28 - 07 - 2017
نهایی شدن تفاهمنامه همکاری بورس کالا و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
گروه بورس- تفاهمنامه همکاری بورس کالا و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز روز گذشته با حضور مدیران و مقامات ارشد دو مجموعه به امضا رسید. در این مراسم که در محل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، مدیرعامل شرکت بورس کالا پیرامون امضای این تفاهمنامه گفت: یکی از ماموریتهای اساسی بورس کالای ایران، ایجاد زیرساختهای نظارتی برای نهادهای نظارتی همچون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است تا این نهادها بتوانند در بستر بورس کالا به ایفای بخشی از نقشهای خود بپردازند. حامد سلطانینژاد افزود: نکته حائز اهمیت این است که نظارت، نیازمند اطلاعات و ابزار است و بورس کالا علاوه بر اینکه میتواند به منظور جلوگیری از فروش خارج از شبکه و قاچاق کالا در کشور، اطلاعات جامعی را تهیه و در اختیار نهادهای نظارتی قرار دهد، میتواند ابزارهای مورد نیاز در همین راستا را نیز طراحی و راهاندازی کند. وی تاکید کرد: البته در هر بحث نظارتی و در مبادلات دو جانبه، بسیاری از ملاحظات در نظر گرفته نمیشود اما زمانی که بورس پا به میان میگذارد، منافع دو طرف تامین شده و بحث شفافیت نیز به طور کامل رعایت میشود؛ در این شرایط هم دسترسی سیستمی از طریق بورس کالا ایجاد میشود و هم اطلاعات مورد نیاز نهادهای نظارتی تامین خواهد شد. وی در خصوص همکاری بین بورس کالا و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: با امضای این تفاهمنامه و تبادل اطلاعاتی که تحت این تفاهمنامه صورت میگیرد، شرایط به منظور انجام اقدامات لازم برای ممانعت از قاچاق برخی مشتقات نفتی از جمله قیر، جلوگیری از فرار مالیاتی و مباحث مرتبط با پولشویی فراهم میشود.
تکمیل چرخه نظارتی
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز طی مراسم امضای تفاهمنامه میان این ستاد با بورس کالا به روند شفافسازی و امکان ارائه اطلاعات قابل رصد از مسیر بورس کالا اشاره کرد و گفت: در مباحث مرتبط با قاچاق کالا و ارز به یک اصل کلی رسیدهایم که اگر موضوع شفافسازی در فرآیندهای مختلف پیرامون مسایل مرتبط با تجارت و خرید و فروش کالا و ارز در اولویت قرار گیرد، بخش زیادی از مشکلات که منجر به فساد یا قاچاق میشود، مرتفع شده و جلوی تخلفات احتمالی گرفته خواهد شد. حبیبالله حقیقی تاکید کرد: در این حوزه، بورس کالا جزو سیستمهایی است که فرآیند ارائه اطلاعات و خرید و فروش انواع کالا را به سمت شفافسازی سوق داده و امکان بررسی و رصد اطلاعات را از ابتدای مرحله ارائه تا تحویل کالا فراهم میکند. وی با بیان اینکه به منظور ارائه خدمات در حوزه کاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مراحلی وجود دارد که میتوان از قابلیتها و دسترسیهای بورس کالا جهت تکمیل چرخه نظارتی استفاده کرد، گفت: در این راستا اقدامات موثری برای امضای این تفاهمنامه انجام شده که امیدواریم به کمک آن بستری برای دریافت خروجیهای بهتر و موثرتر در حوزه فرآیند انجام ماموریتهای این ستاد فراهم شود. با تحقق این مهم، بورس کالا ضمن تکمیل سامانهها، امکانات و اطلاعات خود را در اختیار ما خواهد گذاشت تا به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه قاچاق کالا کمک کند و در طرف مقابل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز به صورت متقابل زمینه دسترسی امکانات و اطلاعات مرتبط خود به بورس کالا را فراهم میکند.
برگزاری دومین میز تخصصی محصولات کشاورزی
همچنین در خبری مرتبط دومین میز تخصصی محصولات کشاورزی با حضور مسوولان وزارت جهاد کشاورزی، مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران، موسسه پژوهشهای اقتصاد کشاورزی، کانون صنایع غذایی، سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیران و کارشناسان شرکت بورس کالا در محل این شرکت برگزار شد. دومین میز تخصصی محصولات کشاورزی با هدف بررسی روند عرضه و تقاضا، تغییرات قیمتی گذشته و فعلی کالاهای اساسی و برآورد روند قیمتی معاملات داخلی و بینالمللی محصولات در راستای کارآمدی بیشتر مدیریت بازار در بورس کالا برگزار شد. همچنین در این نشست بر مشارکت موثرتر بخش خصوصی، بررسی اجرای بند «الف» ماده «۳۲» قانون برنامه ششم توسعه و رفع موانع حضور بخش دولتی و خصوصی در معاملات حوزه کشاورزی بورس کالا تاکید شد. هدف از برگزاری اینگونه نشستها آشنایی فعالان بخش کشاورزی با روند معاملات و عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و در بورس کالاست. همچنین، ابزارهای نوین بورس کالا و تجربه بورسهای کالایی جهان در حوزه اعمال سیاستهای حمایتی از بخش کشاورزی در این جلسات معرفی و مورد بررسی قرار گرفت. براین اساس هفته جاری دومین میز تخصصی محصولات کشاورزی در بورس کالا برگزار شد که در ابتدای این نشست، روند معاملات جهانی محصولاتی چون برنج، گندم، دانههای روغنی، روغن خام، کره و شکر با رویکرد بازار نقدی و قراردادهای مشتقه ارائه شد؛ در ادامه عرضه روغن و دانههای روغنی در بورس کالا به طور خاص مورد بررسی قرار گرفت و حجم معاملات، عرضه و تقاضا، قیمتهای جهانی و اوضاع معاملات روغن و دانههای روغنی در شرایط مختلف بازار از زوایای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت؛ قرار است این میز تخصصی هر دو هفته یکبار برگزار شود و در هر میز تخصصی، عرضه و معاملات یک محصول کشاورزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. از سوی دیگر واحد مطالعات بورس کالا، بولتن قیمتی و روند قیمتهای محصولات کشاورزی در بازار داخلی و جهانی را با تکیه بر محصول روغن به حاضران ارائه کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد