26 - 12 - 2023
میلگرد چین کمتقاضا شد
فولادبان- دلار روز گذشته با قیمت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشت، اما از کانال ۵۰ هزار تومان دوباره عقبنشینی کرد.
در بازار جهانی شاهد تغییرات عمده بودیم که به بخشی از آنها در این مطلب پرداختهایم. قیمت میلگرد چینی با ۱۰ یوآن در تن (۱ دلار در تن) افزایش، به ۳۹۰۰ یوآن در تن (۵۴۷ دلار در تن) رسید در مقابل ۳۸۹۰ یوآن در تن (۵۴۵ دلار در تن) یک هفته پیش، رسید. در معاملات آتی قرارداد ماه مه ۲۲ دسامبر در بوس شانگهای، قیمت میلگرد به ۴۰۰۲ یوآن در تن (۵۵۵ دلار در تن) رسید که ۷۰ یوآن در تن (۱۰ دلار در تن) در برابر ۳۹۳۲ یوآن در تن (۵۵۱ دلار در تن) یک هفته پیش افزایش یافت. به گزارش فولاد ایران، کاهش عرضه میلگرد منجر به افزایش قیمت میلگرد شد که این امر میتواند ناشی از عواملی مانند کاهش تولید توسط کارخانههای فولادسازی، کمبود مواد اولیه یا محدودیتهای واردات باشد.
از سوی دیگر براساس تحقیقی که توسط موسسه برنامهریزی و تحقیقات صنعت متالورژی چین انجام شده، در سال ۲۰۲۳ تقاضا برای فولاد در چین نسبت به سال ۲۰۲۲ به میزان ۳/۳ درصد کاهش یافت و در سال ۲۰۲۴ نیز برآورد شده که ۷/۱ درصد سالانه کاهش خواهد یافت. این در حالی است که به گفته این موسسه، کاهش تقاضا برای فولاد با کاهش قابلتوجه فعالیتهای ساختمانی رقم میخورد.
از سوی دیگر براساس گزارشMPI، مصرف فولاد در چین در سال ۲۰۳۰ به ۸۹۰ میلیون تن خواهد رسید که منجر به مازاد قابلتوجهی در بازار خواهد شد. در این گزارش همچنین آمده است: در ۱۱ ماهه اول سال ۲۰۲۳، تولید فولاد در چین به ۱۴/۹۵۲ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۱ درصد افزایش داشت. این در شرایطی است که در سال ۲۰۲۳، چین ۶۶/۸۲ میلیون تن محصولات فولادی صادر کرده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۶ و فراتر از پیشبینیهای قبلی است.
در عین حال طبق این گزارش، صنعت فولاد چین تحت فشار قابلتوجهی از ناحیه بدهی بخش املاک و مستغلات قرار دارد. براساس پیشبینیهای MPI، تقاضا برای فولاد ساختمانی در سال ۲۰۲۳ با ۸/۴ درصد کاهش در سال به ۵۰۶ میلیون تن و در سال ۲۰۲۴ به میزان ۴ درصد در سال کاهش خواهد یافت. به گفته محققان، تقاضا از بخش زیرساخت به جبران نسبی کاهش در بازار املاک و مستغلات کمک خواهد کرد.
شیائو بنگگو معاون MPI گفت: انتشار یک تریلیون یوآن بدهی دولتی و همچنین بدهی دولت محلی که در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ صادر میشود، از بخش زیرساخت در سال ۲۰۲۴ حمایت میکند. همانطور که مرکز GMK قبلا گزارش داد، چین از کار انداختن ظرفیت فولاد منسوخ را تسریع خواهد کرد و به تشویق توسعه تولید فولاد کوره قوس الکتریکی (EAF) برای کاهش انتشار کربن ادامه خواهد داد. طبق برنامه تا سال ۲۰۲۵ سهم دومی باید ۱۵ درصد از کل حجم باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد