8 - 12 - 2022
موج جدید اخراج کارگران به راه افتاد
گروه صنعتومعدن- موج جدید اخراج کارگران در واحدهای تولیدی در آغاز سال حمایت از کار و تولید ملی که مورد تاکید مقام معظم رهبری و مسوولان اجرایی قرار گرفته، جامعه کارگری را غافلگیر کرده است.
اخراج ۶۵۰ کارگر کارخانه شهابخودرو بر سر حذف بخشی از خدمات از جمله اضافهکاری و ناهار آنها تنها بخشی از این اخراجهاست که در آغاز سال حمایت از کار و تولید ملی اتفاق افتاده است.
در پی این درگیری مدیرعامل این کارخانه در سال گذشته برای مدتی کارخانه را ترک کرد که در نهایت با بازگشت مدیرعامل و به بهانه اتمام قرارداد اکثر کارگران قراردادی و روزمزدی از ادامه همکاری با این کارخانه و انعقاد قرارداد جدید محروم شدهاند. نماینده این کارگران با اشاره به شروع سال جدید و طرح شعار حمایت از کار و تولید ملی عنوان کرد: از تعداد ۶۵۰ کارگر اخراجی تعداد ۳۵۰ نفر روزمزدی و ۳۰۰ نفر باقی مانده قراردادی هستند که هر شش ماه یکبار قرار داد کاریشان با کارخانه خاتمه مییابد.
این کارگر افزود: سابقه کار و فعالیت این عده از کارگران اخراجی از ۸ تا ۲۲ سال است که در قسمتهای مختلف تولیدی و پشتیبانی اداری و خدماتی فعال بودهاند.
تجمع کارگران مقابل نهاد ریاستجمهوری
این در حالی است که حدود ۴۰۰ نفر از کارگران اخراجی شهابخودرو روز چهارشنبه مقابل ساختمان نهاد ریاستجمهوری تجمع کردند.
این تجمعکنندگان که دارای ۸ تا ۲۲ سال سابقه فعالیت به صورت قراردادی و روزمزد در این واحد تولیدی هستند پس از پایان تعطیلات نوروز صبح روز چهاردهم فروردینماه هنگام مراجعه به کارخانه از جانب مدیریت این واحد تولیدی و صنعتی از ورود به سالن تولید منع شدند.
نماینده این تجمعکنندگان به ایلنا گفت: اخراج کارگران در آغاز سال جدید با توجه به شعار امسال با عنوان حمایت از کار و تولید، کارگران را غافلگیر و متعجب کرد.
وی افزود: ما از دولت و نمایندگان مجلس و سایر دستاندرکاران میخواهیم نسبت به بازگشت به کار و پرداخت سایر مطالبات ۶۵۰ کارگر اخراجی اقدام کنند.
اخراج تمام کارگران ذوبآهن غرب کشور
از سوی دیگر، تمامی کارگران کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوبآهن غرب کشور (کوره بلند) در نخستین روز کاری سال ۹۱ اخراج شدند.نماینده کارگران اخراجی در گفتوگو با ایلنا از اخراج ۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوبآهن غرب کشور خبر داد و گفت: کارگران این واحد تولیدی که طی آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و ارایه مدارک فنی و حرفهای و تحصیلی و با طی کردن دوره آموزشهای ایمنی و فنی توسط یک شرکت پیمانکاری از تاریخ یکم خردادماه سال ۹۰ مشغول به کار شده بودند در آغاز سال جدید با عدم تمدید قرارداد کاریشان اخراج شدند.نماینده کارگران افزود: متاسفانه در آبانماه سالجاری به علت کمبود ماده اولیه کک و فقدان سایر مواد اولیه، فعالیت کارخانه متوقف شد و شرکت ذوبآهن غرب کشور به صورت یکجانبه قرارداد خود را با پیمانکار در تاریخ ۳۰ دیماه ۹۰ فسخ کرده و از همین تاریخ با تمامی پرسنل و کارگران مستقیما تا تاریخ بیست نهم اسفندماه ۹۰ به مدت دو ماه و تنها در یک نسخه و با به امضا رساندن برگ تعهد سلب اختیارات از کارگران قرارداد تنظیم کرده بود.
وی ادامه داد: پس از تعطیلات نوروز و مراجعه کارگران جهت ادامه کار از ورود تمامی کارگران توسط نگهبانی ممانعت به عمل آمد و تنها به سه نفر از مهندسان اجازه ورود داده شد.وی گفت: مراجعه کارگران به جهت آگاهی از علت اخراج به دفتر ذوبآهن در شهر همدان نتیجهای نداشت و جواب قانعکنندهای از طرف مسوولان کارخانه به آنان داده نشد و تنها عنوان شد که به دلیل ورشکستگی، این کارخانه توجیه اقتصادی ندارد و زیانده است.
به گفته وی، این بهانه مسوولان کارخانه در شرایطی عنوان میشود که کار احداث کارخانه کنسانتره به پایان رسیده است و همچنین کار احداث کارخانه کوره بلند این شرکت که بیش از ۱۵ سال طول کشیده در مراحل پایانی است.
نماینده کارگران معترض با بیان اینکه عدهای از کارگران اخراجی در مقابل استانداری همدان تجمع کردهاند، اظهار داشت: در صورتی که وضعیت کاری ما مشخص نشود به تهران آمده و در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد.وی در ادامه افزود: استانداری همدان در جواب تجمع کارگران عنوان کرد که قرارداد شما با شرکت به اتمام رسیده و طبق قانون میتوانند با شما قرارداد منعقد نکنند و کاری از دست ما برنمیآید.
نماینده کارگران ذوبآهن غرب کشور تصریح کرد: از جانب دولت به این شرکت در اواخر سال ۹۰ بیش از ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش پرداخت شده است.
وی افزود: از دولت درخواست داریم با توجه به اهمیت موضوع اخراج بیش از ۲۰۰ کارگر و با توجه به اقدام مقام رهبری در نامگذاری سال ۹۱ به نام تولید ملی و حمایت از کار و جهت از سرگیری فعالیت تولیدی این واحد بزرگ تولیدی و بازگشت بهکار کارگران اخراج شده، اقدام نمایند.
این در حالی است که اخبار واصله از سایر کارخانهها از جمله کارخانه داروگر حاکی است که این کارخانه نیز از سال گذشته بر سر پرداخت حقوق کارگران خود دچار مشکل شده تا جایی که پرداخت حقوقها با ماهها تاخیر روبهرو بوده و حتی خبر رسیده که کارگران قراردادی این کارخانه که بعضا تا ۲۵ سال سابقه کاری در این واحد تولیدی دارند در وضعیت معلقی قرار گرفته به طوری که زمزمهها حکایت از آن دارد که در سال جدید با آنها قرارداد کاری بسته نمیشود.خبرها حاکی است بسیاری از کارگران سایر واحدهای تولیدی هم در وضعیتی مشابه این وضعیت کارگران قرار دارند که این امر بیانگر موانع تحقق شعار سال حمایت از کار و تولید ملی است.
درد عمیق تولید
این مساله نشانگر درد عمیق تولید است که بخشی از مشکلات آن ریشه در اجرای قانون هدفمندی یارانهها دارد که به دلیل افزایش قیمت حاملهای انرژی و عدم پرداخت کامل یارانه فاز اول هدفمندی به این واحدها بسیاری از واحدهای تولیدی در حالت نیمهتعطیل قرار گرفتهاند.
از این رو اولین قدم درخصوص تحقق وعده حمایت از کار و تولید باید با انجام تکلیف دولت درخصوص پرداخت یارانه واحدهای تولیدی اجرایی شود که در صورت عدم حمایت دولت از تولید، کارگران متضرر میشوند.
بیتوجهی دولت به تولید و صادرات
با اینکه بحث اشتغالزایی یکی از وعدههای اصلی دولت بوده و هست اما بیتوجهی به تولید و صادرات سبب افزایش شمار بیکاران شده است.
در حال حاضر اکثر کشورها در قالب نظام تعرفهای به حمایت از تولیدات خود میپردازند که در کشور ما این حداقل کاری است که میتواند باعث رونق کار و تولید شود.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در این زمینه میگوید: واحدهای تولیدی ایران در انتظار دریافت بسته حمایتی دولت تعطیل شدهاند.
هادی ابوی با بیان اینکه هم اکنون بخش عمدهای از واحدهای تولیدی ایران نیمهتعطیل هستند، تصریح کرد: قرارداد کارگران فعال در این واحدهای تولیدی با وجود دایمی بودن فعالیت آنها همچنان معلق است.
وی تصریح کرد: به منظور تحقق بیانات مقام رهبری در خصوص حمایت از واحدهای تولیدی ایران دولت باید یارانه واحدهای تولیدی را پرداخت کند این در حالی است که طی سال گذشته ۳۰ درصد از یارانه واحدهای تولیدی کشور پرداخت نشده است.
واردات بیرویه؛ ورشکستگی تولید
ابوی واردات بیرویه کالاهای خارجی را موجب ورشکستگی واحدهای تولیدی در ایران اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: ورود بیرویه کالاهای چینی به بازار ایران هم اکنون موجب شده است که واحدهای تولیدی از عرصه رقابت خارج شوند از این رو به منظور حمایت از تولید دولت باید از واردات بیرویه کالا به داخل کشور جلوگیری کند.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با بیان اینکه پیشنویس فعلی اصلاح قانون کار با شعار حمایت از کار و سرمایه ایرانی مغایرت دارد، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه بخشی از پیشنویس فعلی اصلاح قانون کار بیانات مقام معظم رهبری را در خصوص حمایت از کار و تولید نقض میکند از این رو باید پیشنویس تدوینی مجددا مورد بازنگری قرار گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد