10 - 08 - 2017
نگاهی به برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت نیرو
حمید چیتچیان، وزیر نیرو دولت یازدهم با وجود عملکرد و اقدامات خوبش دیگر جایی در دولت دوازدهم ندارد و اکنون حبیبالله بیطرف رسما از سوی ریاست جمهوری برای وزارت نیرو معرفی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، بیطرف برنامههای خود را در چهار فصل «اصول، اهداف و راهبردهای کلان»، «بخش آب و آبفا»، «بخش برق و انرژی» و «بخش مدیریت، منابع انسانی، علم و فناوری و پشتیبانی صنعت» اعلام کرده است.
بر همین اساس در دیدگاه کلی در «فصل اول» این برنامه آمده وزارت نیرو بر این باور است که حصول اطمینان از ایجاد زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری به منظور ارائه خدمات گسترده، پیوسته و مستمر تامین آب، برق و جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب به آحاد جمعیت کشور به صورت مطمئن و اقتصادی با رعایت ملاحظات زیستمحیطی، به عنوان ماموریت اصلی این وزارتخانه، نقش تعیینکنندهای در توسعه پایدار و بهبود مستمر کیفیت و رفاه زندگی مردم دارد. کیفیت و پایداری ارائه این خدمات، تاثیر بسزایی بر دستاوردهای سایر بخشها از جمله کشاورزی، مسکن، صنعت، خدمات، بهداشت، امنیت و محیطزیست دارد.
وزارت نیرو با تمرکز بر انجام مطلوب امور حاکمیتی و کاهش تصدیگری، بهگونهای نسبت به ایجاد زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری اقدام میکند تا انجام فعالیتهای تصدی با محوریت بخش خصوصی صورت پذیرد.
در راستای دستیابی به اهداف چشمانداز و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، وزارت نیرو درصدد است با تقویت روحیه و رویکرد جهادی، انعطافپذیر، فرصتساز، مولد، درونزا، پیشرو و بروننگر، نسبت به مدیریت عرضه و تقاضای آب، برق، انرژی، خدمات آب و فاضلاب و همچنین ارتقای سطح آموزش، پژوهش و فناوری و بسترسازی توسعه بازار کالا و خدمات صنعت آب و برق اقدام کند.
وزارت نیرو با تاکید بر ضرورت ارتقای منزلت اجتماعی روستاییان و جایگاه روستاها در اقتصاد ملی، با ایجاد زیرساختهای تامین آب و برق، به شکوفایی و پیشرفت عدالتمحور روستاها کمک میکند.
این وزارتخانه توفیق در انجام ماموریتهای فوق را منوط به بهرهمندی از منابع انسانی خلاق، حرفهای و کارآمد و همچنین استفاده از آخرین دستاوردهای علمی، پژوهشی، فناوری و روشهای نوین مدیریت و نیز توسعه توانمندی داخلی میداند.
از طرف دیگر با توجه به قرارگیری ایران در منطقه خشک و نیمهخشک دنیا و ادامه روند موجود در استفاده از آب، کشور در معرض بحران شدید آبی قرار گرفته، از اینرو فصل دوم به بخش «آب و ابفا» اختصاص داده شده است.
بر این اساس با اشاره به چالشها و راهبردها در این بخش برنامههایی از قبیل
– تداوم اجرای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی
– تسریع در اجرا و تکمیل برنامه مهار آبهای مرزی
– اولویتبندی، ساخت و تکمیل طرحهای تامین آب و شبکههای آبیاری و زهکشی بهویژه در اراضی پایاب سدهای در دست بهرهبرداری
– برنامهریزی جهت تامین حقابه زیستمحیطی تالابهای کشور با همکاری سایر دستگاههای مسوول
– ارتقای شاخص بهرهمندی آحاد جامعه از خدمات جمعآوری و تصفیه فاضلاب
– اجرای برنامههای جلوگیری از آلودگی منابع آب و ارتقای شاخصهای کیفی آن
– تامین پایدار آب شرب شهرها و روستاها (به لحاظ کمی و کیفی)
– توسعه استفاده از منابع آب غیرمتعارف بهخصوص شیرینسازی (نمکزدایی) آبهای شور دریا
– ساماندهی و حفاظت از بستر و حریم رودخانهها، تالابها و سواحل
– تثبیت حقابههای کشور از آبهای مرزی و مشترک
– مشارکت در تهیه و اجرای برنامههای ملی سازگاری با تغییر اقلیم
– اصلاح ساختار اقتصاد آب کشور
– استقرار نظام حسابداری ملی آب
– توسعه تحقیقات، پژوهشهای کاربردی و استفاده از فناوریهای نوین
– ارتقای مشارکت بهرهبرداران
در مدیریت منابع و تاسیسات آبی آورده شده است.
بیطرف همچنین در «بخش برق و انرژی» مدیریت اقتصاد برق، کاهش تصدیگری و چابکسازی، افزایش بهرهوری و توسعه زیرساختهای موردنیاز در بخشهای تولید، انتقال و توزیع را از محورهای اصلی این برنامه قرار داده است
از سوی دیگر در «بخش چهارم» این برنامه آمده است که سازماندهی و آموزش منابع انسانی، ایجاد انگیزه و تعهد کاری، ارتقای سطح فرهنگ سازمانی و نشاط اداری، ایمنی و سلامت کارکنان، همچنین راهبری برنامههای اصلاح نظام اداری، ارتقای بهرهمندی از فناوریهای جدید مدیریتی و توجه جدی به پیادهسازی نظام مدیریت دانش، سلامت اداری و صیانت از حقوق شهروندی از رویکردهای مهم وزارت نیرو در دولت دوازدهم است.
وزارت نیرو برای تحقق ماموریتهای خود از ظرفیتهای علمی و تخصصی باتجربه از قبیل پژوهشگاه نیرو، موسسه تحقیقات آب، موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق و موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت برخوردار بوده و با بهرهگیری از توان تولیدی شرکتها و کارخانجات بزرگ تولیدکننده، مشاوره و پیمانکاری بیش از ۲۰۰ شرکت بهرهبرداری به تامین آب و برق مطمئن اهتمام میورزد.
در همین راستا برنامههایی از قبیل
۱- توسعه پژوهش و فناوری در صنعت آب و برق
۲- توانمندسازی منابع انسانی و ارتقای مدیریت و زیرساختهای آن
۳- اصلاح ساختار و توسعه مدیریت
۴- حمایت و پشتیبانی از صنایع آب و برق با رویکرد توسعه صادرات
از سوی وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
طبق ماده ۲۰۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و اخذ رای اعتماد برای هیات وزیران جلسات مجلس بهطور متوالی تشکیل میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد