17 - 04 - 2020
نمکی به دولت پیوست
گروه سیاسی- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به سعید نمکی سپردند تا او به عنوان دومین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم و سیزدهمین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی مشغول به کار در وزارتخانه شود. رای اعتماد وکلای ملت به وزیر بهداشت و درمان برخلاف برخی جلسات رای اعتماد پیشین مجلس، در فضایی کاملا آرام و بدون حاشیه برگزار شد زیرا هر سه فراکسیون سیاسی قبل از بررسی صلاحیت این وزیر موافقت خود را با نمکی اعلام کرده بودند. موافقان وزیر در حمایت از او از برنامههایش برای ارتقای طرح تحول سلامت سخن گفتند و او را فردی دانستند که اقتصاد سلامت و سیاستگذاری سلامت را به خوبی میداند و برنامههای مطلوب و قابل اجرا ارائه داده است. طبق گفته موافقان وزیر پیشنهادی برنامههایی برای اصلاح ساختار نظام سلامت، چابکسازی این ساختار، کاهش تصدیگری وزارت بهداشت و ایفای نقش به عنوان متولی دارد. موافقان معتقدند که برنامههای نمکی مستند به برنامه ششم توسعه است و این بدان معناست که این وزیر قانون را قبول دارد. در نهایت موافقان وزیر پیشنهادی بهداشت، شرط تداوم حمایت خود از سعید نمکی را عمل او به برنامههای ارائه شدهاش به مجلس شورای اسلامی بیان کردند. اما مخالفتها با برنامههای این وزیر پیشنهادی جالب بود. به خصوص آنکه حسین مقصودی که نام او به عنوان مخالف برای ایراد سخنرانی قرائت شده بود به جای انتقاد به برنامههای پیشنهادی نمکی به انتقاد از دولت پرداخت. نماینده مردم سبزوار دولت روحانی را ضعیفترین دولت دانست و به سوءتغذیه مردم اشاره میکرد. از خوشمزگیهای این نماینده نیز آن بود که نمک این دولت را کم دانست و به اعتقاد او با آمدن نمکی دولت اعتدال به سمت خوشنمکی حرکت خواهد کرد! مخالف دیگر بهارستان نیز برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت را غیربومی و محلی دانست. این مخالفتها در حالی مطرح میشد که خود این نمایندگان نیز به وزیر شدن نمکی اطمینان داشتند و میدانستند که او با لبخند رضایت بهارستان را به سمت پاستور ترک میکند. دیروز حسن روحانی نیز برای دفاع از سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت به مجلس آمده بود، رییسجمهور در ابتدای سخنان خود و در هنگام دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: قاضیزادههاشمی فردی ایثارگر، مخلص و جهادی بود که متاسفم نتوانست تا پایان با ما کار کند، امیدوارم هرکجا هست موفق باشد. در این زمان بسیاری از نمایندگان با گفتن انشاءالله برای قاضیزادههاشمی آرزوی موفقیت کردند. رییسجمهور در صحبتهای خود به ذکر خاطرهای پرداخت و گفت: بنده نزد پزشکی رفته بودم یک صفحه دارو برای بنده نوشت، به آن پزشک گفتم این مقدار دارو را برای چه به بنده تجویز میکنید، داروی بنده دو خط اول است، مابقی زینتالنسخه است. وی گفت: ما زینتالنسخه نمیخواهیم به نظرم این قدر هشتک درست میشود یکبار هم یک هشتک به عنوان زینتالنسخه درست شود.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه «وزارت بهداشت برای پیشبرد امور خود به بسیاری دیگر از وزارتخانهها از جمله وزارت کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت متصل است»، در این خصوص گفت: اصرار من این است که مجلس شورای اسلامی وزارت تجارت و بازرگانی را از صنعت جدا کند. اگر میخواهیم مردم برای خرید اجناس کمتر معطل شوند راه دیگری وجود ندارد مگر اینکه وزارت بازرگانی تشکیل شود در غیر این صورت مشکلات در این بخش ادامه پیدا میکند. این مشکل برای همه مردم است و من از همه شما نمایندگان خواهش میکنم تا وزارت بازرگانی از صنعت مستقل شود.
روحانی رییسجمهور پس از دفاع جانانه از عملکرد وزارت بهداشت و وزیر پیشنهادی در میان بدرقه تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، جلسه علنی را ترک کرد اما جهانگیری و دیگر وزیران در جلسه ماندند. پس از ۴۰ دقیقه دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی بهداشت، دقایقی به سخنان اولین مخالف وزیر پیشنهادی گوش کرد و با همراهی تعدادی از نمایندگان جلسه علنی مجلس را ترک کرد.
پس از سخنرانی رییسجمهور، تعدادی از نمایندگان دور جایگاه حلقه زدند و به طرح مسائل مختلف پرداختند. دو نفر از نمایندگان به عنوان مخالف و دو نفر به عنوان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق هرکدام برای مدت ۱۵ دقیقه بیانات خود را در خصوص برنامهها و صلاحیت وزیر ارائه کردند. وزیر پیشنهادی نیز در پایان برای دفاع از برنامهها و صلاحیت خود به مدت ۳۰ دقیقه ایراد نطق میکند.
مخالفان وزیر پیشنهادی بهداشت
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس در مخالفت با نمکی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به جای درخواست بزرگتر کردن دولت به ویژه در بخش تامین معیشت، بهتر بود درباره بازار ارز، سطح قیمتها و تامین مایحتاج عمومی مردم سخن میگفتند و با مطرح کردن برنامههایشان به جامعه آرامش میدادند. وی اظهار کرد: سوابق ارزشمندی در گذشته ایشان وجود دارد. امیدوارم با رایی که از مجلس میگیرند در انجام وظایف خطیری که پیشرو دارند، موفق شوند.
برنامههای وزیر بومیسازی نیست
همچنین حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با سعید نمکی، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه همه نمایندگان و مردم و کسانی که با دکتر نمکی کار کردهاند از ایشان با پاکدستی، تخصص و غیرسیاسی بودن یاد میکنند، گفت: توجه ویژه وزیر پیشنهادی به برنامههای قابل اجرا جای تحسین دارد، اما برنامههای دکتر نمکی بومیسازی نیست در حالی که برنامهها باید ایالتی و بومیسازی باشد.
وی اظهار کرد: اقتدار نظام، سلامت آموزش، چرخش نخبگان، فناوری و سدسازی همه نتیجه عملکرد نظام و از دستاوردهای نظام است و در دولتهای مختلف دستاوردهای خوبی داشتهایم. در دولت «تدبیر و امید» نیز ضمن انتقادات جدی به بیعدالتی در راهسازی و ریل، آموزش و پرورش و حقوق کارگران آسیبهای اجتماعی داریم، ظلم است که اگر از خوبیهای این دولت نیز سخن نگوییم.
موافقان وزیر پیشنهادی بهداشت
مهدی فرشادان نماینده سنندج در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما نسبت به سرنوشت طرح تحول سلامت نگرانی داشتیم، تاکید کرد: برنامههای آقای نمکی در راستای ارتقا و ادامه طرح تحول سلامت است. وی بیان کرد: ابتدا چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک میگویم و از آقای فرهنگی هم تشکر میکنم که مسائل مهمی را گوشزد کردند و در پایان از دوستان خواستند که با رای بالا آقای دکتر را به عنوان وزیر بهداشت تایید کنند. از آقای قاضیزادههاشمی، وزیر پیشین بهداشت هم تشکر میکنم که زحمات بسیاری در این حوزه کشیدند.
همچنین علی نوبخت عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «سه فراکسیون سیاسی مجلس شورای اسلامی موافق وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت هستند»، ابراز امیدواری کرد که وی رای اعتماد بالایی از مجلس شورای اسلامی کسب کند. وی که در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت سخن میگفت، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۹ در شرایطی که سمتهای مختلفی در فرهنگستان علوم پزشکی، نظام پزشکی و دانشگاه شهید بهشتی و برخی جاهای دیگر داشتم، در اعتراض به گروگانگرفتن اجساد مردم از کارها کنارهگیری کردم. مردم مستضعف به بیمارستان میآمدند و به آنها میگفتند تا پول ندهید بستری نمیشوید. این در حالی است که توصیه شده بود مردم جز غم بیماری، غم دیگری نداشته باشند.
نمکی فردی برنامهمحور است
علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس نیز در موافقت با سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ایشان فردی برنامهمحور است. برنامههای ایشان آسیبشناسی دارد و به اسناد بالادستی مربوط میشود. در برنامههای ایشان اهداف به صورت کمی ارائه شده که این برای ما بسیار مفید است. وی ضمن عرض تشکر از زحمات قاضیزادههاشمی، وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حمایت از سعید نمکی گفت: امروز سخن از رای اعتماد به دکتر نمکی برای بر عهده گرفتن سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. جناب دکتر نمکی چند ویژگی دارند؛ ایشان فردی پاکدست هستند. با وجود اینکه در سطوح کلان مدیریتهای جدی را تجربه کردند تا امروز لکه سیاهی در کارنامه ایشان دیده نمیشود.
دفاع وزیر از برنامههای خود
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید به جنبههای اقتصادی طرح تحول با نگاه کارشناسیتر پرداخت، گفت: همه پروژههای باقیمانده از قبل را اجرایی میکنیم. در عین حال اولین گام در بخش دارو و تجهیزات پزشکی، ایجاد شفافیت است. سعید نمکی در جلسه علنی مجلس در دفاع از برنامههایش برای وزارت بهداشت اظهار کرد: اولین سوال نمایندگان درباره این است که طرح تحول به کجا خواهد رفت؟ طرح تحول توانست مشکلاتی را از دوش مردم بردارد. بنده به عنوان کسی که در سازمان برنامه در کنار هاشمی بودم و در جریان تامین منابع مالی و هدایتهای آن هستم معتقدم که نقاط قوت طرح تحول باید جلو رود؛ نقاطی همچون برداشتن هزینههای کمرشکن بستری بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج و ماندگاری طبیب در نقاط محروم.
در نهایت بعد از دفاع وزیر پیشنهادی، نمایندگان مجلس در جلسه علنی بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان و برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با ۲۲۹ رای موافق، ۲۵ رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر به سعید نمکی رای اعتماد دادند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد