18 - 12 - 2022
منشور غیر متعهد ها اقتصادی شود
| گروه بازرگانی| این روزها به نظر میرسد برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد تمام فعالیتهای کشور را در همه حوزهها خصوصا اقتصاد و بازار تحتالشعاع قرار داده است و در این میان بخشخصوصی تمام تلاشش را میکند که بیشترین بهرهبرداری از این اجلاس را که به فرصتی برای توسعه صادرات تعبیر میشود، داشته باشد.
در همین رابطه رییس اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد کرده است که کمیته همکاریهای اتاقهای بازرگانی کشورهای غیرمتعهد تشکیل شود تا بتوانند تسهیل روابط بین اتاقها برای توسعه اقتصادی کشورهای عضو را عملیاتی کنند. وی هدف از تشکیل این کمیته همکاری را نزدیکی هرچه بیشتر بخشخصوصی کشورهای عضو دانست.
بخش خصوصی دعوت نیست
یحیی آلاسحاق در گفتوگو با «جهانصنعت» ضمن بیان اینکه دبیرخانه این کمیته میتواند در تهران قرار داشته باشد، از آمادگی اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی تهران برای پذیرفتن مسوولیت این کار خبر داد و اعلام کرد: اتاق تهران این آمادگی را نیز دارد که اولین دوره اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را نیز طی سه سالی که ایران ریاست این جنبش را به عهده دارد در تهران برگزار کند.
ریس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه اجلاس پیشروی غیرمتعهدها میتواند محل خوبی برای مذاکره فعالان اقتصادی کشورها و نیز اعضای اتاقهای بازرگانی باشد، گفت: البته تاکنون از بخشخصوصی ایران برای حضور در حاشیه این اجلاس دعوت نشده است ولی اگر به بخشخصوصی نیز اجازه داده میشد مانند دیگر کشورهای حاضر که گروهی از تجار و بازرگانان کشورشان در قالب هیات همراه حضور دارند در حاشیه این اجلاس حضور داشته باشد حتما دریچههای بهتری برای توسعه اقتصادی کشور باز میشد.
رییس اتاق بازرگانی تهران همچنین با اشاره به اینکه برگزاری این اجلاس در این سطح آن هم در ایران میتواند پیام خاصی در دنیا داشته باشد، گفت: در شرایطی که نظام جهانی شکل جدیدی گرفته و دیگر شرایط دوقطبی در دنیا وجود ندارد حضور سران بیش از یکصد کشور جهان در ایران نشان میدهد که اقدامات منفی علیه ایران دیگر جوابگو نیست و کشورها به حقانیت ایران پی بردهاند.وی همچنین با بیان اینکه دیگر شرایط جهان به نوعی وارد فضای اقتصادی شده و امروز اقتصاد، چالش اولیه جهان است، گفت: پیشنهاد من این است که غیرمتعهدها در منشور خود تجدیدنظر کنند و آن را از فضای سیاسی به فضای اقتصادی بکشانند. آلاسحاق ادامه داد: تجربه نشان داده است که همکاریهای اقتصادی در قالب پیمانهای منطقهای و همکاریهای چندجانبه همیشه نتایج بهتری داشته و اکنون این فرصت فراهم شده است که جمهوری اسلامی ایران این پیشنهاد را به عنوان پیشنهاد دولت مطرح کند و به این ترتیب ابتکار عمل را به دست گیریم. البته باید توجه داشت اگر این پیشنهاد در قطعنامه پایانی اجلاس هم محقق نشود باز هم سه سال فرصت داریم تا این پیشنهاد روی میز دولت باشد.
اقتصاد با مقیاس جهانی
به گفته رییس اتاق بازرگانی تهران، هماکنون مراودات اقتصادی ایران با غیرمتعهدها خوب است به طوری که ۷۵ درصد صادرات کشور در چهار ماهه اول امسال به ۱۰ کشور عضو غیرمتعهدها از جمله عراق، چین، اندونزی، ترکیه، ترکمنستان و کره بوده است. همچنین ۲۴ درصد واردات کشور از این کشورها صورت گرفته و این نشاندهنده پتانسیل بالای جنبش عدم تعهد است.وی همچنین در خصوص اینکه مشکلات فعلی بخشخصوصی در دستیابی به این هدف مشکلساز خواهد بود یا خیر، گفت: مشکلات پیشروی ما ناشی از اقتصاد دروننگر حاکم است و دقیقا به همین دلیل است که پیشنهاد میدهیم این مناسبات اقتصادی توسعه پیدا کند و مقیاس بازرگانی و تجارت ما بازارهای جهانی باشد.آلاسحاق در این زمینه به سخنان مقام معظم رهبری در مورد حمایت از تولید داخلی برای توسعه صادرات اشاره کرد و افزود با تحقق این پروتکل دیگر بازار داخلی هدف اصلی نخواهد بود و گسترده خواهد شد به این ترتیب این اجلاس میتواند نقطه پرشی برای اقتصاد کشور باشد.وی در پایان خاطرنشان کرد: من از جنبههای مختلف دیپلماسی کشور صحبت نمیکنم اما در حوزه دیپلماسی اقتصادی ما با مشکلاتی مواجه هستیم. نه تنها دولت فعلی که دولتهای گذشته نیز در این زمینه عملکرد مناسبی نداشتهاند و این ناشی از همان نگاه دروننگر است.وی ابراز امیدواری کرد: اگر این پیشنهاد از سوی دولت میزبان مطرح شود از سوی کشورهای دیگر پذیرفته خواهد شود و این میتواند شروعی برای توسعه صادرات باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد