28 - 03 - 2020
مواد اولیه مورد نیاز را به تولیدکنندگان برسانید
سخنگوی انجمن صنعت تایر گفت: ۴۰ تا ۴۵ درصد از مواد اولیه واحدهای تایرسازی از محل واردات تامین میشود که مشکلات واردات باعث شده تا تامین آنها به سختی انجام شود.
مصطفی تنها با اشاره به اینکه در حال حاضر کارخانجات لاستیک برای مدیریت قیمتها، عرضه کالاهای خود را به بازار افزایش دادهاند، اظهار داشت: پیش از اعمال افزایش قیمتها یک حالت انتظار در بازار خرید و فروش لاستیک ایجاد شده بود که با اعمال افزایش قیمتها این حالت انتظار از بین رفته است.
وی با بیان اینکه البته مجوز افزایش قیمت لاستیک متناسب با هزینههای تولید تا ۳۰ مهرماه امسال تعیین شده بود، افزود: از مهرماه تاکنون هزینهها همچنان رشد دارد اما تولیدکنندگان با تمام توان مشغول تولید کالا و عرضه آنها به بازار هستند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر تصریح کرد: ۴۰ تا ۴۵ درصد از مواد اولیه واحدهای تایرسازی از محل واردات تامین میشود که مشکلات واردات باعث شده تامین آنها به سختی انجام شود.
تنها با بیان اینکه تشدید مشکلات عاملی شده تا روند افزایش تولید واحدهای تولیدی به کندی پیش رود، به تسنیم گفت: علاوه بر این یک سوم نیاز بازار تایر کشور از محل واردات تامین میشود. مشکلات واردات عاملی شده تا هنوز عرضه لاستیک واحدهای تولیدی داخلی جوابگوی تمام نیاز بازار نباشد.
وی اضافه کرد: در صورت رفع مشکلات واردات لاستیک و مواد اولیه تولیدکنندگان، عرضه لاستیک بیش از تقاضا خواهد بود و بازار مدیریت خواهد شد.
ورود کمیسیون صنایع مجلس به موضوع افزایش قیمت لاستیک
از سوی دیگر با توجه به کمبود مواد اولیه جهت تولید لاستیک، موضوع افزایش قیمت نیز مطرح است در همین رابطه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه راهکارهای دولت برای کاهش قیمتها مُسکن است نه درمان، گفت: افزایش قیمت لاستیک خودروهای سواری در کارگروه صنعت کمیسیون صنایع و معادن بررسی میشود.
سیدهحمیده زرآبادی درباره افزایش قیمت لاستیک خودروهای سواری گفت: عدم نظارت بر نحوه قیمتگذاریها، قیمت بسیاری از کالاها را بدون توجه به الگوی خاص افزایش داد و این موضوع در مورد لاستیک خودروهای سواری نیز اتفاق افتاد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه برای حل مشکل کامیونداران از خرداد ماه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات لاستیک تخصیص پیدا کرد اما تولیدکنندگان داخلی برای تهیه مواد اولیه نتوانستند از این ارز استفاده کنند بنابراین قیمت لاستیک داخلی افزایش پیدا کرد و تولید با قیمت قبلی مقرون به صرفه نبود.
علت افزایش قیمت لاستیک خودرو سواری چه بود
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه براساس سیاستگذاریهای اشتباه دولت افزایش قیمت لاستیک خودروهای سواری اتفاق افتاد، به خبرخودرو گفت: تولیدکنندگان داخلی لاستیک برای تهیه مواد اولیه نتوانستند از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده کنند و ناچار بودند علاوه بر تهیه مواد اولیه، هزینههایی نیز برای دستمزد پرداخت کنند بنابراین امکان رقابت با کالای وارداتی را نداشتند. سیاستگذاری مذکور باعث شد قیمت لاستیک خودروهای سواری افزایش قیمت چشمگیری پیدا کند.
راهکارهای دولت برای کاهش قیمتها مُسکن است نه درمان
زرآبادی با اشاره به راهکارهای لازم برای کاهش قیمت لاستیک خودروهای سواری، خاطرنشان کرد: دولت با پیگیری راهکارهای موقتی در پی حل مشکلات است در حالی که این راهکارها مُسکن هستند و پس از مدتی قیمتها مجددا افزایش پیدا میکنند این در حالی است که باید با راهکارهای دائمی قیمتها را کاهش دهد.
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: شفافسازی در چرخه تامین لاستیک یعنی مراحل تولید، واردات و توزیع، از رانت جلوگیری و دست دلالان را از این حوزه کوتاه میکند.
کاهش قاچاق درپی افزایش نرخ ارز
وی با بیان اینکه بخش زیادی از لاستیک مورد نیاز کشور از طریق قاچاق تامین میشد و خوشبختانه در حال حاضر به دلیل افزایش نرخ ارز این کانال غیرفعال شده و دولت باید از سایر کانالها به دنبال حل این مشکلات باشد، تاکید کرد: عدم نظارت باعث افزایش قیمت مواد اولیه داخلی شد. در نتیجه تولیدکنندگان داخلی لاستیک نیز به دلیل این بیتوجهیها ناچار به افزایش قیمت شدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد