13 - 12 - 2021
نقشه راه بهبود وضعیت بازار سرمایه
«جهان صنعت»- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست روز گذشته با اصحاب رسانه، به تشریح سیاستهای این سازمان در قبال بازار سرمایه پرداخت. مجید عشقی با اشاره به نشست هیاتمدیره سازمان بورس با رییس قوه قضاییه که بازتابهای متفاوت و گستردهای در رسانهها داشت، اظهار کرد: در این نشست مباحث تخصصی زیادی مطرح شد که امکان پاسخ دادن به همه این مباحث در این جلسه امکانپذیر نبود اما همه این مباحث در سازمان مورد بررسی قرار میگیرد. او اظهار کرد: مهمترین دغدغه فعلی بازار سرمایه، بازگشت اعتماد به این بازار است و تلاشها این بوده تا در این مسیر قدم درستی را برداریم اما با توجه به اتفاقات رخ داده در این بازار، این اقدام به عنوان کاری دشوار تلقی میشود.
بررسی اصلاح دامنه نوسان
وی در ادامه با ورود به مباحث تخصصی بازار سرمایه در مورد دامنه نوسان در بورس اظهار کرد: دامنه نوسان ابعاد مختلفی دارد که سازمان در حال بررسی آن است تا متناسب با شرایط بازار درمورد آن تصمیمگیری شود. این مطلوب است که مانند بورسهای بزرگ جهان دامنه نوسان پویایی داشته باشیم اما در حال حاضر با عدم تعادل در بازار مواجه هستیم و اگر دامنه نوسان وجود نداشته باشد، این نوسانات شدیدتر میشود. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این موضوع در هیاتمدیره سازمان درحال بررسی است و اگر شرایط مهیا باشد، روشهای مختلفی برای باز کردن دامنه نوسان وجود دارد که از جمله آن میتوان به باز کردن دامنه نوسان برای سهام شرکتهایی اشاره کرد که تعادل و بازارگردان دارند. عشقی با اشاره به صنعت خودرو گفت: برای مثال اگر در سهمهای خودرویی دامنه نوسان وجود نداشت، اخباری که هفتههای قبل درمورد افزایش قیمت خودرو و لغو آن منتشر شد، تاثیر منفی زیادی روی این سهمها میگذاشت.
برنامه سازمان برای بازگشت اعتماد سهامداران
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه سازمان برای بازگشت اعتماد سهامداران به بازار گفت: بازگرداندن اعتماد منحصر به سازمان نیست چراکه سازمان تنها یک دستگاه نظارتی است که وظیفه نظارت بر ناشران را برعهده دارد. عشقی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری باید در بخش اقتصاد کلان کشور انجام شود، اظهار کرد: اقدامی که سازمان طی دو ماه گذشته انجام داد، این بود که در مورد موضوعات مختلف مربوط به سازمان رایزنیهای لازم را انجام داده است. وی افزود: برای مثال در بحث قیمتگذاری دستوری رایزنیهای زیادی صورت گرفته است. مسائل مختلفی در اقتصاد کلان وجود دارد که باید برطرف شود. برای مثال کنترل تورم و نقدینگی از اولویتها است که سعی کردیم این موضوعات کمترین تبعات را روی بازار بگذارد، اما سازمان به تنهایی نمیتواند اعتماد را به بازار برگرداند.
تصمیم جدید برای سهام عدالت
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالی دیگر در مورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرآیند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت و به مالکان اصلی آن داده شود. وی از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود. البته این موضوع منوط به این است که آییننامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود. به گزارش ایسنا، او در مورد پرداخت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصیسازی نیز در حال پیگیری آن است. عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح میشود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکتها تصمیمگیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.
چالش پالایشگاهها
عشقی در ادامه با بیان اینکه چالشهای بازار سرمایه مشخص است، عنوان کرد: این بیانصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمتگذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد. این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: البته دلیل همه چالشها قیمتگذاری دستوری نیست، گاهی فرآیندها مشکل دارند، برای مثال پالایشگاهها خصوصی شدهاند، اما محصولات آنها توسط دولت صادر میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد