5 - 03 - 2024
نکاتی درباره برونسپاری فعالیتهای مالیاتی
تجارتنیوز- رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور سازوکار برونسپاری فعالیتهای قابل واگذاری این سازمان به بخش غیردولتی واجد صلاحیت را در قالب ارائه شیوهنامهای اعلام کرد.
سیدمحمدهادی سبحانیان اعلام مرد: برونسپاری فعالیتهای سازمانی سازمان امور مالیاتی کشور که با هدف ارتقای بهرهوری نظام مالیاتی و افزایش کارآمدی آن انجام میشود شامل واگذاری تمام یا بخشی از فعالیتهای سازمانی قابل واگذاری به بخش غیردولتی واجد صلاحیت است. این اقدام موجب آسانتر شدن انجام امور مودیان، افزایش کارایی و کاهش هزینههای وصول مالیات میشود که دقت، سرعت و کیفیت بالاتر در انجام امور مالیاتی را به دنبال دارد.
براساس این شیوهنامه که در ۴ فصل و ۱۷ ماده تهیه و تدوین شده سازمان امور مالیاتی کشور اجازه دارد به منظور تسهیل در انجام امور مالیاتی مودیان، قسمتی از فعالیتهای خود بهاستثنای تشخیص و تعیین ماخذ مالیات، دادرسی مالیاتی و عملیات اجرایی وصول مالیات را با لحاظ شرایط و ضوابط خاص به بخش غیردولتی واگذار کند.
منظور از بخش غیردولتی، «اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی و موسسات عمومی غیردولتی یا مجامع حرفهای و تشکلهای صنفی» هستند که طبق قانون تشکیل شدهاند. «اشخاص حقیقی یا حقوقی تحت نظارت بخش غیردولتی» که در قالب «دفاتر یا باجه» و با داشتن مجوزهای قانونی فعالیت میکنند نیز جزو بخش غیردولتی محسوب میشوند. این اشخاص با تنظیم تفاهمنامه یا گرفتن تاییدیه از سازمان امور مالیاتی، مجاز به ارائه خدمات مالیاتی برونسپاری شده خواهند بود.
اطلاعیه مهم سازمان مالیاتی درباره برونسپاری فعالیتهای مالیاتی
براساس این گزارش، دریافت تاییدیه فعالیت برای ارائه خدمات مالیاتی منوط به دارا بودن فضای کاری و امکانات اداری و پرسنلی مناسب، دارا بودن مجوز فعالیت کسب یا کار معتبر از مراجع ذیربط، ثبتنام در نظام مالیاتی و ارائه مفاصاحساب مالیاتی و جلب همکاری کاربران آموزش دیده و داشتن مسوول فنی است.
شناسایی و واحدیابی مودیان، ابلاغ اوراق مالیاتی، تدوین محتوای آموزشی، برگزاری دورههای آموزشی، ارائه خدمات مشاوره مالیاتی به مودیان در محل ادارات کل امور مالیاتی و اجرای قرار کارشناسی هیاتهای حل اختلاف مالیاتی از جمله فعالیتهای قابل واگذاری به بخش غیردولتی هستند که به فعالیتهای گروه اول موسوماند. با توجه به پیچیدگیهای قانونی این فعالیتها، تمامی آنها (به استثنای ابلاغ الکترونیکی) صرفا توسط مشاوران رسمی مالیاتی قابل ارائه هستند.
مواردی همچون ثبتنام مودیان در نظام مالیاتی، انجام فعالیتهای مربوط به فرآیندهای دریافت و ثبت انواع اظهارنامههای مالیاتی، دریافت فهرستهای مربوط به مالیات بر درآمد حقوق و مالیاتهای تکلیفی، انجام فعالیتهای لازم به منظور واریز بدهیهای مالیاتی و عوارض مربوط، اخذ گواهیها و مفاصاحسابهای مالیاتی از طریق سامانههای مالیاتی و تسلیم به مودی و آموزش، پاسخگویی و ارائه مشاوره مالیاتی از دیگر فعالیتهای قابل واگذاری هستند که فعالیتهای گروه دوم نامیده میشوند.
بنابر این گزارش ارائه این خدمات به مودیان توسط کاربران آموزشدیده در دفاتر و باجههای بخش غیردولتی که شرایط لازم را تامین کنند و تاییدیه سازمان امور مالیاتی را گرفته باشند، امکانپذیر است.
این دفاتر برای ارائه خدمات مذکور، علاوه بر کاربران آموزشدیده باید از حضور یک نفر مسوول فنی مالیاتی نیز استفاده کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد