22 - 09 - 2017
موفقیت دیپلماسی در نیویورک
گروه سیاسی- رییسجمهور کشورمان پیش از سخنرانی در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در ادامه دیدارهای خود با سران کشورهای جهان، با نخستوزیران کشورهای نروژ، بلژیک، پاکستان، ژاپن و رییسجمهور بلغارستان ملاقات کرد و بر گسترش روابط کشورها به ویژه همکاری در زمینه اقتصادی تاکید کرد. وی همچنین در حاشیه این سفر علاوه بر مصاحبه با شبکههای خارجی و دیدار با رهبران مسلمان آمریکا، در نشست گروه تماس میانمار سازمان همکاری اسلامی هم شرکت و سخنرانی کرد.
نروژ به برجام متعهد است
در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، حسن روحانی با ارنا سولبرگ، نخستوزیر نروژ دیدار کرد. وی در این دیدار حمایت اتحادیه اروپا از توافق برجام را امیدوارکننده دانست وگفت: این توافق به نفع جهان است و نشان میدهد مشکلات بینالمللی از طریق مذاکره قابل حل و فصل است.رییسجمهور کشورمان با اشاره به فعالیت برخی شرکتهای اروپایی در بخش انرژی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای پنج سال آینده در بخش انرژی ۲۰۰ میلیارد دلار پروژه تعریف کرده است و آمادگی داریم شرکتهای نروژی نیز از این فرصت بهرهمند شوند و این اراده وجود دارد که روابط اقتصادی با نروژ در همه عرصههای اقتصادی توسعه یابد. روحانی همچنین لزوم توسعه روابط بانکی بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعه مناسبات بانکی تهران- اسلو پایه مستحکمی برای ایجاد شتاب در روابط اقتصادی دو کشور خواهد بود.ارنا سولبرگ، نخستوزیر نروژ نیز در این دیدار با استقبال از گسترش روابط نروژ با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نروژ به برجام متعهد است و گزارشها حاکی از آن است که تهران به تعهدات خود پایبند بوده است، بنابراین زمینه همکاری با جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از عرصهها گشایش یافته است.نخستوزیر نروژ با تاکید بر لزوم توسعه حجم روابط تهران- اسلو در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله نفت، گاز، انرژی، شیلات و بازرگانی، اظهار داشت: نروژ مصمم است از فرصتهایی که برای سرمایهگذاری مشترک در ایران وجود دارد، استفاده کند و در این راستا برای رفع موانع بانکی به طور جدی در حال تلاش هستیم.سولبرگ همچنین بر ضرورت مبارزه با تروریسم و نیز ارسال کمکهای بشردوستانه به آوارگان جنگی تأکید کرد.
انتخاب ما همکاری با تهران است
دیدار دیگر حسن روحانی در نیویورک با چارلز میشل، نخستوزیر بلژیک بود. وی در این دیدار با بیان اینکه بعد از برجام شرایط خوبی برای توسعه روابط اقتصادی فراهم شده، گفت: برای استحکام توافق باید فضای مثبت به وجود آمده را با همکاری اقتصادی تقویت کنیم. شرکتهای زیادی از اروپا و بلژیک به ایران آمدهاند، توافقات خوبی حاصل شده و مذاکرات زیادی هم ادامه دارد. روحانی همچنین لازمه توسعه همکاریهای اقتصادی را تقویت روابط بانکی برشمرد و افزود: به توسعه روابط علمی و فناوری با بروکسل علاقهمند هستیم و ایجاد تسهیلات بیشتر برای گردشگران دو کشور را ضروری میدانیم. رییسجمهور در ادامه با اشاره به ۱۷ هزار ایرانی که به دست تروریستها به شهادت رسیدهاند، گفت: ایران به عنوان یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم آماده توسعه همکاریهای خود با بروکسل و اتحادیه اروپا درعرصه مبارزه با تروریسم است.نخستوزیر بلژیک نیز در این دیدار برجام را فرصت بزرگی برای تقویت روابط ایران و بلژیک دانست و گفت: انتخاب ما، همکاری با تهران است و معتقدیم برجام میتواند افق بلندی برای همکاری ایجاد کند و من نیز این پیام را به همه همکارانم در اروپا خواهم فرستاد. چارلز میشل همچنین گفت که کشورش خواهان توسعه روابط همهجانبه با ایران است و شرکتهای بلژیکی علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران هستند. وی همچنین از رییسجمهور برای سفر رسمی به بروکسل دعوت کرد و اظهار داشت: این سفر نشانه خوبی برای همکاری با ۲۷ کشور اروپا خواهد بود.
شرکتهای بلغارستان میتوانند در بخش انرژی ایران سرمایهگذاری کنند
حسن روحانی در دیدار دیگر خود با رومن رادف، رییسجمهور بلغارستان با اشاره به جایگاه استراتژیک ایران و بلغارستان و اتصال راهآهن ایران از طریق آذربایجان و گرجستان به شرق دریای سیاه و اروپا، گفت: ایران و بلغارستان میتوانند از این ظرفیت برای توسعه روابط خود در بخشهای مختلف حمل و نقل و تجارت استفاده کنند. رییسجمهور افزود: ایران به عنوان بزرگترین منبع انرژی و نفت و گاز میتواند نیازهای اروپا در این بخش را برطرف کند که در این بخش نیز آماده توسعه همکاریها با بلغارستان هستیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار پروژه در بخش انرژی برای سرمایهگذاری در ایران آماده بوده و تقاضا برای سرمایهگذاری در این پروژهها از سوی شرکتهای خارجی نیز زیاد است، گفت: شرکتهای فنی- مهندسی و بخشهای خصوصی بلغارستان نیز میتوانند از این فرصت استفاده کرده و در این پروژهها سرمایهگذاری کنند. رومن رادف، رییسجمهور بلغارستان نیز با اشاره به ضرورت توسعه و تقویت روابط و همکاریها میان ایران و بلغارستان گفت: سیاستهای ثباتآفرین و موفقیتآمیز ایران در منطقه موجب شده امروز بتوانیم روابط فیمابین را در بخشهای مختلف تعمیق و گسترش دهیم.
آماده تامین انرژی پاکستان هستیم
دیدار دیگر رییسجمهور در نیویورک با شاهد خاقان عباسی، نخستوزیر پاکستان بود. حسن روحانی در این دیدار از تحرکی که در روابط دو کشور در سالهای اخیر ایجاد شده، استقبال و اظهارداشت: خواست دو ملت، روابطی مستحکم و همیشگی میان ایران و پاکستان است. رییسجمهور با اشاره به ظرفیتهای گسترده ایران و پاکستان برای تعمیق همکاریهای مشترک گفت: ما آماده تامین انرژی پاکستان و همچنین استقبال از سرمایهگذاران پاکستانی در این حوزه هستیم. روحانی، لازمه توسعه روابط اقتصادی را همکاری بهتر بانکهای دو کشور دانست و افزود: باید بانکهای ایرانی و پاکستانی بر مبنای توافقات انجام شده برای ایجاد شعباتی در دو کشور تشویق و حمایت شوند. رییسجمهور همچنین به خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان اشاره کرد و گفت: در این بخش ما به سهم خود عمل کردیم و در قالب یک کار عظیم، لولههای خطوط انتقال گاز را تا نزدیک مرز دو کشور آوردهایم.
روحانی با بیان اینکه ایران آماده تکمیل خط لوله انتقال گاز است، گفت: امیدوارم تعهدات دو طرف عملی شود که این به نفع هر دو کشور خواهد بود. رییسجمهور افزود: ما همچنین آمادهایم با سرمایهگذاری مشترک کشورهای دیگر در مناطق مرزی با پاکستان نیروگاه احداث کرده و برق به پاکستان صادر کنیم.
روحانی همچنین لازمه توسعه مناطق مرزی دو کشور و تقویت روابط را مرزهای امن و مطمئن برشمرد و اظهارداشت: اینکه گروههای تروریستی از داخل پاکستان به مرزهای ما حمله کنند به نفع روابط ما نیست و از دولت پاکستان انتظار داریم گروههای تروریستی را شناسایی و مانع فعالیت آنها علیه ایران شود. شاهد خاقان عباسی، نخستوزیر پاکستان نیز همکاریهای اقتصادی، امنیتی و منطقهای را مقوم پایه مناسبات مشترک دانست و گفت: ما پیگیر نگرانیهای شما در مورد مرزها هستیم و ارتش را برای محافظت مرز، مستقر کردهایم. وی سخنان رییسجمهور در نشست گروه تماس سازمان همکاری اسلامی درباره میانمار را حکیمانه خواند و اظهارداشت: ما خواستار همکاری در جهت حل مشکلات جهان اسلام هستیم. نخستوزیر پاکستان همچنین گفت که کشورش به دنبال راهحلهای مسالمتآمیز و ایجاد صلح در افغانستان است.
ایران محور خاورمیانه است
حسن روحانی در ادامه دیدارهای خود با شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در نیویورک ملاقات کرد. وی با بیان اینکه حمایت قاطع ژاپن از برجام در تحکیم صلح و ثبات منطقه موثر است، گفت: ما آغازگر نقض برجام نخواهیم بود و امیدواریم بقیه کشورها هم پایبند به تعهدات قانونی، حقوقی و اخلاقی خودشان باشند. رییسجمهور در ادامه زمینههای سرمایهگذاری و توسعه همکاریهای مشترک ژاپن با ایران را فراوان برشمرد و گفت: از توسعه روابط و همکاریهای همهجانبه تهران و توکیو استقبال میکنیم و ژاپن میتواند در بخشهای گوناگون از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و توسعه بنادر در ایران حضور یافته و فعالیت کنند. روحانی افزود: توسعه بنادر جنوبی از جمله چابهار نقش مهم و موثری در گسترش روابط ایران و ژاپن و کل منطقه خواهد داشت و سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ژاپن نیز میتوانند در توسعه بنادر و شبکه ریلی، سرمایهگذاری کنند.شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن نیز در این دیدار تاکید کرد که دولت ژاپن خواستار توسعه روابط خود با ایران در همه زمینههای مورد علاقه است و ما از فعالیت شرکتهای ژاپنی در ایران حمایت میکنیم. نخستوزیر ژاپن همچنین با حمایت مجدد از توافق برجام تصریح کرد: ایران محور خاورمیانه است و ما خواستار پایبندی همه طرفها به برجام هستیم. نخستوزیر ژاپن اظهار امیدواری کرد که در آینده به ایران سفر کند.
راه اصلی مبارزه با تروریسم اقدامات فرهنگی و معرفی اسلام واقعی است
رییسجمهور در کنار ملاقات با مقامات بلندپایه کشورهای جهان با رهبران مسلمان آمریکا در نیویورک دیدار کرد. وی در این دیدار با اشاره به اینکه مسلمانان در دهههای اخیر مخصوصا از آغاز قرن جدید با معضل جدیدی مواجه شدهاند و آن اینکه برخی از افراطیون به نام اسلام، ترور و وحشت را در دنیا آغاز کردند، گفت: برای ما بسیار جای تاسف است که بسیاری از مردم در سراسر دنیا در آفریقا، خاورمیانه و آسیا کشته میشوند و خون بیگناهان به زمین ریخته میشود اما یک تاسف بالاتر هم وجود دارد و آن اینکه در کنار ذبح انسانهای بیگناه، اسلام واقعی هم دارد ذبح میشود و کاری میکنند که افکار عمومی دنیا را نسبت به اسلام، دینی که میتواند منجی انسانها باشد، خدشهدار میکنند. وی افزود: اگر بخواهد با تروریسم مبارزه شود، راه اصلیاش قدمهای فرهنگی است، باید اسلام واقعی را به نسل جوانمان معرفی کنیم. مهم این نیست که سران داعش و القاعده چه کسانی هستند، تاسف این است که هنوز این راه افراط برای عدهای از مسلمانها و عدهای از جوانهای ناآگاه جاذبه دارد وگروههای تروریستی قدرت جذب دارند، معنیاش این است که معضل حل نشده ولو اینکه عده زیادی از آنها از بین بروند و از بعضی از کشورها بیرون رانده شوند. رییسجمهور با بیان اینکه مشکل دیگر مسلمانان که در کنار تروریسم به وجود آمده را نوعی از تفکراتی دانست که از اسلام گفته میشود که گویی اسلام با دموکراسی، با رای مردم، با صندوق آرا مخالفت دارد و افزود: متاسفانه کشورهایی هستند که مسلمانند، اما در عین حال انتخابات و رای مردم را غیرشرعی میدانند. اگر اسلام را در برابر آرا و نظرات مردم، این دو را در برابر هم قرار دادیم، در دنیای امروز منجر به شکست میشویم. ما نیازمند به افکار عمومی مردم هستیم و برای اداره جامعه نیازمند به حضور و آرا مردم هستیم.
ایران آماده ارائه کمکهای خود به مردم مظلوم میانمار است
همچنین رییسجمهور در جلسه گروه تماس میانمار سازمان همکاری اسلامی که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد درباره وضعیت اسفبار مردم میانمار سخن گفت. حسن روحانی با تاکید بر اینکه بیتوجهی به نقض گسترده حقوق اولیه مسلمانان روهینگیا به تشویق افراطیگری میانجامد و میتواند کل منطقه را بیثبات سازد، از سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی خواست پاسخی درخور، به وضعیت اسفناک جامعه مسلمان میانمار بدهند. روحانی در این سخنرانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران آماده ارائه کمکهای خود به این مردم مظلوم بوده و از هر تلاشی که درپی راهحلی دائمی و صلحآمیز برای حل این بحران باشد حمایت میکند؛ راهحلی که احترام کامل به حقوق بشر، شأن انسانی و امنیت مسلمانان روهینگیا در میانمار را تضمین کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد