29 - 01 - 2018
ناکارآمدی حراج سکه در بازار
گروه اقتصادی – سکه تمام بهار آزادی در ماه گذشته افزایش ۱۲۰ هزار تومانی قیمت را تجربه کرد که علت این افزایش بیسابقه در یک ماه، به دلیل تاثیرپذیری از افزایش نرخ دلار مطرح میشود که البته طی روزهای اخیر باتوجه به کاهشی شدن روند قیمت این نوع ارز، قیمت سکه هم حدود ۳۴ هزار تومان کاهش یافت.
به هر سو بازار سکه از یکی دو ماه پیش با تغییرات افزایشی همراه بود و به شکل بیسابقهای در سال جاری با جهش قیمت روبهرو شد و به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید که بالاترین نرخ در سال ۱۳۹۶ است.
بررسی روند نرخ سکه تمام نشان میدهد این نوع سکه در یک ماه گذشته با افزایش حدود ۱۲۰ هزار تومانی قیمت روبهرو بوده است؛ بهگونهای که از یک میلیون و ۳۹۶ هزار تومان به یک میلیون و ۵۴۵ هزار تومان رسید.
عوامل مختلفی برای افزایش قیمت سکه در بازار مطرح میشود؛ افزایش قیمت جهانی طلا در شروع سال جدید میلادی، بالا رفتن نرخ دلار در بازار داخلی و افزایش تقاضا از جمله مهمترین عواملی هستند که برای افزایش قیمت سکه از سوی دستاندرکاران بازار مطرح میشود.
با این حال بانک مرکزی که همواره برای مهار نوسانات، سیاستهای مقطعی را در دستور کار قرار میدهد بار دیگر قصد دارد با حراج سکه جلوی افزایش قیمت را بگیرد اما تجربه ثابت کرده است که این سیاست هیجانی نه تنها تاثیری بر کاهش قیمت ندارد بلکه با حراج ذخایر کشور بازار دلالان داغتر میشود.
در همین حال رییس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران از وجود حدود ۶۰ هزار تومان حباب قیمتی در بازار سکه تمام (طرح جدید) خبر داد و گفت: پیشفروش سکه میتواند ضمن مدیریت تقاضا در بازار، حباب را بشکند.
آیت محمدولی پیشفروش سکه را بهتر از حراج آن از طریق بانک کارگشایی عنوان و اظهار کرد: البته پیشفروش سکه اگر به شکل مقطعی باشد، هرگز در بازار اثرگذار نخواهد بود و باید به شکل مداوم تا زمان از بین رفتن حباب قیمتها ادامه یابد.
وی یادآور شد: در زمان آغاز حراجی سکه در بانک کارگشایی از اوایل آذرماه، قیمت سکه در بازار حدود ۱۹۰ هزار تومان حباب داشت اما اکنون این حباب به حدود ۶۰ هزار تومان تنزل کرده است.
وی افزود: هر چند حراجی سکه هم تا حدودی مشکلگشا بود اما هنوز نتوانسته است حباب موجود در بازار را به طور کامل رفع کند.
این فعال بازار طلا گفت: یکی از پیشنهادها این است که عرضه سکه از طریق افراد دارای مجوز و پروانه کسب از اتحادیه طلا انجام و سکههای بانک مرکزی در بستهبندیهای مناسبتری به بازار عرضه شود تا خریدار با اعتماد کامل آنها را تهیه کند.
وی با یادآوری اینکه مصنوعات و مسکوکات طلا در ایران به عنوان یک سرمایه شناخته میشود اظهار داشت: در هفتههای گذشته و در زمان بروز ناآرامیها، برخی از مردم سرمایههای خرد خود را روانه بازار سکه کردند.
محمدولی در ادامه بخشی از افزایش قیمت طلا و سکه در بازار را به افزایش قیمت جهانی هر اونس طلا و نیز افزایش قیمت دلار در هفتههای گذشته مرتبط دانست و افزود: با وجود بروز حباب قیمتی در بازار سکه، قیمت طلای خام متناسب با نرخ جهانی آن در بازار داخلی افزایش داشته است.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته قیمت سکه تمام طرح جدید در محدوده ۱۵ میلیون ریال در بازار آزاد به فروش میرفت؛ هر چند روند آن تا پایان هفته رو به کاهش بود و به رقم ۱۵ میلیون و ۱۸۰ هزار ریال رسید اما تغییر کانال نداد.
دیروز در زمان آغاز بازار، قیمت هر سکه رو به کاهش بوده و اکنون به قیمت ۱۴ میلیون و ۸۸۵ هزار ریال به فروش میرود.
دیروز مسعود رحیمی مدیر کل نشر و ریالی بانک مرکزی از آغاز پیشفروش سکه از ۱۵ بهمنماه در شعب بانک ملی ایران خبر داد و اعلام کرد: پیشفروش سکه با قیمتهای پایینتر از قیمت بازار در موعد ثبتنام برای پیشخرید و در سررسیدهای سه، شش و ۹ ماهه و یک ساله خواهد بود و عموم مردم میتوانند با مراجعه به همه شعب بانک ملی در سراسر کشور نسبت به واریز وجه و پیشخرید سکه به تعداد مورد نظر اقدام کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد