31 - 05 - 2017
نفت برنت ۵۲ دلار شد
در حالی که افزایش بی وقفه فعالیتهای حفاری در آمریکا، تلاشهای اوپک و سایر تولیدکنندگان برای مهار مازاد عرضه در بازار را به حاشیه رانده است، قیمت نفت روز دوشنبه با کاهش همراه بود.
به دلیل تعطیلی رسمی در کشورهای چین، آمریکا و انگلیس روز گذشته حجم معاملات در بازارهای مختلف جهان پایین بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت روز دوشنبه با ۱۵ سنت، معادل ۳/۰ درصد کاهش به ۵۲ دلار رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز ۱۷ سنت، معادل ۳/۰ درصد کاهش داشت و به ۴۹ دلار و ۶۳ سنت رسید.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و برخی تولیدکنندگان غیر عضو این سازمان هفته گذشته توافق کردند که طرح کاهش تولید را که بر اساس آن تولید روزانه نفت این کشورها حدود ۸/۱ میلیون بشکه کاهش مییابد، تا ۹ ماه دیگر تمدید کنند. اما این تصمیم آنطور که سرمایهگذاران انتظار داشتند تاثیر مثبتی بر بازار نداشت و افت قیمتها را نیز به دنبال داشت.
بر اساس توافق اولیه، طرح شش ماهه کاهش تولید که از اول ژانویه آغاز شده، در ژوئن امسال منقضی میشود.
موسسه بیامآی ریسرچ در یادداشتی نوشت: «واکنش فوری بازار به تصمیم ۲۵ می اوپک نشان میدهد که تاثیر کاهش تولیدها بر میزان ذخایر جهانی نفت در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ ضعیفتر از حد انتظار بوده است.»
با وجود ادامه کاهش تولید، قیمت نفت چندان بالاتر از ۵۰ دلار نرفته است.
بخش عمدهای از موفقیت اوپک بستگی به میزان تولید نفت آمریکا دارد که در توافق کاهش تولید حضور ندارد و تولید نفت آن از اواسط سال ۲۰۱۶ به این طرف با رشدی ۱۰ درصدی به بیش از ۳/۹ میلیون بشکه در روز رسیده است.
براساس آمار موسسه بیکرهاگز، شرکتهای حفاری نفتی در آمریکا در ۱۹ هفته اخیر به صورت متوالی تعداد سکوهای حفاری خود را افزایش داده و به ۷۲۲ سکو رساندهاند که بیشترین تعداد سکو از آوریل ۲۰۱۵ تاکنون است.
وزرای نفت اوپک و همچنین بسیاری از کارشناسان واکنش بازار به تمدید توافق را آنی و کوتاهمدت دانستند و اعلام کردند با گذشت زمان توافق اوپک موجب کاهش موجودی انبارهای نفتی و افزایش قیمتها خواهد شد. اما برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که تصمیم روز پنجشنبه اوپک نشان داد که این سازمان توانایی انجام اقدامات موثرتری در بازار نفت را نداشته و این موجب ناامیدی معاملهگران شده است.
آنها بیش از هرچیز نگران بازار نفت در شرایطی هستند که مهلت ۹ ماهه تمدید توافق پایان یابد و بازار نفت مجددا با مازاد عرضه شدیدی مواجه شود. حال بلومبرگ بر این باور است عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند پیشبینی وزرای نفت اوپک و کارشناسان خوشبین به آینده بازار را محقق کند. «افزایش قراردادهای انتظار برای افت قیمت»، «تداوم ساختار بکواردیشن در بازار»، «شروع فصل اوج تقاضا برای نفت» و «تقویت احتمال کاهش صادرات نفت اعضای اوپک» دلایلی هستند که میتوانند بازار نفت را در مسیر صعودی قرار دهند. هرچند که این عوامل نگرانی کارشناسان درخصوص شرایط بازار نفت در سال ۲۰۱۸ را نقض نمیکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد