اتوبوس اسکانیا گفت: این امر بسیار بسیار نادر و دلخراش بود که میتواند موجب عبرت و تبدیلشدن این مصیبت به فرصت شود.
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید بازنگری کلی در این زمینه شود، گفت: بازنگری نباید تنها در مورد باطری و باک اسکانیا باشد و باید تجدیدنظری در مورد استاندارد خودرو، مسایل فرهنگی، اصلاح مقررات و قوانین داشته باشیم.
وی در مورد شش کیلوی طلای مکشوفه در اتوبوس و همچنین برخی اظهارات در مورد قاچاق این طلا گفت: طلاسازی در استان اصفهان زیاد است و حمل کیفی از مبدا اصفهان به مقصد بازار تهران کار جاری است و قاچاق نیست و حتما یکی از مسافران اقدام به جابهجایی این حجم طلا کرده بود که متاسفانه در این حادثه مقداری از این طلاها در کف اتوبوس ذوب شد اما بحث قاچاقی در میان نبود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد