15 - 03 - 2017
نرخ رشد جمعیت ۲۴/۱ درصد شد
رییس مرکز آمار ایران با اشاره به جزییات آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ٩۵، نرخ رشد جمعیت کل نسبت به سال ۹۰ را ۲۴/۱ درصد اعلام کرد و گفت: تعداد خانههای خالی دو برابر شده است.
امیدعلی پارسا، در جمع خبرنگاران با اعلام جزییات نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ گفت: بر اساس نتایج سرشماری، ۲۴ میلیون خانوار در کشور وجود دارد.
وی اظهار کرد: بر اساس نتایج سرشماری، نرخ متوسط رشد جمعیت نسبت به سال ۹۰ به ۲۴/۱ درصد رسیده است؛ در عین حال نرخ رشد جمعیت شهری مثبت ۹۷/۱ درصد و نرخ رشد جمعیت روستایی منفی ۷۳/۰ درصد است.
وی گفت: تغییرات بعد (اندازه) خانوار نسبت به سال ۹۰، ۲/۰- درصد و این نسبت برای خانوار شهری نیز همین مقدار است اما برای خانوار روستایی ۳/۰- است. در عین حال، جمعیت ساکن در نقاط روستایی نسبت به سال ۹۰، منفی ۷۷۲ هزار و ۳۸۳ نفر ثبت شد. همچنین نسبت شهرنشینی جمعیت نسبت به امسال ۶/۲ است.
پارسا ادامه داد: جمعیت کل کشور براساس سرشماری سالجاری نسبت به سال ۹۰ تعداد چهار میلیون و ۷۷۶ هزار و ۶۰۱ نفر افزایش دارد. همچنین تعداد خانوار نسبت به سال ۹۰ حدود سه میلیون و ۱۰ هزار و ۳۸۸ افزایش یافته است.
جمعیت کل کشور؛ ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر
وی گفت: کل جمعیت کشور در سال ١٣٩۵ به ٧٩ میلیون و ٩٢۶ هزار و ٢٧٠ رسید که نسبت به سال ١٣٩٠ نزدیک به ۴ میلیون و ٧٧۶ هزار نفر افزایش یافته است. ضمن اینکه تعداد خانوارهای ایرانی در سال ١٣٩۵ به ٢۴ میلیون و ١٩۶ هزار و ٣۵ رسیده است که نسبت به سال ١٣٩٠ حدود سه میلیون خانوار افزایش داشته است.
رییس مرکز آمار ایران افزود: تعداد خانوار شهری در سال ١٣٩۵ معادل ١٨ میلیون و ١٢۵ هزار خانوار بوده که نسبت به سال ١٣٩٠ به اندازه دو میلیون و ۶٩٨ هزار و ۶۴٠ خانوار افزایش یافته است.
دولت در آمار دستکاری نکرد
پارسا در خصوص اینکه آیا دولت در این آمار دستکاری داشته است، گفت: نتایج سرشماری ۱۰ روز قبل نهایی شده بود ولی تدبیر این شد که ابتدا در دولت ارائه شود، احدالناسی در کشور از مرکز آمار یا رییس بنده نمیتواند در آمار و اطلاعات تولیدی در مرکز آمار خدشه وارد کرده و عدد و رقمی را دوست داشته باشد یا نداشته باشد؛ صرفا ارائه آن به دولت صورت گرفت و هیچ دستکاری هم نشد.
وی افزود: توقع داریم دولت برای ما این تسهیلات را فراهم کند که به سمت نظام آماری ثبتی مبنا برویم. البته این رویکرد گریزناپذیر کل نظام آماری دنیاست و البته به انجام نمیرسد مگر اینکه هر سه قوه با تمام توان برای تحقق آن گام بردارند.
رییس مرکز آمار ایران در خصوص نرخ بیکاری خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری از طریق سرشماریها و طرحهای آماری اعلام میشود، البته خروجی ناشی از بیکاری بلافاصله بعد از اتمام سرشماریها امکان ارائه ندارد، البته طرح اشتغال و بیکاری مرکز آمار که در پاییز انجام شده بود و کار در زمستان هم به اتمام رسیده است.
نصف جمعیت فعال جدید به خیل بیکاران پیوستند
رییس مرکز آمار ایران خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری کشور از ۱۱ درصد در سال ۹۴ به ۴/۱۲ درصد در سال ۹۵ رسیده است و در دو سال یک میلیون و ۹۰ هزار نفر به جمعیت فعال کشور اضافه شده که ۶۱۵ هزار نفر آن شاغل و ۴۹۴ هزار نفر نیز به جمعیت بیکاران ما اضافه شدهاند.
وی افزود: جمعیت شاغلان کشور در همه بخشهای اقتصادی کشور اضافه شده و به ۲۲ میلیون و ۷۰۰ نفر افزایش یافته است. تنها در بخش ساختمان روند نزولی دارد و همچنان در بخش ساختمان ریزش داریم که علت آن هم افزایش بیحد است که اکنون کاهش نشان میدهد.
پارسا گفت: نرخ بیکاری مردان در سال ۹۵ معادل ۵/۱۰ بوده است ولی نرخ بیکاری زنان ۷/۲۰ بوده است. همچنین نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نیز برای سال ۹۵ معادل ۴/۲۹ درصد و برای جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز ۹/۲۵ درصد بوده است.
به گفته وی بیکاری مردان جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۴/۲۵ درصد بوده و برای زنان در این گروه ۲/۴ درصد بوده است. جمعیت غیرفعال کشور ۳۹۷ هزار و ۳۳۰ نفر کاهش یافته است به این معنا که نسبت به سال گذشته، افرادی که دنبال کار نبودهاند و به دنبال کار آمدهاند، افزایش یافته است.
وی گفت: در فصل پاییز امسال نسبت به سال قبل، نرخ مشارکت اقتصادی از ۱/۳۸ به ۹/۳۸ درصد افزایش یافته است یعنی ۸۰۷ هزار و ۷۳۷ نفر جویای کار بودهاند که اینها برای ۳۲۶ هزار نفر شغل پیدا شده و ۴۸۱ هزار و ۵۵ نفر هم بیکار باقی ماندهاند.
پارسا ادامه داد: در فصل زمستان از ۷/۳۷ درصد نرخ مشارکت ما به ۹/۳۸ درصد افزایش یافته است، همچنین ۲/۱ درصد در زمستان جمعیت فعال زیاد شده است بنابراین در این فصل یک میلیون و ۷۸ هزار نفر جویای کار بودهاند که ۷۶۶ هزار و ۲۹۱ نفر شاغل شدند و ۳۱۱ هزار و ۷۲۵ نفر هم بیکار ماندهاند و به این ترتیب، برای زمستان نسبت به همه زمستانهای سالهای قبل، وضع اشتغال و بیکاری ما بهتر بوده است.
دلیل تفاوت در آمار و ارقام
معاون مرکز آمار ایران نیز با بیان اینکه سال پایه حسابهای ملی و فصلی از خرداد سال آینده تغییر میکند، گفت: احتمالا تا سال ۹۷ سری زمانی قیمتها را به ۹۵ تغییر خواهیم داد.
جواد حسینزاده گفت: نرخ رشد اقتصادی ۹ ماهه سالجاری که از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است. حسابهای ملی و فصلی مرکز آمار ایران در هر فصل تولید و منتشر میشود که در فصل پاییز سالجاری، نرخ رشد اقتصادی با نفت به ۲/۷ درصد رسیده که بدون نفت پنج درصد است. در این میان گروه کشاورزی ۷/۵ درصد، صنعت ۵/۱۰ درصد و خدمات ۴/۵ درصد رشد داشته است.معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران افزود: منابع بروز تفاوت متفاوت است، یکی از عمدهترین دلیل تفاوت میتواند سال پایهای باشد که با بانک مرکزی اختلاف دارد که سال پایه ما ۷۶ است ولی بانک مرکزی سال پایه ۸۳ را لحاظ میکند.
وی افزود: تا خردادماه سال آینده، سری زمانی حسابهای ملی و فصلی با سال پایه ۹۰ تغییر خواهد یافت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد