20 - 12 - 2022
نماینده سازمان ملل صدای ما راهم بشنود
| گروه ایران| اخضر ابراهیمی دیپلمات و سیاستمدار الجزایری و از ماموران و مشاوران سازمان ملل متحد است که تاکنون چندین بار به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای حل بحرانها در مناطق مختلف از جمله عراق، افغانستان، لبنان، سوریه،هائیتی و آفریقای جنوبی انجام وظیفه کرده است این بار ماموریتش در سوریه است و جانشین کوفی عنان شده تا کار نیمه تمام او را به پایان برساند.
در همین رابطه باید اضافه کرد با توجه به نقشی که ایران میتواند به صورت مثبت در تحولات سوریه ایفا کند بدون ذکر زمان مشخصی در خبرها آمد که اخضر ابراهیمی قرار است به همین مناسبت به ایران سفر کند اما این موضوع توسط سخنگوی وی تکذیب شد ولی مجددا در روز یکشنبه حسین شیخالاسلام، نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس در گفت و گویی با سایت خانه ملت گفت که ابراهیمی برای حل بحران سوریه از ایران بازدید خواهد کرد و نظرات جمهوری اسلامی ایران را جویا میشود.
روز گذشته خبرنگارروزنامه جهان صنعت از رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگیاش در همین خصوص سوال کرد که آیا سفر نماینده سازمان ملل در امور سوریه به تهران را تایید میکند یا خیر و اگر جواب مثبت است با توجه به حضور وزیر امور خارجه، علیاکبر صالحی در مصر آیا اخضر ابراهیمی قرار است با مقاماتی بالاتر از وزارت امور خارجه دیدار و گفت و گو داشته باشد.
مهمانپرست در این رابطه با بیان اینکه ابراهیمی در ادامه ماموریت کوفی عنان باید نظرات طرفهای موثر را در موضوع سوریه را دریافت کند تا با کمک همه کشورها بهترین راهحل انتخاب شود، گفت: این قابل انتظار است که آقای ابراهیمی برای شنیدن دیدگاههای ما به اشکال مختلف با مسوولان ما در تماس باشد و این چیزی نیست که کسی بخواهد آن را تایید یا تکذیب کند همانگونه که تاکنون چندین بار تماس تلفنی بین ابراهیمی و وزیر خارجه کشورمان صورت گرفته و علاوه بر این او دیدارهایی با سفیر ما در دمشق داشته است.
وی در رابطه با بخش دوم این سوال تنها به این پاسخ بسنده کرد که اجازه دهید اول اخضر ابراهیمی به ایران بیاید، بعد دیدارها مشخص شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با قطعنامه اخیر شورای حکام پیرامون موضوع هستهای ایران تصریح کرد: آمادگی کامل برای همکاریها با آژانس همواره وجود داشت و در بهترین شکل دنبال شده و بیشترین بازرسیها در کشور ما بوده است و تا در حال حاضر نیز نشانهای از ادعاهایی که بدون سند درباره احتمال ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران مطرح شده مورد تایید قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: ما آمادگی خود را برای توافق کلی در چارچوبی مورد توافق طرفین اعلام کردهایم تا به ابهامات و نگرانیهای ادعایی پاسخ داده شود تا حقوق کشور ما در همه مراحل از جمله غنیسازی محترم شمرده شود.
اعلام حافظ منافع کانادا رسمی نیست
خبرنگاری در رابطه با انتشار خبری پیرامون تعیین ایتالیا به عنوان حافظ منافع کانادا در ایران سوال کرد که دستیار ویژه وزیر خارجه در پاسخ گفت: ظاهرا وزیر خارجه کانادا مطلبی به عنوان ایتالیا به عنوان حافظ منافع مطرح کرده است اما بحث تعیین حافظ منافع باید به صورت رسمی در گفتوگوی دوطرفه صورت گیرد که این کار هنوز انجام نشده است.
خبرنگاری در خصوص اظهارات عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در اجلاس وین مبنی بر اینکه چه ارتباطی میتواند میان وقوع انفجار خطوط برق سایت فردو و درخواست یک ساعت بعد یکی از بازرسان آژانس برای بازرسی از این سایت وجود داشته باشد، سوال کرد که رییس مرکز دپیلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه با اشاره به اینکه مسایل حفظ امنیت تاسیسات هستهای در دستور کار ارگانهای ذیربط قرار دارد، گفت: این سوال مطرح است و این اتفاقها با ظن نسبت به عوامل خارجی روبهرو میشود و نتایج بررسیها را نهادهای ذیربط اعلام خواهند کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص شرکت نکردن سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان در اجلاس چهار جانبه قاهره گفت: اخباری که ما داریم حاکی است وزیر خارجه عربستان شرایط مناسبی از نظر جسمی نداشته اما این نشستها ادامه خواهد یافت و حضور کشورهایی که میتوانند در حل بحران سوریه موثر باشند مهم است به همین دلیل پیشنهاد اضافه شدن یکی، دو کشور را داشتهایم.
خبرنگاری در رابطه با برخی اخبار مبنی بر استفاده رژیم صهیونیستی از حریم آذربایجان برای حمله به ایران و انعقاد قرارداد تسلیحاتی بین رژیم صهیونیستی و آذربایجان و نیز تنش بین تهران و باکو سوال کرد که مهمانپرست با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال اختلاف افکنی میان کشورهای منطقه است و همکاری کشورهای منطقه را به نفع خود نمیداند و تلاش میکند فتنه انگیزی کند، گفت: کشورهای منطقه نسبت به فتنهها حساس هستند و مراقبت میکنند که فتنهها به نتیجه نرسد.
مهمانپرست در عین حال خطاب به این خبرنگار یادآور شد: سوال شما قدیمی است و نمیدانم در شرایط کنونی با چه انگیزهای مطرح میشود در اصل سوال ابهام است چون الان شرایط تنش آمیزی بین تهران و باکو وجود ندارد و روابط ما با آذربایجان بسیار خوب است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه آیا ایران حضور مستشاری و نظامی در سوریه و لبنان دارد، گفت: ما حضور نظامی در سوریه و لبنان نداریم.
اجلاس وزیران۱+۵ و ایران در حد پیشنهاد است
وی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار در رابطه با پیشنهاد ایران در اجلاس قاهره مبنی بر اعزام ناظرین چهار کشور به سوریه برای کنترل آتش بس نیز گفت: برخی محورهای نشست قاهره را اعلام کردم جزییات دقیقتر بعدا اعلام میشود اما چیزی در تایید صحبت شما نشنیدم.
خبرنگار دیگری در خصوص پیشنهاد معاون وزیر خارجه روسیه مبنی بر برگزاری اجلاس وزیران خارجه ایران و گروه ۱+۵ در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل سوال کرد که مهمانپرست گفت: این در حد اظهارنظر است و بحث رسمی بین کشور ما و ۱+۵ نبوده اگر به صورت رسمی مطرح و توافق شود، اعلام خواهد شد.
یکی از خبرنگاران در رابطه با انتشار خبری مبنی بر درخواست اخوان المسلمین مصر از حماس برای قطع رابطه با ایران سوال کرد که مهمانپرست گفت: اخبار مختلفی که در رسانههای عربی و غربی منتشر میشود ممکن است در جهت دامن زدن به اختلافات باشد چون برخی جریانات منطقه و کشورهای خارج از منطقه از نزدیک شدن ایران و مصر خشنود نخواهند بود امیدواریم دوستان ما در دام فضاسازی رسانهای گرفتار نشوند.
خبرنگاری در رابطه با چشم انداز پایان پرونده هستهای ایران سوال کرد که مهمانپرست گفت: مذاکره باید برای حل مشکل باشد و مذاکره برای مذاکره بی نتیجه است و مذاکره و فشار نیز نتیجه عکس خواهد داشت قطعنامهها نیز مورد قبول ما نخواهد بود وقتی میتوانیم به نقطه پایان پرونده هستهای برسیم که طرف مقابل با انگیزه حل مشکل وارد مذاکره شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد