15 - 10 - 2023
نسلکشی در غزه
گروه بینالملل- در حالی که یک هفته بعد از عملیات طوفان الاقصی به واسطه بمباران و حملات شدید اسرائیل به نوار غزه بیش از ۱۹۵۳ نفر فلسطینی شهید و نزدیک به ۷۶۹۶ نفر نیز مجروح شدهاند، ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله زمینی به غزه است.
در این رابطه روز گذشته آویخای ادرعیسخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از طریق حساب کاربری خود در پلتفرم X در بیانیهای که برای ساکنان شهر غزه مهم توصیف کرد، گفت: از غزهایها خواسته میشود برای حفظ امنیت خود نوار غزه را به سمت جنوب باریکه غزه ترک کنند.
در واقع این موضوع از روز جمعه مطرح شده و اسرائیل اعلام کرده که مردم غزه باید ظرف ۲۴ ساعت از شمال این منطقه به جنوب نوار غزه بروند؛ امری که با واکنشهای بینالمللی زیادی همراه شده بهطوری که سازمان ملل چنین موضوعی را شرمآور خوانده و نهادهای بینالمللی و حتی برخی کشورهای نظیر نروژ و روسیه و همچنین کشورها اسلامی انجام چنین کاری را میسر نمیدانند. زیرا علاوه بر اینکه تعداد زیادی مجروح در بیمارستانهای غزه وجود دارد، جابهجایی بیش از یک میلیون نفر نهتنها امکانپذیر نیست، بلکه معنایی به غیر از قتل عام بیشتر مردم غزه ندارد.
اما گویا اسرائیل در این قضیه هم موازین بینالمللی و حقوق بشری را نادیده گرفته و ارتش صهیونیستی اعلام کرده که ساکنان شمال غزه میتوانند از مسیر بیتحانون و خانیونس استفاده کرده و از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر به سمت جنوب حرکت کنند.
در چنین شرایطی و در حالی که اعلام شده ارتش صهیونیستی در حال توافق برای ورود زمینی به غزه است، خسارتهای ناشی از حملات اسرائیل به نوار غزه طی ۸ روز اخیر آنچنان گسترده بوده که برخی ناظران از آن به عنوان نسلکشی یاد میکنند؛ حتی روز جمعه اعلام شد که بر اثر شدت بمبارانها و هدف گرفتن غیرنظامیان، ۱۳ بازداشتشده اسرائیلی که در اختیار حماس بوده نیز کشته شدهاند. با این حال صهیونیستها در پاسخ به انتقادات شدیدی که درخصوص تهدید مجروحان و غیرنظامیان غزه در صورت حمله زمینی به این منطقه صورت گرفته، ابراز بیتفاوتی کردهاند.
در این میان به گفته کارشناسان ماده ۵ اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری قطع آب و غذا و همچنین هدف قرار دادن غیرنظامیان را مصداق بارز جنایت جنگی اعلام کرده است؛ هر چند اسرائیل اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری را امضا نکرده، اما جامعه جهانی و حتی متحدان اسرائیل از اقدامات این رژیم طی یکهفته گذشته در غزه ابراز نگرانی شدید کردهاند، به طوری که گفته میشود آمریکا نیز به دنبال آن است تا اسرائیل حمله زمینی خود را تا زمان ایجاد یک گذرگاه امن برای عبور غیرنظامیان به تاخیر بیندازد.
در واقع موضوع مردم غزه در حالی پیچیدهتر میشود که مصر نیز گذرگاه رفح به عنوان تنها راه تنفس و ورود و خروج آذوقه و تردد مردم در نوار غزه را بسته و اکنون سرنوشت نزدیک به چندین میلیون نفر در این منطقه به ماشین جنگی بیرحم اسرائیل پیوند خورده است. به گفته ناظران بینالمللی حمله زمینی اسرائیل به غزه نهتنها با حجم بیشتری از کشتار و ویرانگی همراه خواهد بود، بلکه معادلات جنگ را نیز تغییر داده و آن را به سمت یک درگیری طولانیمدت میبرد؛ امری که ممکن است به سایر نقاط و کشورها نیز تسری پیدا کند و در آن زمان است که آتش همهجانبه سراسر منطقه را فرا خواهد گرفت.
خطر شعلهور شدن جنگ در سراسر منطقه
به همین دلیل تحولات منطقه اکنون در یک وضعیت نامتقارن قرار دارد که هر لحظه ممکن است ابعاد فاجعه بارتری به خود بگیرد و در چنین شرایطی موضع و اقدامات قدرتهای غربی بهخصوص ایالاتمتحده آمریکا نیز دوگانه است؛ یعنی در شرایطی که گفته میشود آمریکاییها به دنبال منصرف کردن اسرائیل از ورود زمینی به غزه بوده و به دنبال کاهش تنشها هستند، از سوی مقابل شاهد هستیم سیل کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل روانه شده و ناوهای جنگی این کشور به منطقه اعزام شدهاند.
حتی چند روز قبل شاهد بودیم به فاصله یک روز وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و حمایت بیچونوچرای خود را نیز از رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند.
در این راستا همزمان با اینکه کشورهای منطقه ضمن اعلام حمایت از مردم غزه و لزوم توقف کشتار در این منطقه به دست اسرائیل تاکید کردهاند، روسیه نیز به تازگی طرح آتشبسی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است. در واقع مسکو با ارائه یک پیشنویس قطعنامه خواهان اجرای آتشبس نامحدود شده و اعلام کرده تضمین راهحل درازمدت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تنها از راههای مسالمتآمیز امکانپذیر است.
براساس پیشنویس این قطعنامه پیشنهادی روسیه، شورای امنیت سازمان ملل متحد به شدت تمام خشونتها و خصومتهایی که علیه غیرنظامیان انجام میشود را محکوم میکند.
در این قطعنامه پیشنهادی ضمن آنکه آزادی فوری افراد به اسارت گرفتهشده درخواست شده است، بر ارائه و توزیع بلامانع کمکهای بشردوستانه از جمله غذا، سوخت و درمان پزشکی و همچنین ایجاد شرایط برای تخلیه امن غیرنظامیان نیازمند تاکید شده است.
طبق گزارشهای منتشرشده، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت سازمان ملل درباره تشدید درگیری بین اسرائیل و فلسطین به خبرنگاران گفت: منطقه خاورمیانه در آستانه یک جنگ تمامعیار و یک فاجعه انسانی بیسابقه است. واسیلی نبنزیا مسوولیت این جنگ را تا حد زیادی بر عهده ایالاتمتحده آمریکا دانست و گفت: شعلهور شدن خشونتها در منطقه به دنبال نقض سیستماتیک تصمیمهای شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان بوده است و در این زمینه میتوان به توسعه غیرقانونی شهرکسازیها اشاره کرد که توسط اکثریت قریب به اتفاق کشورها محکوم میشود. پیش از این نیز ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه با بیان اینکه محاصره غزه غیرقابل قبول است، گفته بود: ما اکنون حتی در آمریکا منتظر ارزیابیها از این حوادث هستیم، گزینههای مختلفی درباره تحولات حوادث از جمله امکان اتخاذ اقدامات نظامی و غیرنظامی علیه نوار غزه دیده میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد