25 - 02 - 2018
نفت از صعود باز ماند
گروه انرژی- قیمت نفت روز جمعه در واکنش به رشد صادرات آمریکا که آمار کاهش ذخایر این کشور را تحتالشعاع قرار داد، کاهش یافت.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدییت آمریکا با هفت سنت کاهش نسبت به قیمت نهایی روز پنجشنبه، به ۷۰/۶۲ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی برنت با ۱۱ سنت کاهش نسبت به روز گذشته ۲۸/۶۶ دلار در هر بشکه بود.
وست تگزاس اینترمدییت از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۷/۱ درصد رشد نشان میدهد در حالی که رشد قیمت نفت برنت در همین مدت حدود ۲/۲ درصد بوده است. این دومین رشد هفتگی هر دو قیمت پایه پس از کاهش شدید قیمت آنها در اوایل ماه میلادی جاری است.
افت قیمتهای نفت روز جمعه به دنبال انتشار گزارش هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا روی داد که براساس آن، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ فوریه، ۱/۶ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۸/۴۲۰ میلیون بشکه رسید. این کاهش با وجود ضعیف شدن تقاضا در پایان فصل زمستان نیمکره شمالی روی داده است.
طبق آمار این آژانس، صادرات نفت خام آمریکا هفته گذشته به بیش از دو میلیون بشکه در روز صعود کرد که نزدیک به رکورد ۱/۲ میلیون بشکه در اکتبر بود.
تولید نفت خام آمریکا در هفته گذشته تغییر چندانی نداشت و در ۲۷/۱۰ میلیون بشکه در روز ایستاد که نزدیک به سطح تولید روسیه و بالاتر از میزان تولید عربستان سعودی بود.
براساس گزارش رویترز، تحلیلگران میگویند با کاهش اخیر قیمتها، بازارهای نفت تحت تاثیر رشد مطلوب تقاضا و محدودیتهای عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک که از سال گذشته آغاز شده است، به خوبی حمایت شدهاند.
اوپک و متحدانش در جدیدترین بحثهای خود به این نتیجه رسیدهاند که مازاد عرضه سریعتر از حد انتظار در حال برطرف شدن است.
به گزارش بلومبرگ، منابع آگاه گفتند اوپک و متحدانش در جدیدترین بحثهای خود به این نتیجه رسیده اند که مازاد عرضه سریعتر از حد انتظار در حال برطرف شدن است.
منابع مطلع از این مذاکرات گفتند بازار جهانی نفت پس از حدود چهار سال مازاد عرضه در نهایت در سه ماهه دوم یا سوم امسال به توازن خواهد رسید که زودتر از زمانی است که قبلا برآورد شده بود. این نتیجه گیری پس از آن صورت گرفته که قیمت نفت به بالای ۷۰ دلار در هر بشکه رسیده و میزان ذخایر نفتی در کشورهای توسعه یافته بیشترین کاهش در طی شش سال اخیر را تجربه کرده است.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات در این باره گفت: «ما در سال ۲۰۱۷ شاهد سالی مهم بودیم. بازار نفت ترمیم شده و به ارقام مناسبی رسیده است... اکنون در سال جاری توازن عرضه و تقاضا پیش روی ما قرار دارد.»
براساس برخی برآوردها، میزان مازاد ذخایر نفت خام به ارقام متوسط خود بازگشته، اما اوپک هنوز حاضر به عقب نشینی از توافق کاهش تولید نیست، زیرا عربستان به عنوان تاثیرگذارترین عضو این سازمان در آستانه عرضه اولیه سهام شرکت آرامکو به دنبال رسیدن قیمت نفت به ارقام بالاتری است.
براساس اعلام کمیته فنی مشترک نظارت بر اجرای توافق کاهش تولید، ذخایر نفتی کشورهای توسعه یافته جهان به حدود ۷۴ میلیون بشکه بالاتر از متوسط پنج سال گذشته رسیده است.
هرچند اوپک قبلا اعلام کرده بود که هدف از اجرای توافق کاهش تولید رسیدن ذخایر به متوسط پنج ساله است، اما این سازمان اکنون در حال تغییر معیارهای خود برای سنجش برقراری توازن در بازار است. مزروعی گفت اوپک همچنین در حال تهیه پیشنویس منشوری است که به تولیدکنندگان نفت اجازه میدهد همکاریهای خود را حتی بعد از انقضای توافق فعلی در پایان سال ۲۰۱۸ ادامه دهند.
توافق اوپک تا ۲ سال دیگر ادامه دارد
سهیل المزروعی همچنین اعلام کرد توافق جهانی کاهش تولید نفت عرضه مازاد در بازار نفت را کاسته، اما ماموریت آن هنوز پایان نیافته است.
وی اعلام کرد ذخیرهسازی نفت همچنان ۷۴ میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنجساله است.
رییس دورهای اوپک تصریح کرد: نمایندگان دبیرخانه این سازمان در ماه آینده میلادی در همایش صنعتی CERAWeek در آمریکا، با نمایندگان صنعت نفت شیل ایالات متحده دیدار و تبادل نظر میکنند.
المزروعی همچنین اعلام کرد: روسیه تا پایان سالجاری میلادی به توافق جهانی کاهش تولید نفت پایبند خواهد ماند. در همین حال رییس سازمان بینالمللی انرژی نیز گفته است: اعضای اوپک تا دو سال دیگر مجبور به ادامه توافق کاهش تولید نفت هستند. سازمان بینالمللی انرژی میگوید از آنجایی که تولید نفت در کشورهای غیراوپک نظیر آمریکای شمالی، برزیل و مکزیک افزایش یافته، کشورهای اوپک مجبور خواهند بود توافق اخیر خود را تا دو سال دیگر ادامه دهند.
فاتح بیرول ادامه داد: افزایش عرضه نفت از سوی کشورهای غیر اوپک طی دو سال آینده نیاز بازار را پوشش خواهد داد و همین مساله سبب میشود توافق اوپک مبنی بر کاهش تولید نفت همچنان ادامه یابد.
رییس سازمان بینالمللی انرژی در مصاحبه تلویزیونی با بلومبرگ از عرضههای جدید نفت از سوی کشورهای غیر اوپک طی سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ خبر داد.
وی معتقد است طی سالهای آینده بازار نفت با مشکل جدی مواجه خواهد شد بهطوریکه پیر شدن میدانهای نفت و کاهش سرمایهگذاریها در کنار افزایش تقاضا تا حدود زیادی بازار را نامتعادل خواهد کرد.
گفتنی است کشورهای تولیدکننده نفت طی دو سال گذشته توافق کردهاند که تولید روزانه را ۸/۱ میلیون بشکه کاهش دهند. این توافق بین کشورهای اوپک و روسیه حاصل شد.
توافق کاهش تولید نفت به این دلیل انجام شد که قیمت نفت از ۱۲۰ دلار در هر بشکه به ۳۰ دلار رسیده بود و آنها با این اقدام میخواستند قیمت را افزایش دهند که تا حدود زیادی موفق شدند و قیمت به بیش از ۷۰ دلار رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد