23 - 12 - 2022
نامه به رهبری و اتمام حجت با احمدینژاد
گروه ایران- روز گذشته در جلسه غیرعلنی رسمی مجلس شورای اسلامی نمایندگان در پشت درهای بسته به موضوع مهمی که با تاخیر هر روز آن به بدنه اقتصادی جامعه آسیب وارد میشود، پرداختند. طبق آییننامه مجلس لایحه بودجه سال ۹۲ باید تا ۱۵ آذرماه تقدیم هیاترییسه شود ولی تا به امروز از تقدیم این لایحه از سوی دولت خبری نیست. علاوه بر این بحث، محمود احمدینژاد در آخرین گفتوگوی تلویزیونی خود به فاز دوم هدفمندی یارانهها اشاره کرد و گفت که ما میتوانیم فاز دوم را اجرا کنیم ولی مجلس ممانعت میکند. این دو بحث سبب شد تا اعضای خانه ملت دیروز در نشستی بدون حضور خبرنگاران موضوعات فوق را مورد تحلیل قرار دهند.
عبدالکریم رجبی، نماینده مینودشت در مجلس شورای اسلامی درباره آنچه در جلسه غیرعلنی روز گذشته خانه ملت مطرح شده است به «جهانصنعت» گفت: با توجه به صحبتهای اخیر احمدینژاد که در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را مورد تاکید قرار داده است، مجلسیها دو پیشنهاد مطرح کردند که در اولی عنوان شد گروهی به پاستور بروند و با رییسجمهور اتمام حجت کنند. پیشنهاد بعدی که بیشتر نمایندگان هم با آن موافق بودند نوشتن نامهای به رهبری بود تا ایشان وضعیت پیش آمده را مدیریت کنند و این کار تنها برای این است که دولت نتواند بدون اجازه مجلس در خصوص اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه کاری انجام دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین به ارز فروخته شده که یکی دیگر از موضوعات جلسه غیرعلنی بود، اشاره کرد و گفت: مابهالتفاوت قیمت ارز مشخص نیست در کجا هزینه شده است به عبارتی دیگر قیمت ارز فروخته شده از یکهزار و ۵۰ تومان به یکهزار و ۲۲۶ تومان در بودجه سال ۹۱ تغییر کرده بود اما همانطور که مطرح کردم مشخص نیست این مابهالتفاوت که مبلغاش ۹ هزار میلیارد تومان است، چگونه خرج شده است البته ما از دولت در این باره سوال کردیم و وی تنها اظهار بیاطلاعی کرد و گفت که به صندوق ذخیره ارزی هم وارد نشده است! بنابراین قرار بر این شد تا دولت، مجلس و بانک مرکزی جلسهای در روزهای آتی برای یافتن این پول گمشده داشته باشند. وی در این خصوص ادامه داد: ممکن است دولت این پول را نگه داشته است تا در آستانه سال نو به مردم نقدی پرداخت کند اگر چنین باشد باید بیان کرد که این هم یکی از معضلاتی است که مجلس باید در نامه به رهبری اضافه کند.
رجبی همچنین به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا در جلسه به مصاحبه اخیر احمدینژاد پرداخته شد، پاسخ داد: بله، سخنان رییسجمهور که در خصوص هدفمندی یارانهها بود تعدادی از نمایندگان مجلس در این باره اعتقاد داشتهاند تمام محاسباتی که انجام داده، اشتباه بوده است.
وی ادامه داد: هدفمندی یارانهها به نوسات ارز هیچ ارتباطی ندارد ولی احمدینژاد خلاف این نظریه را دارد. نماینده مینودشت همچنین در ادامه و در خصوص بالا رفتن ارز در این چند روز اخیر گفت: نوساناتی که در حال حاضر در بازار اتفاق افتاده و افزایشی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومان داشته است این اعتقاد را به وجود آورده که دلیلی جز مصاحبه اخیر احمدینژاد ندارد.
دولت مجلسیها را وارد بازی کرد
احمد بخشایش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص مصاحبه اخیر احمدینژاد به «جهانصنعت» گفت: رییسجمهور صحبتهایی داشتند که تمام مجلسیها را وارد بازی دولت کرد به مردم اینگونه گفت که دولت میخواهد پول بدهد ولی مجلس مجوز چنین کاری را صادر نمیکند.
نماینده اردستان در خصوص اینکه ارایه دیرکرد لایحه بودجه عمدی است یا خیر، پاسخ داد: این بیانضباطی از روی عمد نیست با توجه به سال گذشته همان بیانضباطی صورت گرفته است و مجلس دو دوازدهم را پیش گرفت.
وی در خصوص اینکه چرا اختلاف نظر بین دولت و مجلس بر سر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانههاست، پاسخ داد: رییسجمهور به مردم میخواهد بگوید برای اجرای این طرح دستش باز است و از نظر نقدینگی دچار بحران و مشکل نیست ولی مجلس اجازه چنین کاری را نمیدهد و ممانعت میکند، هدف دولت هم همین است.
ابراهیم آقامحمدی نماینده خرمآباد هم در خصوص نامه مجلس به رهبری گفت: در راستای مشکلات و اختلافنظری که بین دولت و مجلس بر سر فاز دوم یارانه به وجود آمده است از سوی احمد توکلی، نماینده تهران این موضوع مطرح شده ولی هنوز به نتیجهای نرسیدهایم. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جلسه روز گذشته مجلس به غیر از فاز دوم هدفمندی یارانهها یکسری نکات به نمایندگانی که اولین دوره ورودشان به مجلس است در خصوص بررسی بودجه یادآور شد.
لازم به ذکر است در حاشیه جلسه غیرعلنی دیروز، عبدالرضا مصری سخنگوی هیاترییسه مجلس در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه مجلس مخالف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در شرایط فعلی است، گفت: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها نیاز به قانون دارد و بر اساس قوانین موجود امکان اجرای مرحله دوم نیست و اگر قرار است که این مرحله اجرایی شود باید لایحهای به مجلس ارایه شده و مجلس روی آن بحث و بررسی لازم را انجام داده و زمان اجرا را مشخص کند.
مصری در خصوص نتایج و محورهای این جلسه گفت: در جلسه امروز که به درخواست نمایندگان و تصویب هیاترییسه درخصوص بودجه سال ۹۲ تشکیل شد مباحث مختلف بودجهای در شرایطی که رهبر انقلاب بر لزوم اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی تاکید کردند مطرح و نگاهی به هزینهها و درآمدهای بودجه سال ۹۲ صورت گرفت.
وی ادامه داد: در این اظهارات تاکید شد که بودجه محلی برای قانونگذاری جدید باشد و نباید تغییراتی نسبت به قوانین دایمی در بودجه ایجاد شود.
مصری در خصوص اظهارات نمایندگان دولت در این جلسه گفت: صحبتهایی در خصوص افزایش درآمد و کاهش هزینه در سال ۹۲ داشته و گزارش کلی درخصوص اجرای بودجه ۹۱ در ۹ ماه ابتدای سال از نظر تحقق درآمدها، هزینههای جاری و عمرانی و میزان تحقق این هزینهها ارایه دادند.
وی ادامه داد: همچنین کل هزینهها در بودجه ۹۲ نه براساس بودجه اولیه که در سقفی که دولت بازبینی کرده تامین شده است.
وی افزود: در این جلسه مطرح شد اگر قرار است مطلبی تحت عنوان هدفمندی یارانهها به مردم گفته شود باید دو طرف سکه برای آنها بیان گردد.
مصری در ادامه این مطلب با اشاره به اینکه مردم باید در جریان ابعاد مختلف این تصمیم قرار بگیرند، گفت: اینکه بگوییم قرار است مبلغی به مردم داده شود اما از طرف دیگر هزینههایی که قرار است برای جامعه در نظر گرفته شود به آنها گفته نشود ممکن است مردم را دچار سردرگمی کرده و بعد از آن مسایل دیگر قابل مهار نباشد.
در ادامه سخنگوی هیاترییسه مجلس درخصوص اظهارات احمد توکلی، نماینده مردم تهران در این جلسه گفت: آقای توکلی بحث معوقات بانکی را در این جلسه عنوان کردند و جدولی را نشان دادند که بر اساس آن نشان داده میشد معوقات از سال ۸۴ تا ۹۰ سیر صعودی داشته و بر اساس آنچه بانک مرکزی در سال ۹۰ به چاپ رسانده روند این معوقات افزایشی بوده است.
وی افزود: براساس ماده «۲۹» قانون بنا به پیشنهاد دولت مجلس به بانکها یعنی هیاتمدیره و بخش اجرایی آن اختیار داده است تا تصمیمگیری کنند و از وثیقههای دریافتی از وام گیران و سایر منابع معوقات را نقد کنند.
مصری با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه درخصوص لزوم هماهنگی بیشتر بین قوا گفت: در این جلسه مطرح شد که نباید حرفهایی زده شود که ایجاد اختلاف کند و قاعدتا برای کارهای بزرگ در کشور ابتدا باید بین نخبگان جامعه و قوای سهگانه تعامل ایجاد شود و بعد از رسیدن به یک نقطه نظر مشترک برای اجرا آن نقطه نظر را به مردم مطرح کنند.
وی ادامه داد: اینکه قوا به صورت فردی وارد قضایا شوند و ملاحظات کشور را در نظر نگیرند مورد پسند مجلس نبوده و تعامل و همکاری بیشتر مورد نظر مردم و مجلس است.
سخنگوی هیاترییسه مجلس در خصوص موضع مجلس برای اجرای هدفمندی یارانهها در مرحله دوم تصریح کرد: مجلس صددرصد آمادگی برای تعامل با قوای دیگر را دارد و معتقد است اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها شوکی است که تبعات آن قابل پیشبینی نیست و آنچه پیشبینی نیز میشود به صلاح کشور نیست.
سخنگوی هیاترییسه مجلس شورای اسلامی درخصوص شائبه ایجاد شده برای افزایش قیمت حاملهای انرژی تاکید کرد: مردم نگران بنزین پنج هزار تومانی نباشند چراکه برابر قانونی که در حال حاضر جاری است افزایش قیمتها ممنوع است و اجرای فاز دوم هدفمندی با توجه به اینکه خلاف قانون است صورت نمیگیرد و هیچ افزایش قیمتی در حاملهای انرژی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد افزایش یا کاهش قیمتی در قیمتها صورت گیرد بدون شک به صورت علنی این مسایل در مجلس بررسی میشود.
وی همچنین تاکید کرد: اطلاعی از زمان دریافت لایحه بودجه نداریم و با توجه به اینکه قانون تاکید کرده که ۱۵ آذر باید این لایحه به مجلس برسد.
مصری درپاسخ به سوالی مبنی بر برگزاری جلساتی بین دولت و مجلس برای تدوین بودجه ۹۲ براساس اقتصاد مقاومتی گفت: با نمایندگان به صورت گروهی جلسهای ترتیب داده نشده است البته ممکن است در قسمتهای مختلف دولت و دستگاهها از نمایندگان دعوت شود.
وی تاکید کرد: به صورت فردی بدون شک بین نمایندگان ودستگاهها رایزنیهایی صورت میگیرد و امیدواریم دولت هر چه زودتر لایحه بودجه را ارایه دهد.
گفتنی است، در این جلسه محمدرضا باهنر یکی از سخنرانان جلسه بوده است که با انتقاد از اظهارات رییسجمهور در اصرار بر هدفمندی یارانهها گفت: در صورتی که آنچه رییسجمهور میگوید اجرایی شود، قیمت نان سنگک به ۱۵ هزار تومان میرسد و چیزی به نام تولید و کشاورزی باقی نمیماند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد