29 - 11 - 2022
نوسان بازار ادامه دارد
گروه بازرگانی- به نظر میرسد ماجرای حذف ارز مرجع از کالاهای اساسی سر دراز دارد. التهاب بازار بعد از اعلام خبر محاسبه قیمت روغن نباتی با فرمول تلفیقی بر هیچکس پوشیده نیست چراکه اظهارنظر معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت و تجارت در اوایل هفته گذشته موجب شد تا موج جدیدی از افزایش تقاضا، کمبود کالا و بحران در بازار شکل گیرد.
خیلی از مردم به سوی فروشگاهها رفتند تا قبل از افزایش قیمت، روغن مورد نیاز خود را تامین کنند و همین باعث شد که عرضه این کالا با محدودیت همراه شود.
حسن رادمرد، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت و تجارت در گفتوگو با یکی از رسانهها خبر حذف ارز مرجع برای واردات و محاسبه نرخ روغن نباتی را اعلام کرد.
اما این داستان به همین جا ختم نشد و قائم مقام وزیر صنعتوتجارت نیز در نشست خبری خود از تخصیص ارز مرجع برای واردات نهادههای دامی خبر داد و تصریح کرد: ارز مرجع گوشت و برنج و به دنبال آن ارز مرجع روغن نباتی حذف شد و صرفا ارز با نرخ ۱۲۲۶ تومان به واردات نهادههای دامی تخصیص مییابد.
در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اختصاص ارز مرجع برای واردات گندم و نهادههای دامی، محدود شدن تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی را تایید کرده بود، معاون اول رییسجمهور حرفهای تازهای زد.
تامین کالاهای اساسی با ارز مرجع
محمدرضا رحیمی در حاشیه جلسه هیات دولت با تاکید بر ضرورت تامین ارز مرجع برای واردات کالا اظهار داشت: من تمام صحبتهایی که از سوی برخی افراد برای حذف ارز مرجع از واردات کالاهای اساسی صورت گرفته است را تکذیب میکنم و قطعا این ادعاها صحت ندارد.
وی گفت: دولت مکلف به تامین ارز مرجع برای کالاهای اساسی است و این روند را ادامه خواهد داد.
رحیمی افزود: خبری که از سوی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه دولت به کالاهای اساسی ارز مرجع نمیدهد، کاملا بیاساس و بدون نظر دولت بود.
وی با بیان اینکه در دولت چنین چیزی به تصویب نرسیده است، اظهار کرد: با افراد سودجویی که از این خبر سوءاستفاده کردند و کالاهایی مانند روغن را در انبارها احتکار نمودند تا با ارز غیرمرجع بفروشند به شدت برخورد میشود.
وی تاکید کرد: انبارهای این اجناس بهزودی کشف میشود و سازمان تعزیرات حکومتی جرایم سنگینی برای متخفلان در نظر گرفته است.
تغییر قیمت نداریم
در همین حال مشاور رییسجمهور اظهار کرد: اعلام برخی نظرات غیرکارشناسانه و غیرواقعی از سوی متولیان وزارت صنعت و تجارت در بازار برای چند روز تشنج ایجاد کرد.
رییس شورای اصناف کشور در این خصوص گفت: تا پایان دولت دهم مبنای محاسبه قیمت تمام کالاهای اساسی با ارز مرجع است.
قاسم نودهفراهانی افزود: براساس اعلام معاون اول رییسجمهور دولت قصد ندارد ارز مرجع برای واردات و محاسبه قیمت کالاهای اساسی را قطع کرده و قیمت آنها را با ارز مبادلهای حساب کند.
وی ادامه داد: به دنبال اعلام نظر برخی از مسوولان وزارت صنعت و تجارت برای محاسبه قیمت کالاهای اساسی با نرخ ارز مبادلهای شاهد ایجاد تشنج و التهاب در بازار بودیم زیرا تقاضا برای خرید این کالا به شدت افزایش یافت.
رییس شورای اصناف کشور تصریح کرد: خوشبختانه هیچگونه تغییر قیمتی در توزیع روغن چه در سطح کارخانجات یا در سطح بازار رخ نداده است فقط چند روزی حجم تقاضا برای خرید این کالا در بازار افزایش قابل توجهی یافته بود اما این مشکل نیز رفع شد زیرا قرار نیست قیمت روغن یا هیچیک از محصولات با نرخ ارز مبادلهای محاسبه شود بنابراین تا پایان دولت دهم تغییر قیمتی در بازار نخواهیم داشت.
نودهفراهانی با تاکید بر ضرورت اجتناب از ارایه نظرهای غیرکارشناسانه و غیرواقعی از سوی برخی از مسوولان خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد قیمت یک کالا در بازار تغییر بیابد قطعا این اتفاق باید زمانی رخ دهد که موجودی آن کالا در بازار به پایینترین سطح رسیده باشد زیرا در غیر این صورت در بازار با بحران مواجه میشویم.
توزیع به اندازه کافی
این اظهارات ضدونقیض از سوی مسوولان در حالی مطرح میشود که در هفته اخیر انجمن صنایع روغن نباتی با توجه به صورتجلسه ستاد تنظیم بازار مورخ بیستوششم فروردینماه و هماهنگی با سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان فهرستی از قیمتهای جدید محصولات عمده شرکتهای روغن نباتی را با ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش اعلام کرد.
در همین حال معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با کنترل بازار بعد از حذف ارز مرجع میگوید: هم در کارخانهها و هم در شبکه توزیع روغن به اندازه کافی موجود است و مردم در این خصوص نگرانی نداشته باشند.
حسن رادمرد افزود: از هفتههای گذشته از طریق انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن، بازرسان معین در کارخانهها گذاشتیم و کالاهای موجود و تولیدی و مواد خام مخازن را مورد رصد و پایش قرار دادیم.
وی گفت: اکنون سازمان حمایت همه نیروهای خود را در مبادی ورودی کشور و کارخانجات تولیدی به ویژه در کارخانههای روغن نباتی و شکر به کار گرفته است و بر توزیع کالا نظارت دارد.
وی افزود: ما در خصوص روغن،کالا به اندازه کافی در شبکه توزیع کردیم و برای بعد از آن یعنی توزیع در شبکه با قیمت جدید هم برنامه داشتیم و کارخانهها به خوبی همراهی کردند و مشکلی از این نظر وجود ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد