8 - 05 - 2023
موافقت اعراب با بازگشت سوریه پس از ۱۲ سال
یک شبکه سعودی از پایان جلسه سرنوشتساز شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب در قاهره و موافقت آنها با بازگشت سوریه به این اتحادیه پس از ۱۲ سال خبر داد.
خبرنگار شبکه سعودی العربیه در این باره اعلام کرد: وزرای خارجه اتحادیه عرب طی یک جلسه مشورتی پشت درهای بسته درباره بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب پس از غیبت ۱۲ ساله، توافق کردند.
العربیه همچنین اعلام کرد: در پیشنویس این تصمیم که متعاقبا رسما منتشر میشود، آمده است: شرکت هیاتهای سوری در جلسات اتحادیه عرب از هفتم می از سر گرفته شده است.
گفتنی است وزرای خارجه کشورهای عربی روز گذشته (یکشنبه) برای بررسی ازسرگیری عضویت سوریه در اتحادیه عرب در قاهره گرد هم آمدند. به گزارش شبکه خبری روسیه الیوم، امجد العضایله نماینده دائم اردن در اتحادیه عرب گفت: اشارههای مثبتی به توافق پیشبینی شده درباره پیشنویس مصوبه بازگشت سوریه به اتحادیه عرب وجود دارد. وزرای خارجه عرب در نشست امروز خود با مصوبه ازسرگیری مشارکت هیاتهای دولت سوریه در نشستهای شورای اتحادیه عرب موافقت خواهند کرد. توافق عربی درباره نقش اعراب برای حل این بحران وجود دارد.
العضایله در نشستهای مقدماتی اتحادیه عرب گزارشی درباره شورای این اتحادیه درخصوص تحولات نشست مشورتی درباره سوریه ارائه و اشاره کرد به اینکه اردن نقش مهمی در بررسی بحران سوریه دارد.
وی گفت: اوضاع به شکلی مثبت پیش میرود و وزرا مصوبهای را درباره ازسرگیری مشارکت سوریه در نشستهای اتحادیه عرب تصویب خواهند کرد. این روند به صورت توافقی خواهد بود نه به شکل رایگیری. وزرای خارجه عرب بر لزوم اتخاذ اقدامات عملی و کارآمد برای حل بحران تاکید دارند. محتوای پیشنویس مصوبه به فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه ابلاغ شده است. این پیشنویس شامل تاکید بر حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی، ثبات سوریه و اهمیت افزایش تلاشها برای کمک به سوریه جهت پایان بحران این کشور، همبستگی کامل با ملت سوریه در مقابله با چالشها و نقصهایی است که زندگی شهروندان بیگناه و وحدت سوریه را تهدید میکند.
این پیشنویس شامل استقبال از تلاشهای صورت گرفته برای ایجاد شرایط مناسب برای حل و فصل سیاسی جامع در سوریه و استقبال از بیانیههای عربی صادره از نشستهای جده و امان درباره سوریه و آمادگی دمشق برای همکاری با کشورها و اجرای تعهدات خود است.
روز یکشنبه وزرای خارجه اتحادیه عرب در حالی که کمتر از دو هفته تا تاریخ برگزاری نشست سران کشورهای عربی در جده عربستان در ۱۹ می باقیمانده است، نشستی اضطراری در سطح وزرای خارجه در قاهره برای بررسی پرونده سوریه برگزار میکنند. از همان ابتدا به نظر میرسید نشست دیروز برای تعیین بازگشت صندلی خالی سوریه به این کشور پس از حدود ۱۲ سال به ویژه در نشستهای اتحادیه و نشست در سطح سران عرب تعیینکننده باشد. اخیرا با توجه به خیزش عربی برای برقراری ارتباط با نظام سوریه، احتمال بازگشت این کشور به اتحادیه عرب افزایش یافته بود.
اتحادیه عرب عضویت دمشق را در یک نشست اضطراری که در سطح وزرای امور خارجه در نوامبر ۲۰۱۱ برگزار شد با موافقت ۱۸ کشور تعلیق کرد، در حالی که سه کشور سوریه، لبنان و یمن با این موضوع مخالفت کردند و عراق از حضور در جلسه رایگیری خودداری کرد.
در این راستا عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان در مصاحبه با روزنامه الأنباء کویت گفت: اتحادیه عرب بدون سوریه ناقص است، چراکه سوریه یک عنصر اساسی از این اتحادیه است و باید به آن بازگردد.وی درباره عدم مشارکت لبنان در نشست امان درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: ما مشکلی با سوریه نداریم و این نشست برای بازگشت سوریه بود. به مساله آوارگان سوری توجه داریم. طرفهای سوری به ما گفتند تا زمانی که کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل به آوارگان در لبنان و نه در سوریه کمک میکند نمیتوانیم آنها را مجبور به بازگشت کنیم.
بوحبیب گفت: براساس ارزیابی سال ۲۰۱۳ بانک جهانی آوارگان در لبنان سالانه سه میلیارد دلار هزینه را روی دوش دولت لبنان میگذارند، اما امروز به نظر میرسد به شش میلیارد دلار رسیده است. این هزینه بسیار بیشتر از چیزی است که تمامی کشورهای جهان به آوارگان پرداخت میکنند. بخش زیادی از اموال صرف حقوقهای بالا و هزینههای اداری میشود. این مشکل را داریم که کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، ژاپن، کرهجنوبی و به ویژه اروپا نگران این هستند که اگر این آوارگان را به کشورشان بازگردانیم از آنجا فرار کنند و به این کشورها بروند. خواهان همکاری با جامعه بینالملل برای ایجاد یک نقشه راه برای حل مشکل آوارگان هستیم. این مساله خطر موجودیتی علیه لبنان است.
وی گفت: برخی افراد از کمکهای امور پناهندگان سازمان ملل استفاده میکنند در حالی که مستحق آن نیستند، چرا که به صورت مکرر به سوریه سفر میکنند و این یعنی آنها نیازمند نیستند و پناهندگی آنها تنها به دلایل اقتصادی است نه سیاسی. آنها از اموال مالیاتدهندگان در کشورهای اهداکننده استفاده میکنند.
هرچه بودجه تعداد استفادهکنندگان از پناهندگی بیشتر میشود بودجه اختصاصی نهادها و جمعیتهای بشردوستانه نیز بیشتر میشود و این موجب افزایش کارکنان و شبکه منافع میشود. اینها یک اداره موازی را تشکیل میدهند و موجب تضعیف دولت میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد