8 - 09 - 2024
نگرانی از ادامه ریزش قیمت!
هلدینگ بانکی گلدمنساکس در تازهترین گزارش خود از وضعیت بازار مس، خوشبینیهای پیشین درخصوص روند قیمت را تا سطح زیادی کاهش داده است.
در پی ادامه بحران رکود اقتصادی در دو اقتصاد نخست جهانی یعنی چین و آمریکا و روند کاهشی تقاضا برای فلزات اساسی مهم در بازارهای جهانی، هلدینگ بانکی گلدمنساکس در تازهترین گزارش ماهانه خود، خوشبینی درخصوص افزایش قیمت مس در سال ۲۰۲۵ را به شدت کاهش داده است.گلدمنساکس که پیشتر پیشبینی کرده بود قیمت هر تن مس در بازارهای جهانی طی سال آینده میلادی به بالای ۱۵هزار دلار افزایش خواهد یافت، اکنون در تازهترین ارزیابیهای خود پیشبینی کرد که هر تن از این فلز سرخ استراتژیک در سال آینده به ۱۰۱۰۰ خواهد رسید که نشانگر ریزش شدید خوشبینی بازارهای جهانی نسبت به پیشرفت قیمت مس است.
گلدمنساکس دلیل اصلی این ریزش را کاهش تقاضا برای مس در چین و فضای غبارآلود حاکم بر سرمایهگذاری روی بخش معادن این فلز دانسته که منجر به عقبنشینی سرمایهگذاران از این بازار شده است. این در حالی است که گلدمنساکس حدود سه ماه قبل، در گزارشی مشابه اعلام کرده بود به دلیل افزایش تقاضا برای مس به ویژه از سوی کارخانههای تولید خودروهای برقی و باتریها و تجهیزات مرتبط با انرژیهای سبز، قیمت مس طی سال آینده به بالای ۱۵هزار دلار رسیده و رکورد تاریخی قیمت را خواهد شکست.نکته مهم اینکه در پی ریزش قیمت مس، سوددهی و ارزش سهام معادن بزرگ مس جهان مانند BHP و ریو تینتو به شدت ریزش داشته و همین امر، منجر به کاهش سرمایهگذاری در این معادن نیز شده است. چنین گزارهای اساسا از اهمیت مس و رشد بازار این فلز اساسی خواهد کاست. آنچه در حال حاضر با آن مواجه هستیم، عرضه مازاد بر نیاز بازارهای جهانی مس از سوی شرکتهای چینی بوده که منجر به ریزش پیدرپی قیمت، آن هم در بحبوحه رکود در بازار شده است.
این در حالی است که با رسیدن قیمت مس به سقف تاریخی خود در ماه می، شرکت معادن BHP موفق شد بیش از ۳۹میلیارد دلار کسب سود کند اما پس از ماه می، قیمت مس روندی ریزشی به خود گرفت و نهایتا میزان سوددهی و ارزش سهام شرکتهایی چون BHP و آنگلو امریکن نیز با افول جدی مواجه شد.
آنچه در حال حاضر با آن مواجه هستیم، عرضه مازاد بر نیاز بازارهای جهانی مس از سوی شرکتهای چینی است که منجر به ریزش پیدرپی قیمت، آن هم در بحبوحه رکود در بازار شده است. قیمت مس از ماه می تاکنون حدود ۲۰درصد ریزش داشته و در حال حاضر با قیمتی حدود ۸۹۵۰دلار در هر تن مورد معامله قرار میگیرد.
هلدینگ بانکی «مک کواری» ماه گذشته اعلام کرد که عرضه قوی و کاهش تقاضا بازار را زودتر از حد انتظار به سمت مازاد سوق داده و انتظار میرود بازار در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ همچنان با مازاد عرضه روبهرو باشد.
براساس دادههای منتشر شده از سوی بلومبرگ، ذخایر جهانی مس در انبارها به بالاترین میزان خود طی چهار سال گذشته رسیده و در چین نیز، این ذخایر در ماه ژوئن سال جاری به بالاترین میزان از زمان شکلگیری کرونا افزایش یافت؛ موضوعی که نهایتا منجر به افزایش صادرات مازاد بر تقاضای جهانی از سوی شرکتهای چینی شد. میزان ذخایر انبارهای مس به خوبی نشانگر وخامت اوضاع است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد