29 - 12 - 2022
نخستین کارخانه خودروسازی چین در اروپا افتتاح شد
زهرا رحیمی – منجی بحران، صنعت خودروسازی جهان بود. زمانی که اقتصاد آمریکا تحت تاثیر بحران مالی ۲۰۰۸ در سراشیبی سقوط قرار گرفت، چین بود که خود را به عنوان بزرگترین بازار خودرو به جهان معرفی کرد و حال به خاک اروپا نفوذ کرده است. اروپایی که تا دیروز از بازار ارزان چین بهره میبرد، در حال تبدیل شدن به مرکز تولید چین است.
دومین اقتصاد بزرگ جهان نخستین شرکت خودروسازی خود را در شمال بلغارستان راهاندازی کرد تا با حضور موثرتر در بازار اروپا، رقابتی نزدیکتر با خودروسازان بزرگ این قاره سبز داشته باشد و به بازار اتحادیه اروپا دسترسی یابد. شرکت خودروسازی «گریت والموتور» به عنوان بزرگترین تولیدکننده خودروهای پرقدرت در چین، نخستین کارخانه صنایع خودروسازی را در اووچ راهاندازی کرده و شعبه صنعتی این شرکت توسط بویکو بوریسوف، نخستوزیر بلغارستان گشایش یافت.
آنچه تا دیروز اتفاق میافتاد، ارسال قطعات از سوی صنایع خودروسازی اروپا برای مونتاژ به چین بود. بسیاری از کارخانههای چینی هنوز هم به مونتاژ قطعات برای خودروسازان اروپا مشغول هستند اما آغاز تولیدات چین در خاک اروپا که از بلغارستان آغاز شده و مطمئنا در آیندهای نزدیک به کشورهای بزرگ اروپایی گسترش خواهد یافت، عبور تولیدکنندگان صنعت خودرو چین از دروازه اروپا تلقی میشود. چین که طی سالهای اخیر با تکیه بر قدرت بالای مالی، توانسته بخش عمده یا تمام سهام برخی شرکتهای صنعتی اروپا را از آن خود کند، تولید در اروپا را از یکی از کشورهای فقیر اروپایی آغاز کرده؛ کشوری که از نظر دستمزد و مالیات شرایط مطلوبی برای جذب سرمایهگذار دارد.
گریت والموتور به عنوان بزرگترین تولیدکننده خودروهای دودیفرانسیلی در چین با همکاری شرکت بلغاری لیتکس خط تولید سالانه چهار هزار خودرو را آغاز میکند و در مرحله بعد میزان تولیدات خود را به سالانه ۵۰ هزار خودرو افزایش خواهد داد. در همین راستا تعداد کارکنان این کارخانه از ۱۲۰ کارگر به دو هزار نفر میرسد. البته ناگفته نماند که این کارخانه از ماه نوامبر گذشته به طور آزمایشی اقدام به مونتاژ خودروهای تولید چین کرده و این خودروها را با قیمت هشت هزار و ۲۰۰ تا ۱۲ هزار و ۸۰۰ یورو به بازار عرضه کرده است. قرار است در این کارخانه مدلهای دودیفرانسیلی هوور، پیکاپ استید و خودرو شهری وولیکس تولید شوند.
گریت والموتور قصد دارد فروش خود را در سالجاری میلادی با رشد ۲۳ درصدی به ۶۰۰ هزار دستگاه برساند و برای صادرات یکصد هزار دستگاه خودرو نیز برنامهریزی کرده است. گریت والموتور به عنوان نخستین خودروساز چینی که اقدام به راهاندازی کارخانه تولید خودرو در اروپا کرده طی سال گذشته ۸۳ هزار دستگاه از خودروهای ساخت خود را از چین به ۱۲۰ کشور و منطقه جهان صادر کرد.
بحران مالی اروپا به چین این فرصت را داده تا با شکوفایی اقتصادی خود در این قاره عرض اندام کند. شرکتهای خودروسازی چینی طی ماههای اخیر از تمایل خود به در دست گرفتن شرکتهای اروپایی خبر دادهاند که به دلیل بحران بدهی یورو و تاثیر آن بازارهای داخلی در شرایط سختی قرار گرفتهاند.
چین که طی سال گذشته به دلیل ضعف در بازاریابی و کیفیت نتوانست توازن خوبی میان عرضه و تقاضا ایجاد کند، حال از به کارگیری تمام تلاش خود برای تولید خودرویی که تمام استانداردهای کیفیت را دارا باشد و سختترین قوانین امنیتی اتحادیه اروپا را رعایت کرده باشد، خبر میدهد. اواسط سال گذشته میلادی بود که اعلام شد نزدیک به ۷۰ درصد از خودروسازان چین نتوانستهاند به اهداف تعیین شده در سال ۲۰۱۱ دست یابند.البته نباید از نظر دور داشت که عملکرد چین در سال ۲۰۱۱ که سالی سخت برای صنعت خودرو جهان نام گرفته چندان نامطلوب نبوده است؛ سالی که شاهد تعطیلی بسیاری از خطوط تولید در کارخانههای خودروسازی جهان بود و با توجه به کاهش تقاضای ناشی از فشارهای اقتصادی، حتی بخش فروش هم با اقبال خوبی روبهرو نبود. میزان تقاضای خودرو در چین که با تولید ۱۳ میلیون دستگاه در دو سال گذشته از آمریکا پیشی گرفته و جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داد نیز با کاهش همراه بوده است. آمار و ارقام نشان میدهند شرکتهای تولیدکننده خودرو در چین بیش از ظرفیت بازار تولید میکنند و حال چین برای حل این مشکل در خاک اروپا کارخانه تولید خودرو افتتاح میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد