7 - 02 - 2023
موج اعتراضات بالا گرفت
جنبش یک ماهه «اشغال وال استریت» همچنان در حال گسترش است. در سراسر جهان معترضان به سیاستهای مالی و اقتصادی و نیز شرایط اجتماعی به خیابانها میآیند تا نشان دهند نظام سرمایهداری حاکم نتوانسته به نیازهای آنها که «۹۹ درصد» جمعیت کشورهایشان را تشکیل میدهند، پاسخ دهد و آنها «تغییر» میخواهند.
روزنامه انگلیسی
دیلی میل در گزارشی از تظاهرات و راهپیماییهای سراسری در جهان علیه نظام سرمایهداری نوشته است: پلیس شیکاگو نزدیک به ۱۷۵ معترض را در منطقه پلازا دستگیر کرده است.
در این منطقه معترضان با الهام گرفتن از جنبش والاستریت چادر برپا کرده و شبها در کیسه خواب میخوابند.
پلیس اعلام کرد که معترضان با خوابیدن در پارک پس از ساعت تعطیلی آن و بیتوجهی به هشدارهای مکرر از سوی پلیس و به خاطر بر هم زدن نظم عمومی شهر دستگیر شدهاند.
جنبش اشغال وال استریت طی یک ماه گذشته قدرت گرفته و همزمان با روز جهانی اقدام به اوج خود رسید. اکثر تظاهراتها در نقاط مختلف جهان صلح آمیز بودند بجز رم که در آن تظاهرات به خشونت گرایید و هنوز مشخص نیست که این جنبش تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و آیا شدت خود را حفظ خواهد کرد یا نه. این جنبش با استفاده از رسانههای اجتماعی شدت یافته است گرچه منتقدان گروههای معترض را به نداشتن پیغامی روشن متهم کردهاند. صدها هزار نفر از مردم در ۹۵۰ تظاهرات در بیش از ۸۰ کشور جهان حضور داشتند. این در حالی است که چهار هفته از آغاز تظاهرات علیه نظام مالی جهانی میگذرد. در ایتالیا نیز همزمان با به آتش کشیده شدن خودروها و شکسته شدن شیشه بانکها و فروشگاهها پلیس به سمت معترضان گاز اشکآور پرتاب کرد. تظاهرات جهانی در روز جهانی خشم در پاسخ به درخواست معترضان نیویورکی مبنی بر پیوستن بیشتر مردم به آنها صورت گرفت.
در همین حال معترضان در سراسر جهان در تظاهراتها خشم خود را نسبت به بانکدارها و سیاستمداران فریاد زدند. آنها بانکداران و سیاستمداران را به تخریب اقتصاد متهم کردند.
یکی از تظاهرات بزرگ در اسپانیا اتفاق افتاد، جایی که ۶۰ هزار نفر در مادرید و ۲۰ هزار نفر در سویا راهپیمایی کردند.
همچنین در نیوزیلند و استرالیا راهپیماییهایی برگزار شد، صدها نفر در شهر اوکلند بزرگترین شهر نیوزیلند راهپیمایی کردند و در این راهپیمایی نزدیک به سه هزار نفر با طبل به ایجاد صدا پرداختند و علیه نظام اقتصادی فعلی جهان شعار دادند.
نزدیک به ۲۰۰ نفر نیز در شهر ولینگتون، پایتخت نیوزیلند و ۵۰ نفر در شهر زلزلهزده کرایستچرچ تجمع کردند.
در سیدنی نزدیک به دو هزار نفر از جمله نمایندگان اتحادیههای کمونیستی و تجاری در مقابل بانک ذخیره مرکزی استرالیا تجمع کردند.
در توکیو نیز صدها نفر به راهپیمایی پرداختند. در مانیل، پایتخت فیلیپین نیز نزدیک به یکصد نفر در مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند آنها یک بنر بزرگ به همراه داشتند که روی آن نوشته شده بود «همبستگی برای اشغال والاستریت».
معترضان همچنین در شهر لندن تجمع کردند، روی بنر آنها نوشته شده بود بازار بورس را اشغال کنید.
یکی از معترضان لندنی اظهار داشت: هر روز افراد مختلف از طبقههای مختلف اجتماعی به ما میپیوندند.
معترضان یونانی نیز در آتن دست به راهپیمایی علیه سیاست ریاضت اقتصادی زدند.
گروه دموکراسی واقعی در آتن با صدور بیانیهای اعلام کرد: اتفاقی که در یونان در حال رخ دادن است یک کابوس است که در انتظار سایر کشورها در آینده نیز هست. همبستگی تنها سلاح مردم است.
در پاریس انتظار میرود اعتراضات با نشست سران
جی ۲۰ همزمان شود.
در آلمان نیز انتظار میرود اعتراضها با همدردی نسبت به بحران بدهی جنوب اروپا همزمان شود.
در کرهجنوبی معترضان در خیابانهای سئول تجمع کردند و به سر دادن شعارهای ضد سرمایهداری پرداختند.
معترضان کرهای روی پلاکاردهای خود نوشته بودند: «ما ۹۹ درصد کرهایها هستیم.»
پلیس سئول اعلام کرده افرادی را که دست به راهپیمایی غیرقانونی بزنند دستگیر خواهد کرد.
در کانادا تظاهرات در شهرهای مونترال و ونکوور نیز برگزار شد. در تورنتو معترضان در مقابل بازار بورس تجمع کردند.
به عنوان آخرین نماد اعتراض صدها نفر از معترضان مخالف با سیاستهای اقتصادی نظام سرمایهداری در برابر ساختمان بانک مرکزی اروپا مستقر شدند.
در حالی که قرار است تدابیر ریاضتی دولتها و سیاستهای سختگیرانه اجرایی شوند در بیرون مقر بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت دهها نفر از مخالفان نظام بانکداری جهانی با الهام از همفکران اسپانیایی چادرهایی برپا کردهاند تا لحظه به لحظه مخالفت خود را با برنامههای این بانک اعلام کنند. آنها خواستار تغییرات بنیادین در نظام بانکداری اروپا هستند.
در لندن نیز ۲۵۰ نفر از معترضان چادرهایی را در مقابل کلیسای سنت پل بر پا کردهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد