19 - 03 - 2020
موضعگیری در خصوص قتل خاشقجی، آزمایش بزرگ مدعیان حقوق بشر است
جلسه هیات وزیران به ریاست روحانی برگزار شد و بسته حمایتی از خانوارهای کمدرآمد مورد بررسی و تایید نهایی قرار گرفت. هیات وزیران با توجه به ضرورت تامین منابع مورد نیاز برای پرداخت مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم و نیز تسریع در تسویه بدهی به کشاورزان، مصوب کردند که در صورت عدم تکافوی منابع پیشبینی شده از محل منابع عمومی و منابع هدفمندی یارانهها، سازمان برنامهوبودجه کشور مجاز است از محل اسناد خزانه نسبت به تامین کسری منابع مورد نیاز اقدام کنند. در این جلسه هیات دولت، وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، اطلاعات و رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت زیرساختها و تجهیزات مورد نیاز بهداشتی، درمانی، ارتباطی، آبرسانی، تامین روشنایی، اعزام گروههای فنی و تامین ارز مورد نیاز و تردد زائران کربلای معلی در مراسم اربعین و آمادگی دستگاههای اجرایی ذیربط، به هیات وزیران ارائه دادند.
اما حجتالاسلام حسن روحانی رییسجمهور، در جلسه هیات دولت، با سخنانی قتل جمال خاشقجی را واقعهای تکاندهنده توصیف کرد و گفت: کسی تصور نمیکرد که در دنیای امروز و در قرن جدید شاهد این چنین قتل سازمانیافتهای بوده و دستگاهی برای انجام یک قتل فجیع برنامهریزی کند و فکر نمیکنم بدون حمایت آمریکا کشوری جرأت ارتکاب چنین جنایتی را داشته باشد. رییسجمهور تصریح کرد: گویا یک جمع قبیلهای که بر کشوری حکومت دارد، از حاشیه امنیتی برخوردار است و ارتکاب چنین جنایتی با اتکا به ابرقدرتی است که از آنها حمایت میکند و اجازه نمیدهد که دادگاههایی که علیه جنایت بشری در جهان وجود دارند، علیه آنها هم وارد عمل شود. روحانی خاطرنشان کرد: چگونه است که ملت بزرگی مانند یمن چندین سال است اسیر بمباران شدید قرار دارند و جهان در مقابل آن سکوت کرده است؟ آیا اگر حمایت آمریکا نبود، باز هم مردم یمن اینگونه زیر بمباران وحشیانه قرار میگرفتند. رییسجمهور، دولت ترکیه را به تحقیقات بیطرفانه و دقیق در خصوص قتل فجیع خبرنگار منتقد سعودی توصیه کرد و گفت: از دولت برادر و دوست ترکیه میخواهم که روند تحقیقات در این موضوع را دقیق و بیطرفانه ادامه دهد تا کاملا تمام ابعاد و زوایای این جنایت که در دهههای اخیر بیسابقه بوده و در قرنهای گذشته انجام میشد، برای جهانیان آشکار شود.
روحانی گفت: ارتکاب چنین جنایتی نشان میدهد که یک تفکر غلط چطور میتواند انحراف ایجاد کند و این همان تفکری است که گروههای تروریستی مانند داعش را در منطقه به وجود آورده است. رییسجمهور خاطرنشان کرد: در کشوری که حرمین شرفین در آن واقع شده است و مسلمانان جهان به این اماکن مقدس احترام میگذارند، این جنایت نمونهای است که ماهیت و واقعیت گروهی که در آن حضور دارند را روشن میسازد. روحانی موضعگیری در قبال قتل این خبرنگار منتقد را آزمایش و امتحان بزرگی برای همه کشورهای جهان دانست و گفت: بدون تردید موضعگیری آمریکا، اروپا و دیگر کشورهای جهان در این مسأله نشان میدهد که آنها چقدر در زمینه حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی حساسیت دارند.
رییسجمهور افزود: از دیدگاه فرهنگ اسلامی مواجهه با چنین جنایتهایی کاملا روشن است و بر این اساس اگر یک نفر کشته شود، از نظر ما انسانیت کشته شده است. باید ببینیم که کشورهای مدعی حقوق بشر در این زمینه چه واکنشی خواهند داشت. امروز مردم جهان شعارهای شما را که ادعای حقوق بشر میکنید باور کنند یا اینکه اعلام میکنید که به خاطر ۴۵۰ میلیارد دلار حاضر نیستید در این زمینه اظهارنظر کنید. با چنین واکنشهایی ماهیت خود را به صراحت برای جهانیان آشکار میسازید. روحانی تصریح کرد: بدون تردید محکومتر از این جنایت و مرتکبین آن، قدرتی است که جرأت این جنایت را به آنها داده است. امروز برای همگان در جهان آشکار شده که شما طرفدار چه رژیمهایی هستید و در ۱۳ آبان هم میخواهید جنایت دیگری را مرتکب شده و بر ملتی آزاد، استقلالخواه و بزرگ که دست شما را قطع کرده و خواسته تا نوکر شما نباشد، فشار وارد کنید.
رییسجمهور گفت: امیدوارم کشورها و ملتهای جهان، واقعیتهای موجود را هر چه بهتر لمس کنند و این فرصتی است که مظلومیت مردم یمن، عراق، سوریه و افغانستان که با پول آن جنایتکاران تحت فشار هستند، روشنتر شود. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اهمیت راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی، اظهار داشت: مردم با حضور باشکوه و گسترده خود در راهپیمایی اربعین حسینی میخواهند خاطره زیارت امام سجاد(ع) و زینب کبری(س) و سایر عزیزانی که بعد از ۴۰ روز از حادثه کربلا توانستند به سرزمین کربلا بازگشته و قبور سروران و عزیزان خود را زیارت کنند، جاودانه سازند.
رییسجمهور از دولت عراق نیز به خاطر همکاری و ایجاد تسهیلات و برقراری امنیت برای زوار قدردانی کرد و گفت: سال گذشته هماهنگی لازم بین دولت ایران و عراق برای تکمیل خط راهآهن خرمشهر به بصره به منظور تسهیل در رفت و آمد زوار انجام گرفت و امیدواریم این طرح در سالجاری و سال آینده به بهرهبرداری برسد که میتواند اقدام بزرگی در زمینه تسهیل و رفاه بیشتر زائران باشد. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود روز ۱۳ آبان را مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت آمریکا به دنبال آن بود که ۱۳ آبان را به روز تلخ و سخت برای مردم ایران تبدیل کند، اما در یک طرف روز ۱۳ آبان، ایام اربعین امام حسین(ع) قرار دارد و در آن طرف هم ایام شهادت امام حسن مجتبی(ع)، امام رضا(ع) و روز رحلت پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) قرار دارد و همه این ایام، روزهای شور و معنویت مردم بزرگ ایران نسبت به خاندان رسالت است و در این زمینه میتوان گفت که آمریکا بدبیاری بزرگی آورده است و روزی را برای فشار به مردم ایران انتخاب کرده که مردم در آن ایام برای پیامبر اسلام و خاندان رسالت در اوج معنویت و فداکاری قرار دارند. بنابراین حربه آنها در اعمال فشار به ایران در این ایام از همیشه کندتر است.
روحانی از تلاش مضاعف و همهجانبه دولت در مسیر به خدمت بیشتر به مردم خبر داد و گفت: از همه مسوولان و مدیران میخواهم که خودشان را برای سالهای آینده و خدمات بیشتر و بهتر برای مردم مهیا سازند و به همه دستگاههای اجرایی، وزرا و معاونان تاکید میکنم که در این ایام باید برای رفع مشکلات مردم ، تحرک و فعالیت بیشتری انجام دهند.
رییسجمهور گفت: بیتردید دولت با کمک سایر دستگاهها قادر است، مشکلات را برطرف کند و به کمک هم میتوانیم ابتکارات جدیدی را برای تولید و اشتغال اجرایی کنیم و از ظرفیتها و فرصتهایی که وجود دارد، تحرکات جدیدی را در تولید بیشتر، افزایش صادرات و تسهیل زندگی مردم ایجاد کنیم و همه این موارد شدنی است. روحانی اظهار داشت: با ترمیمی که در کابینه انجام خواهد گرفت و امیدواریم مجلس شورای اسلامی در هفته آینده به وزرای پیشنهادی اقتصاد، کار، صنعت و راهوشهرسازی، رای اعتماد بدهد تا بتوانیم با تکمیل کابینه و با نیروهای تازهنفس اقدامات بهتر و بیشتری را برای مردم انجام دهیم.
جهانگیری نقش تعیینکنندهای در دولت دارد
اما محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره اینکه مجمع تشخیص اخیرا به عنوان یکی از مراجعی که مصوبات مجلس با آن تطبیق داده میشود، معرفی شده است و برخی اعضای دولت به این موضوع انتقاد داشتهاند، گفت: قانونگذاری و مسیرش در کشور روشن است. این اتفاقی که افتاده هم بسیاری از حقوقدانان به آن انتقاد دارند و هم معاونت حقوقی رییسجمهوری به آن انتقاد داشته است. فکر میکنم این موضوعی است که هرچه سریعتر باید به آن رسیدگی شود. این روشی که اخیرا در پیش گرفته شده است باعث رکود در تصمیمگیری و معطل شدن کارها میشود.
واعظی درباره احتمال رای اعتماد گرفتن وزرای پیشنهادی مجلس، اظهار کرد: کاری که در دولت انجام شد و مطالعاتی که شخص رییسجمهور انجام دادند و کاری که گروههای صاحبنظر در این زمینه انجام دادند این بود که تلاش بر این شد که در وضعیت موجود کشور و با توجه به مشکلاتی که داریم، بهترینها انتخاب شوند و خوشبختانه از زمانی که اسامی را اعلام کردیم تا به امروز که جلسات متعددی با نمایندگان داشتند، پیشرفتهای خوبی داشتند و امیدوارم که هر چهار وزیر رای آورند.
رییس دفتر رییسجمهور درباره شایعات جدایی جهانگیری از دولت، اظهار کرد: جناب آقای جهانگیری نقششان هم در دولت یازدهم و هم دوازدهم یک نقش بسیار پررنگ و تعیینکننده است. هیچ وقت بحث استعفای ایشان مطرح نشده یا من نشنیدهام. اینکه ما بخواهیم در رسانهها به شایعات توجه کنیم همان چیزی است که ماههاست آمریکا و سایر کشورهایی که میخواهند روی ناکارآمدی نظام سرمایهگذاری کنند یکی از کارهایشان این شایعات است و به نظرم این مطلب اصلا درست نیست و امروز هم نقش آقای جهانگیری تعیینکننده است، ایشان نفر دوم دولت است و وظیفه همه وزرا و همه اعضای دولت این است که با ایشان هماهنگ باشند.
واعظی همچنین در پاسخ به سوالی درباره دلیل انتخاب شریعتمداری برای تصدی مجدد پست وزارت در دولت، گفت: کسی که مسوولیت دارد هم طرفدار دارد هم مخالف، ولی فراموش نکنیم که جناب شریعتمداری یکی از وزرای قوی ما هستند و هم در دولت اصلاحات کار کردند و عملکردشان روشن است در دولت یازدهم معاون اجرایی بودند و منشأ خدمات بسیار شدند. در یک سال گذشته با همه تلاطمهایی که بوده کار خود را انجام دادند بنابراین ما باید از افراد باتجربه و موثرمان چه داخل و چه خارج از کابینه مخصوصا در شرایط فعلی استفاده کنیم. این جابهجایی هم که به تشخیص رییسجمهوری بوده برای بهبود کار انجام شده است.
بیاطلاعی سازمان حفاظت محیطزیست از اتهام افساد فیالارض فعالان
عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیطزیست در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اتهام افساد فیالارض برای برخی فعالان محیطزیست، اظهار کرد: این مساله در هیات چهارنفرهای که دولت تعیین کرده بود و خانم لعیا جنیدی معاون حقوقی رییسجمهوری هم در آن حضور داشت، مطرح شد که همه اعلام کردند در این مورد چیزی به ما ابلاغ نکردهاند. وی با بیان اینکه قوه قضاییه در مورد صدور این احکام و جزئیات آن اطلاعاتی به ما نداده است، گفت: این اتهامات ادعایی است که بهطور قانونی باید بررسی شود. تقاضای این اتهام با بازپرس یا دادستان باید باشد. به هر حال اتهامی است که هنوز ثابت نشده و جای تاسف دارد. رییس سازمان حفاظت محیطزیست در پاسخ به این سوال که آیا این افراد تفهیم اتهام نشدهاند، گفت: تفهیم اتهام هم شده باشند ما اطلاعات دقیقی نداریم چون به ما اطلاعاتی نمیدهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد