13 - 04 - 2020
نصب ۳۰ مخزن اضطراری تامین آب در تهران
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان تهران گفت: تا پایان امسال ۳۰ مخزن تامین اضطراری آب در مناطق مختلف شهر تهران به بهرهبرداری میرسد؛ اگر تعداد مخازن برنامهریزی شده که تعداد آنها ۳۷۴ مخزن است، به بهرهبرداری برسد، میتوان آب شرب ۹ میلیون نفر را در سه روز تامین کرد.
محمدرضا بختیاری با بیان اینکه پیشبینی شده تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۷۴ مخزن به بهرهبرداری برسد، اظهار کرد: این تعداد مخزن میتواند هفت میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب را در خود ذخیره کند و هنگام اضطرار تامینکننده آب تهران باشد.
وی با تاکید بر این مساله که برای تامین این تعداد مخزن به ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: قرار شده تا از محل تبصره سه شورای شهر، روی قبوض استفاده شود.
به گفته مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان تهران، گسلهای تهران بیشتر از ۵/۷ بزرگراه توانایی و قدرت زلزله را ندارد، بههمین دلیل باید از هماکنون به فکر ایمنی ساختمانها باشیم.
بختیاری با تاکید بر این مساله که با تکمیل مخازن آبرسانی اضطراری برای شهر تهران در مواقع زلزله در نظر گرفته شده، گفت که تهران در پنج سال آینده جزو شهرهای برتر دنیا در زمینه آب و توزیع آب خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر در شهر تهران ۱۱۶ مخزن زیرزمینی آب وجود دارد که قرار شد ۳۷۴ مخزن اضطراری نیز در این شهر احداث شود که پیش از این نیز دو مخزن اضطراری در محلههای زرگنده و پارک شهر افتتاح شده است.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان تهران با اشاره به اهمیت اجرای این طرح، اظهار کرد: با توجه به اینکه هنگام زلزله خطوط انتقال آب دچار مشکل میشود، میتوان با بهرهبرداری از مخازن آبرسانی اضطراری تا سه روز ابتدایی حادثه تا شعار یک کیلومتری مخازن را آبرسانی کرد. علاوه بر این میتوان برنامههایی را برای آبرسانی تا ماه اول حادثه نیز در نظر گرفت.
بختیاری افزود: علاوه بر این مساله قصد داریم برای مخازن زیرزمینی شیرهای برداشتهای آب و دریچه قطع آب نیز نصب کنیم و امیدواریم با این مخازن بتوانیم در موقع اضطرار مشکل تامین آب را حل کنیم.
ایران ۳۳/۱ میلیون بشکه در روز نفت به آسیا فروخت
رویترز طی گزارشی اعلام کرد ایران ۳۳/۱ میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر به هند، چین، ترکیه و خاورمیانه نفت صادر کرده است.
به گزارش رویترز، غیر از چین و هند، ترکیه و ایتالیا آخرین خریداران نفت خام ایران هستند که نشان میدهد محمولههای نفتی ایران از تحریمهای آمریکا تاثیر پذیرفتهاند.
جمهوری اسلامی ایران ۳۳/۱ میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر به هند، چین، ترکیه و خاورمیانه نفت صادر کرده و هیچ نفتکش حامل نفت خام ایران روانه اروپا نشده است.
اما یک منبع صنعت نفت که آن هم صادرات نفت ایران را ۵/۱ میلیون بشکه در روز تخمین میزند، اعلام کرده برخی کشتیها توسط ماهواره ردیابی نمیشوند که از بین آنها یک میلیون بشکه نفت بهسمت ایتالیا روانه شده است. خاموش کردن سامانه ردیابی کشتیها یکی از ترفندهای ایران برای گریز از تحریمهای آمریکاست.
این مقدار خیلی پایینتر از صادرات نفت پنج میلیون بشکهای در ماه آوریل، قبل از عقبنشینی ترامپ از معاهده اتمی ۲۰۱۵ ایران و اعمال دوباره تحریمهاست. این ارقام همچنین کاهش ۶/۱ میلیون بشکهای را نسبت به ماه سپتامبر نشان میدهند.
از دست رفتن قابل پیشبینی این حجم از نفت ایران باعث افزایش قیمت نفت شده است. نفت در سوم ماه اکتبر به بالاترین حد خود از اواخر سال ۲۰۱۴ رسید و بشکهای ۷۶/۸۴ معامله شد. از آن زمان نفت خام تا ۸۱ دلار کاهش یافته ولی سقوط صادرات ایران همچنین تاثیر خود را میگذارد.
یوجین وینبرگ، تحلیلگر کامرزبنک گفت: این یکی از دلایلی است که قیمت نفت را بالای ۸۰ دلار نگه داشته است.
ارقام ماه اکتبر نشان میدهد که خریداران نگرانند تحریمهای آمریکا مقدار معاملات نفتی آنها را با ایران کاهش دهد و اینکه صادرات نفت ایران سریعتر از حد انتظار بازار کاهش مییابد.
مطمئنا بهدست آوردن اطلاعات دقیق سخت است. برنامه نفتکشها تنظیمشده هستند. صادرات هفته به هفته تغییر میکند و ردیابی نفتکشها با وجود اطلاعات ماهوارهای آسانتر شده است.
درحالی که واشنگتن گفته میخواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، ایران و عربستان آن را نامحتمل میدانند. دولت ترامپ قصد دارد برای کشورهایی که واردات نفت ایران را کاهش میدهند معافیتهایی در نظر بگیرد.
نیروگاه حرارتی جدید به مدار تولید میآید
وزارت نیرو برنامهریزی کرده که تا قبل از فصل تابستان سال آینده، ۲۷ واحد نیروگاه حرارتی راهاندازی و ۲۳ واحد نیروگاهی دیگر ارتقا پیدا کند تا به این ترتیب، ظرفیت تولید برق نیروگاههای حرارتی کشور پنج هزار و ۲۲۳ مگاوات افزایش یابد.
بر اساس بررسیهای به عمل آمده و با در نظر گرفتن ظرفیت تولید موجود در ابتدای مردادماه امسال، حدود هشت هزار مگاوات کمبود قدرت قابل اتکا برای تامین اوج بار سال ۹۸ وجود دارد.
وزارت نیرو برای جبران این هشت هزار مگاوات کمبود برنامههایی را هم در بخش عرضه و هم تقاضا مورد توجه قرار داده که با نگاهی به اعداد و ارقام این برنامهها، همچنان بیشترین بار با راهاندازی ۲۷ واحد جدید و ارتقای ۲۳ واحد نیروگاهی، بر دوش نیروگاههای حرارتی است.
این ۲۷ واحد نیروگاهی جدید شامل واحدهای بخاری و گازی نیروگاههای ماکو، کاسپین، پرند، هرمز، زاهدان، کاشان، دالاهو، شیروان، غرب کارون، جهرم، عسلویه، سبلان، ایران ال.ان.جی، هریس، فردوسی، گلگهر، قشم، هنگام و خرمآباد است که به ترتیب تا خردادماه سال آینده راهاندازی خواهند شد.
بخشی از این واحدهای نیروگاهی مانند پرند و کاسپین از تابستان امسال به مدار آمده و نیروگاههای دیگر نیز قرار است به نوبت تا خرداد ۹۸ وارد مدار بهرهبرداری شوند.
علاوه بر ۲۷ واحدی که قرار است تا زمان اوج مصرف سال آینده راهاندازی شوند، طرح افزایش توان عملیاتی ۱۹ واحد نیروگاهی در نیروگاههای سیکل ترکیبی در دستور کار قرار گرفته است؛ با اجرای این طرح، ۲۸۱ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی کشور اضافه خواهد شد.
در کنار این طرح، پروژه رفع محدودیتهای تولید نیروگاههای حرارتی نیز در چهار واحد نیروگاهی اجرایی خواهد شد که این طرح نیز ۲۲۰ مگاوات به ظرفیت عملیاتی نیروگاههای کشور میافزاید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد