9 - 03 - 2024
نفت همچنان میتازد
گروه انرژی- سیگنال مثبت دیگری به بازار نفت رسید؛ قیمت نفت در آخرین روز معاملات هفته گذشته، تحت تاثیر تقاضای رو به رشد در آمریکا و چین که بزرگترین مصرفکنندگان جهان هستند و سیگنال مثبت فدرالرزرو درباره احتمال کاهش نرخ بهره، افزایش یافت.
برنت با ۸۳ دلار و ۳۲ سنت و وستتگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۷۹ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه معامله شدند.
دادههای منتشرشده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر بنزین آمریکا در هفته گذشته، ۵/۴ میلیون بشکه و ذخایر سوختهای تقطیری هم ۱/۴ میلیون بشکه کاهش یافت. کاهش هر دو ذخایر، بیش از حد انتظار بود که نشانهای از وجود تقاضای قوی است.
شرکت ANZ Research در یادداشتی اعلام کرد با نزدیک شدن به فصل رانندگی در آمریکا، بازار ممکن است در هفتههای آینده دچار محدودیت عرضه شود.
گزارشها نشان میدهد در چین، واردات نفت خام در دو ماه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱/۵ درصد افزایش یافته است و مصرف سوخت هند در ماه میلادی گذشته تحت تاثیر فعالیت قوی کارخانهای در سومین واردکننده و مصرفکننده بزرگ نفت در جهان، ۷/۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش پیدا کرده است.
شرکت تحقیقاتی کپیتال اکونومیکس در یادداشتی اعلام کرد: پس از احتساب روز اضافی در فوریه امسال، واردات نفت به چین، بر مبنای سالانه، ۳/۳ درصد افزایش یافت که مطابق پیشبینیها از افزایش تقاضا در سال جاری بود، اما این رشد به طور قابل توجهی کمتر از سال ۲۰۲۳ خواهد بود که پایان محدودیتهای کرونایی، منجر به افزایش فعالیت در بخشهای حملونقل و سفر شده بود.
در اظهاراتی که از قیمت نفت حمایت کرد، جروم پاول، رییس فدرالرزرو آمریکا، روز پنجشنبه گفت: بانک مرکزی آمریکا فاصله زیادی با کسب اطمینان کافی از کاهش تورم برای شروع کاهش نرخ بهره ندارد.
براساس گزارش رویترز، خط لوله نفت کی استون پس از آفلاین شدن و محدود کردن موقتی مجرای اصلی ورود نفت کانادا به آمریکا، از روز پنجشنبه فعالیت خود را از سرگرفت.
همزمان دبیرکل اوپک اعلام کرده که اوپک به دلیل مزیت نزدیکی، سهم بزرگتری از واردات نفت هند را در دهههای آینده، تصاحب خواهد کرد.
هیثم الغیس به رویترز گفت: اعضای اوپک و سایر تولیدکنندگان به دلیل تغییر جریان تجارت نفت از اوایل سال ۲۰۲۲، باید خود را با عوامل تغییریافته بازار، وفق دهند.
دبیرکل اوپک گفت: تولیدکنندگان خاورمیانهای اوپک، به دلیل نزدیکی به هند، تامینکنندگان ایدهآلی برای بازار این کشور ماندهاند. این یک تناسب عالی تامینکننده – مصرفکننده و مقرون به صرفه برای همه طرفین است. وی افزود: نقش بزرگتری برای اعضای اوپک در توسعه هند فراتر از نفت میبیند.طبق اظهارات منابع صنعتی، اوپک، ۵۴ درصد از نفت وارداتی هند در ژانویه را تامین کرد.
الغیس اظهار کرد: انتظار داریم این سطوح در دهههای آینده، رشد بیشتری پیدا کند، زیرا توسعه اقتصادی هند، ادامه پیدا میکند. بسیاری از شرکتهای ملی نفت اعضای اوپک قصد دارند در بخش پالایش هند، سرمایهگذاری کنند.هند قصد دارد ظرفیت پالایش را از ۰۲/۵ میلیون بشکه در روز فعلی به ۹ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد هند که سومین مصرفکننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان است تا پایان سال ۲۰۳۰، بزرگترین پیشران رشد تقاضای جهانی برای نفت خواهد بود.
براساس گزارش رویترز، اوپک انتظار دارد تقاضای هند برای نفت تا سال ۲۰۴۵، بیش از دو برابر شود و به ۷/۱۱ میلیون بشکه در روز رشد کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد