18 - 06 - 2022
موافقت کمیسیون اروپا با اعطای عنوان «نامزد عضویت» به اوکراین
سران چهار کشور آلمان، فرانسه، ایتالیا و رومانی در کییف چشمانداز روشنی برای کاندیداتوری فوری عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا گشودند. سران چهار کشور در بازدید از کییف گفتند که این موقعیت کاندیداتوری با یک نقشه راه عضویت در اتحادیه اروپا همراه است و علاوه بر این باید وضعیت نامزدی کشورهای غرب حوزه بالکان را نیز مورد ملاحظه قرار داد.
کمیسیون اتحادیه اروپا دیروز به طور رسمی توصیه خود را در این زمینه ارائه داد. این تصمیم باید با اتفاق نظر جمعی کشورهای عضو اتخاذ شود. احتمال داده میشود که سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست ۲۳ و ۲۴ ژوئن در بروکسل در این باره تصمیمگیری کنند.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان در کییف، در کنار حمایت از کاندیداتوری اوکراین، گفت که از جایگاه کاندیداتوری کشور همجوار مولداوی نیز برای عضویت در اتحادیه اروپا حمایت میکند.
رییسجمهوری اوکراین از سران چهار کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی در کاخ ریاستجمهوری اوکراین استقبال کرد. ولودیمیر زلنسکی از سران این کشورها برای بازدیدشان از اوکراین و پشتیبانی آنها از این کشور تشکر کرد و گفت: «ما قدر همبستگی شما با مردم خود را میدانیم.» زلنسکی به تاکید خواستار پذیرش کشورش در اتحادیه اروپا شد.
پیش از دیدار در کاخ ریاستجمهوری اوکراین، سران چهار کشور از ایرپین در نزدیکی کییف و جنایات و ویرانیهایی که ارتش روسیه در این شهر بر جای گذارده است بازدید به عمل آوردند. در پی آن صدراعظم آلمان گفت: «غیرنظامیان زیادی آسیب دیدهاند و یک شهری که عاری از هرگونه زیرساخت نظامی بوده، ویران شده است.»
شولتس افزود که این گویای بسیاری چیزها در مورد خشونت و بیرحمی تهاجم جنگی روسیه است که تنها بر ویرانی و فتوحات برنامهریزی شده است. او گفت که روسیه این جنگ را با نهایت بیرحمی، بدون ملاحظه زندگی انسانها پیش میبرد. صدراعظم آلمان تاکید کرد که جنایات و ویرانیهای ایرپین یادبود مهمی است تا بدانیم کار زیادی در پیش است.
از نظر ماریو دراگی نخستوزیر ایتالیا، ایرپین هم مکان ویرانی و هم مکان امید است: «بسیاری چیزهایی که برای من اینجا تعریف شد بر محور آینده و بازسازی دور میزد.» دراگی گفت که مردم اوکراین بر اثر جنگ متحد شدهاند؛ بنابراین در اینجا میتوان چیزهایی را آفرید و ساخت که شاید پیش از جنگ امکان آن وجود نداشته است.
کلاوس یوهانیس، رییسجمهوری رومانی در مورد اعمال خشونتبار روسیه در جنگ علیه اوکراین گفت که روسیه را باید به دیوان عالی بینالمللی کیفری کشاند: «من یک بار دیگر بر فراخوانم تاکید میکنم که تمام عاملان جنایات روسی را باید در برابر دیوان کیفری بینالمللی پاسخگو کرد و رومانی کاملا از این اقدام حمایت میکند.»
سفر با قطار شب از مرز لهستان
شولتس، ماکرون و دراگی از مرز لهستان با قطار شب راهی کییف شده بودند. این سفر از هفتهها پیش برنامهریزی شده بود. صدراعظم آلمان در مسیر این سفر تاکید کرد: «ما فقط به نشانه اعلام همبستگی به اوکراین نیامدهایم، بلکه میخواهیم تضمین کنیم که کمکهایی که ما آن را سازمان میدهیم، چه کمکهای مالی و انساندوستانه و چه تسلیحاتی، همچنان ادامه خواهند یافت. اولاف شولتس تصریح کرد که این حمایتها تا زمانی که مبارزه استقلالطلبانه اوکراین آن را ضروری سازد، ادامه خواهند یافت.
واکنش مسکو
رهبری روسیه ابراز امیدواری کرده است که صدراعظم شولتس، رییسجمهوری ماکرون و نخستوزیر دراگی در کییف تنها درباره ارسال تسلیحات صحبت نکنند. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با ابراز این امیدواری گفت که سه سیاستمدار اتحادیه اروپا باید از فرصت گفتوگو با زلنسکی استفاده کنند تا نگاهی واقعبینانه به وضعیت موجود بیندازند. دمیتری مدودف رییسجمهوری پیشین روسیه سفر سران چهار کشور اروپایی به کییف را بیفایده خواند. مدودف که اکنون معاون رییس شورای امنیت ملی روسیه است، افزود که شولتس، ماکرون و دراگی چشمانداز عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را گشودهاند و وعده ارسال تانکهای قدیمی را به این کشور دادهاند. مدودف گفت: «این به جای خود. اما اینها اوکراین را به سوی یک صلح هدایت نخواهد کرد.»
مسکو به طور رسمی اعلام کرده است که روسیه آماده از سرگیری گفتوگوهای صلح با اوکراین است. ولادیمیر مدینسکی، مسوول هیات مذاکرات روسیه گفته است که مسکو هنوز پاسخی از کییف در مورد پیشنهادهای جدید روسیه دریافت نکرده است. او کییف را مسوول عدم پیشرفت مذاکرات صلح قلمداد کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد