19 - 12 - 2022
نتیجه وارونه نشان دادن مسایل، گردبادهای سیاسی است
|جهانصنعت| سهشنبه گذشته محمود احمدینژاد در یک گفتوگوی تلویزیونی مجددا سخنان گذشته خود نظیر اینکه عدهای نمیگذارند تا وی تصمیمهای درست را به مرحله اجراگذارد، تکرار کرد. وی در این جلسه حتی به این امر هم اشاره کرد که قانونی که از اساس تغییر میکند دیگر برای دولت قابل اجرا نیست. احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود مشکل تورم و بحثهای اقتصادی روز کشور را هم به دشمنان و هم به جمعی از کارشناسان نسبت داد.
این گفتهها همانطور که انتظار میرفت با واکنش مجلس روبهرو شد بهطوری که روز گذشته علی لاریجانی، رییس مجلس و احمدی توکلی نماینده تهران و از چهرههای منتقد اقتصادی دولت در مجلس در نطقهای خود غیرمستقیم به آن پاسخ دادند.
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی روز گذشته در نطق پیش از دستور خود از مسوولان کشور درخواست کرد که تمرکز خود را بر حل مشکلات معیشتی مردم به کار بندند و از حاشیهپردازی سیاسی بپرهیزند.
لاریجانی فراهمسازی این فضا را نیازمند رونق بخش تولید عنوان کرد و ادامه داد: این امر با رونق بخش تولید، حمایت از تولیدگران و صنعتگران کشور و پرهیز از حاشیهپردازیهای سیاسی انجام خواهد گرفت. وی در ادامه ابراز کرد: در جلسات آقایان وزرا با مجلس معلوم شد در تسهیلات بانکی مربوط به تولید در بخش کشاورزی و صنعتی دقت لازم انجام نشده و مشکلات این بخشها معلول عدم توجه به تولید در سالهای گذشته بوده و برخی از ضوابط مصوب قانونی نظیر بند «۲۹» قانون بودجه که میتواند بهبود شرایط بنگاههای اقتصادی مدد رساند درست عملیاتی نشده است. کشاورزان و دامداران هنوز مشکلات زیادی دارند که باید هم در سالجاری و آینده روال روشنی را در این زمینه ترسیم کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط اظهارات و سخنان مسوولان باید در تمرکز بر حل مسایل اقتصادی کشور باشد نه مشوش کردن فضای سیاسی که نتیجه آن غبارآلود نمودن فضای سیاسی کشور خواهد بود. طرح وارونه مسایلی که در قانون اساسی تدبیر آن شده است، کاری جز گردبادهای سیاسی نمیکند.
وی یادآور شد: امروز عمل مجاهدانه و انقلابی حل معضلات گرانی و بیکاری است، نه طرح مسایل غیرواقعی سیاسی که نه به درد دنیای مردم میخورد نه آخرت آنها. مسوولان باید در هر حوزهای به وظایف خود به درستی عمل کنند؛ اگر اشتباهی صورت گرفته صادقانه آن را با مردم در میان بگذارند و آن را رفع کنند نه اینکه به جای حل آنها مشکلات را به گردن دیگران بیندازند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از کمیسیون کشاورزی و صنایع درخواست میکنم مشکلات کشاورزان و صنعتگران را با جدیت بررسی کرده و گزارش خود را به مجلس ارایه دهند.
طی دو ماه ارزش پول ملی ۵۵ درصد کاهش یافته است
احمد توکلی، نماینده تهران روز گذشته در نطق میان دستور خود به مشکلات ارزی و اقتصادی کشور و سخنان رییسجمهور در گفتوگوی تلویزیونی وی در سهشنبه گذشته اشاره کرد.
وی در این رابطه گفت: وضعیت بازار ارز طی چند ماه اخیر بسیار مخرب و نامطلوب بوده است. از ۳۰ آبان تا ۴ بهمنماه ۹۰، یعنی طی دو ماه ۵۵ درصد ارزش پول ملی کاهش یافته است که مطمئنا آثار مخربی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
توکلی تصریح کرد: در ماهها اخیر این وضعیت شدت بیشتری یافته است و نمودار ماهانه نشان میدهد که قیمت ارز طی روزهای اخیر روند افزایشی داشته است. به نحوی که روز شنبه قیمت ارز به ۲۳۰۴ تومان برای هر دلار رسید که نتیجه دستور بانک مرکزی مبنی بر عدم عرضه ارز به بازار بوده است.
نماینده مجلس در شورای عالی پول و اعتبار ادامه داد: به نمایندگی از مجلس دلایل و توجیهات خود نسبت به وضعیت موجود را در این شورا ارایه دادم که بنا به مصالح کشور و مردم از بیان آن معذورم. اما توجه داشته باشید با این روندی که دولت در پیش گرفته است کار از دست خارج خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه قیمت ارز طی شش روز ۱۴۴ تومان افزایش یافته است، تاکید کرد: این یعنی وقتی ما در ۹۰ درصد روغن نباتی و در علوفه و خوراک دام و طیور متکی به خارج هستیم این اجناس گران میشود و این اجناس گران شود شیر، مرغ و گوشت هم گرانتر میشود.
وی بیاطمینانی حاصل از نوسانات بازار ارز را مخربتر از افزایش قیمتها دانست و گفت: این نااطمینانی، سرمایهگذاری و اشتغال را کاهش و در مقابل نابرابری اجتماعی را افزایش خواهد داد. دولت میگوید که ۱۷ میلیون ارز برای کالاهای اساسی مردم به قیمت مرجع به بازار ارایه کردم، اگر اختلاف قیمت در هر ارز را ۶۰۰ تومان در نظر بگیریم ۱۱ میلیارد تومان از جیب ملت به کیسههای خاصی ریخته شده است!
توکلی در ادامه به مصاحبه تلویزیونی محمود احمدینژاد اشاره کرد و افزود: متاسفانه رییسجمهور به جای توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و تورم، گرانی و بیکاری همچون گذشته در ایام تعطیلی مجلس در تلویزیون حاضر میشوند و هر چه میخواهد میگویند.
این نماینده مجلس افزود: ناصادقانه موضع گرفتن، فرافکنی، تحلیلهای عجیب و غریب و ادبیات تحقیرآمیز نسبت به منتقدان از ابتدا تا انتهای این مصاحبه مشهود بود ایشان هر از گاهی این کار را میکنند و وقت ما را هم معطوف به این مسایل میکنند.
توکلی تصریح کرد: من از اینکه ایشان نصایح امثال من را گوش دهند، مایوسم اما خدا کند نصایح رهبری معظم را گوش دهد. در همین دیدار اخیر رهبر انقلاب با هیات دولت، ایشان تاکید کردند کاهش قدرت خرید مردم مساله اساسی کشور است، افزایش نقدینگی و تورم مردم را از پای درمیآورد. آقا فرمودند از تولید حمایت همهجانبه شود اما ایشان میگوید اصلا مشکل نداریم.
نماینده تهران اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بر مبارزه با فساد تاکید کردند که با ریزبینی و تیزبینی با فساد مبارزه شود. مبارزه با فساد سرمایهگذاری را کاهش نمیدهد، بلکه سرمایهگذاری سالم را رونق میبخشد اما این آقا میگوید مبارزه با فساد کار را کند میکند. باید اهتمام کنید که اقتصاد مردم کمک شود و از این حرفهای نادرست جلوگیری شود.
ناظران دیگر مجلس انتخاب شدند
ناظرین مجلس در چند مجمع و شورای عالی کشوری دیگر تعیین تکلیف شد. داریوش اسماعیلی نماینده سروستان به عنوان ناظر مجلس در شورای عالی معادن، کمال علیپور نماینده قائمشهر ناظر مجلس در شورای شهرسازی و معماری ایران و عبدالوحید فیاض و عطاءالله سلطانی صبور برای عضویت در شورای عالی آموزشوپرورش انتخاب شدند.
بر این اساس مجلسیها از استان سیستان و بلوچستان حسینعلی شهریاری و میرمرادزهی، از استان آذربایجانشرقی شهروز افخمی و علی علیلو، از استان آذربایجانغربی روحالله بیگی و موید حسینیصدر، از اردبیل جلیل جعفری و پیرموذن، از اصفهان حمیدرضا فولادگر و طباطبایی، از البرز مفید کیایینژاد و کولیوند به عنوان ناظران مجلس در شورای عالی استانها را برگزیدند.
همچنین از استان ایلام احمد شوهانی و علیمحمد احمدی، از استان بوشهر جمیری و موسوینژاد، از استان تهران سیدحسین نقویحسینی و حسین طلا، از استان چهارمحال و بختیاری زمانیان و سلطانی، از استان خراسان جنوبی جواد هروی و مراد هاشمزهی، از خراسان رضوی پژمانفر و محمدحسین حسینزاده، از استان خراسان شمالی موسیالرضا ثروتی و هادی قوامی و از استان خوزستان دهدشتی و جلیلی به عضویت شورای عالی استانها درآمدند.
علاوه بر این از استان زنجان خانمحمدی و محسن علیمردانی، از استان سمنان خسروی، غلامحسین کاتب، از استان فارس جعفر قادری و داریوش اسماعیلی، از استان قزوین رجب رحمانی و محمدی، از استان قم حجتالاسلام آشتیانی و احمد امیرآبادی، از استان کردستان علوی و بیاتیان، از استان کرمان عارفی و پورابراهیمی، از استان کرمانشاه مصری و حسینی، از استان کهگیلویه و بویراحمد حجتالاسلام بزرگواری و غلامرضا تاجگردون، از استان گلستان صابری و امامی، از استان گیلان رهبری و کوچکینژاد، از استان لرستان حجتالاسلام ملکشاهی و خدایی، از استان مازندران فیاضی و نیازآذری، از استان مرکزی سلیمی و آصفری، از استان هرمزگان جراره وهاشمی، از استان همدان نعمتی و چهاردولی و از استان یزد زارعزاده و سیدجلال یحییزاده به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی استانها انتخاب شدند.
عوامل ترجمه اشتباه سخنان مرسی توبیخ شدند
علیاکبر صالحی وزیر خارجه دیروز به مجلس آمد و در جلسهای غیرعلنی توضیحاتی در خصوص علل تعطیلی سفارت کانادا در ایران و همچنین نتایج اجلاس مکه و اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران داد و به نقل از رییس سازمان صدا و سیما اعلام کرد که مسوولان سیما به دلیل ترجمه اشتباه سخنان مرسی توبیخ شدند.
صالحی در پاسخ به سوال نمایندگان مبنی بر اینکه آیا وزارت خارجه برای به تصویب نرسیدن بیانیه اجلاس مکه که براساس آن سوریه از سازمان کنفرانس اسلامی خارج شد، رایزنیهایی در اجلاس انجام داده است، گفت: رایزنیهایی در این باره انجام گرفت اما در نهایت این بیانیه به تصویب اکثریت رسید اما نکته مهم آن این است که بر سر این بیانیه اجماع صورت نگرفت بله اکثریت با آن موافقت کردند.
وزیر امور خارجه همچنین در این جلسه در خصوص تعطیلی سفارت کانادا نیز گفت: کشور کانادا در سیاست خارجی تحت تاثیر تحرکات صهیونیستهاست و خط مشی آنها را دنبال میکند و از طرفی تلاش میکند تا روابط خود را با این رژیم زیاد کند، رضایتمندی آنها را جلب کند و این اقدام در راستای منافع رژیم صهیونیستی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد