27 - 06 - 2022
موشکباران کییف
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه در دیدار با لوکاشنکو همتای بلاروس خود وعده تحویل سامانه موشکی اسکندر-ام را داد که قابلیت حمل کلاهکهای اتمی را دارد. روسیه شهر سورودونتسک واقع در شرق اوکراین را به طور کامل تصرف کرد.
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه در دیدار خود با الکساندر لوکاشنکو در سن پترزبورگ گفت که ارتش بلاروس دارای تعداد زیادی جنگنده سوخو-۲۵ است که باید مدرنیزه شوند تا این جنگندهها بتوانند سلاحهای اتمی نیز حمل کنند.
لوکاشنکو در این ملاقات گفت که نگران سیاستهای تهاجمی کشورهای همسایه، لیتوانی و لهستان است و از رییسجمهوری روسیه میخواهد که به آن پاسخ متقارن بدهد. لوکاشنکو حدود یک ماه پیش نیز تمایل خود را برای خرید سیستمهای تسلیحاتی قدرتمند و مدرن روسیه، از جمله سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ ابراز کرده بود. موشکهای اسکندر-ام تا ۵۰۰ کیلومتر برد دارند. این موشکها قادر هستند کلاهکهای معمولی یا اتمی را حمل کنند. سامانه اس-۴۰۰ نیز میتواند با هواپیماها و موشکهایی در شعاع ۴۰۰ کیلومتری برخورد کند.
الکساندر لوکاشنکو توانسته با سرکوب خشن مخالفان و معترضان بلاروسی جایگاه خود را حفظ کند. او در سال ۲۰۲۰ با حمایت مسکو توانست از قدرت خود در برابر اعتراضات شدید مردم بلاروس دفاع کند.
شلیک موشک از بلاروس به اوکراین
رهبر بلاروس در جنگی که بیش از چهار ماه در نزدیکی مرزهای این کشور ادامه دارد اعلام بیطرفی کرده است. با این حال لوکاشنکو از متحدان ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه است و در هفتههای نخست جنگ اوکراین، از این کشور به عنوان پایگاه تدارکاتی ارتش روسیه استفاده شده است.
در آستانه دیدار پوتین و لوکاشنکو فرماندهی ارتش اوکراین در فیسبوک اعلام کرد ۲۰ موشک از خاک بلاروس و از هوا به روستای دسنا در منطقه چرنیهیف شلیک شده است. ارتش اوکراین اعلام کرد که زیرساختها در این حمله آسیبدیده است.
سرویس اطلاعاتی اوکراین نیز روز شنبه در کانال تلگرامی خود نوشت که روسیه قصد دارد متحد خود بلاروس را به جنگ بکشاند. رییس این سرویس تاکید کرد که حمله موشکی روز شنبه از خاک بلاروس به اوکراین مستقیما برای کشاندن بلاروس به جنگ به عنوان متحد نظامی روسیه انجام گرفته است. همزمان دو رهبر روسیه و بلاروس در جلسه روز شنبه خود درباره تصمیم لیتوانی برای جلوگیری از حملونقل و عبور بعضی اقلام و محمولهها از کالینینگراد رایزنی کردند – تصمیمی که مسکو را خشمگین کرده است چراکه لیتوانی همچون لهستان عضو ناتو است. لوکاشنکو در همین رابطه گفت از نظر او اقدام لیتوانی به نوعی اعلان جنگ است و رفتاری غیرقابلقبول است، اما لیتوانی گفته محدودیت وضع شده تنها شامل حدود یک درصد از محصولات و اقلام روسی ترابریشده در این مسیر است. این کشور ادعای روسیه مبنی بر «مسدود کردن» مسیر کالینینگراد را رد کرده و میگوید تنها مجری تحریمهای وضعشده از سوی اتحادیه اروپاست.
کالینینگراد منطقهای استراتژیک و مقر ناوگان بالتیک است که با خاک روسیه مرز ندارد. این منطقه برای تامین نیازهایش به حملونقل ریلی از لیتوانی وابستگی شدید دارد. از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین اتحادیه اروپا برخی از محصولات روسیه نظیر فولاد را تحریم کرده است.
تصرف سورودونتسک
این در حالی است که ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه از تصرف کامل شهر سورودونتسک و بوروفسکویه در منطقه لوهانسک واقع در شرق اوکراین توسط ارتش روسیه خبر داد. کوناشنکوف گفته با تصرف این دو شهر تمامی استان لوهانسک تحت کنترل کامل نیروهای نظامی روسیه قرار گرفته است. ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین در واکنش به اشغال شهر سورودونتسک در گفتوگوی روزانه مجازی خود با مردم قول داد که همه شهرهای اشغالشده را از روسیه پس بگیرد.
انفجار در کییف
جنگ علاوه بر شرق اوکراین در مناطق دیگر این کشور نیز ادامه دارد. صبح دیروز نیز انفجاری در منطقه شوچنکوفسکی کییف رخ داده است. چندین موشک کروز روسیه به کییف، پایتخت اوکراین، اصابت کرده که باعث انفجارهای بزرگ و آسیب رساندن به یک ساختمان مسکونی شد. براساس گزارشهای دریافتی بخشی از طبقات بالایی این واحد مسکونی تخریب شده که در جریان آن ۵ نفر مجروح شدند.
ویتالی کلیچکو شهردار کییف ابراز امیدواری کرد که کسی در این حمله کشته نشده باشد و گفت تا چند ساعت دیگر اطلاعات کاملتری ارائه خواهد کرد. صدای چندین انفجار بزرگ در اوایل صبح دیروز در سراسر پایتخت اوکراین شنیده شد.
این حمله ساعاتی پس از آن صورت گرفت که ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین بار دیگر خواستار ارائه سامانههای دفاع هوایی از سوی متحدان این کشور شد.
زلنسکی پس از عقبنشینی نیروهای اوکراین از شهر سورودونتسک در شرق که هفتهها شاهد درگیریهای شدید بود، هشدار داد که جنگ در حال ورود به مرحله دشوار اخلاقی و احساسی است.
کلیچکو حملات موشکی دیروز روسیه را تلاشی از سوی این کشور برای ارعاب اوکراین پیش از برگزاری اجلاس بینالمللی «گروه هفت» خواند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد