6 - 12 - 2022
نیکزاد:هواپیماهای جدید در راه است
وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه دو فروند هواپیما به تازگی وارد کشور شده است، گفت که سری دیگری نیز به زودی وارد میشود.
علی نیکزاد در حاشیه جلسه هماهنگی مدیران کل راهوشهرسازی هشت استان پرتردد کشور و فرماندهان پلیسراه و دستاندرکاران امر جاده در این استانها در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیشترین حجم ترددها در سفرهای تابستانی در تیر و شهریورماه خواهد بود و ایام ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای برنامهریزی دوباره ارگانهای دستاندرکار جاده برای شهریورماه است.وی با اشاره به اینکه طبق برنامه پنجم باید کاهش ۱۰ درصد سوانح رانندگی مواجه باشیم، اظهار داشت: موضوع کاهش سوانح رانندگی از سال ۸۴ آغاز شد و در سال ۹۰ با کاهش ۱۵ درصدی تلفات رانندگی مواجه بودیم و نسبت به سال ۸۹ تعداد سه هزار و ۱۲۳ نفر کمتر کشته داشتیم.وزیر راهوشهرسازی درباره برنامه حذف نقاط پرحادثه در جادههای کشور اظهار داشت: سازمان راهداری امسال برنامه دارد یکهزار نقطه پرحادثه کشور را حذف کند.نیکزاد ادامه داد: ارتقای جادهها نقاط پرحادثه جدیدی را به وجود میآورد؛ زمانی که جاده فرعی به جاده اصلی تبدیل میشود، قوسها و نقاط حادثهخیز آن مشخص میشود.
وزیر راهوشهرسازی اظهار داشت: در سال گذشته ۸۹۰ نقطه پرحادثه در جادههای کشور حذف و امسال یکهزار نقطه با اعتبارات مطلوب حذف خواهد شد.
نیکزاد ادامه داد: در سالجاری همچنین هشت هزار کیلومتر جاده روکش آسفالت میشود.
وزیر راهوشهرسازی درباره اخذ عوارض به صورت هوشمند در آزادراهها اظهار داشت: این مورد در تمام دنیا امتحان خود را پس داده است و موجب کاهش زمان عبور از عوارضیها خواهد شد.
نیکزاد ادامه داد: در این راستا هماهنگیهای لازم با بانک انجام شده و این کار توسعه خواهد یافت.
وزیر راهوشهرسازی درباره ورود هواپیما به کشور اظهار داشت: دو فروند هواپیما به تازگی وارد کشور شده است و سری جدید آن به زودی وارد میشود.
همچنین نیکزاد با تاکید بر اینکه ۱۷۱ طرح پروژه مهر ماندگار در کشور در حال اجراست، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۵۹ طرح ساخت بیمارستان، سه طرح ساخت فرودگاه، ۹۹۵۰ کیلومتر راه روستایی، سه بندر و… در حال ساختوساز است.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان درآمد و بودجه در کشور از محدودیتهایی برخوردار است، ولی توجه خوبی به بخشهای حملونقل و مسکن شده است.
نیکزاد با بیان اینکه قانون برنامه پنجم تاکید کرده است که هر ساله باید ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده احیا شود، گفت: همچنین براساس این قانون هر ساله باید هزار میلیارد تومان برای حملونقل در نظر گرفته شود که این رقم هیچوقت محقق نشد.
کاهش تلفات جادهای
نیکزاد از کاهش تصادفات جادهای در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته سه هزار و ۱۲۱ نفر از تعداد تلفات جادهای در کشور کاسته شده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: ما در کشور ۲۰۰ هزار کیلومتر راه داریم که نگهداری از این راهها رقم قابلتوجهی را طلب میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۵ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور موجود است، تصریح کرد: از این میزان ۵۴ کیلومتر قبل از دولت نهم ساخته شده و ۴۱ هزار کیلومتر نیز طی هفت سال اخیر به بهرهبرداری رسیده است. نیکزاد ادامه داد: در حال حاضر نیز ما ۹۹۵۰ کیلومتر راه در دست احداث داریم.
وزیر راه و شهرسازی در بحث بزرگراهها با بیان اینکه تا سال ۱۳۸۴ تنها پنج هزار و ۱۶۱ کیلومتر راه در کشور موجود بوده است، گفت: هشت هزار و ۶۳۷ کیلومتر در طول دولت نهم و دهم افتتاح شد. نیکزاد ادامه داد: در حال حاضر دو هزار و ۴۹۹ کیلومتر بزرگراه در دست ساخت است.
پیمانکاران از آزادراهها نگهداری کنند
نیکزاد با تاکید بر اینکه سازمان راهداری و حملونقل جادهای مسوول نگهداری از آزادراه هستند، اظهار کرد: پیمانکارانی که اخذ عوارض میکنند باید با همان درآمد از آزادراهها نگهداری کنند، در غیر این صورت سازمان راهداری وارد نگهداری از آزادراهها میشود. وی درباره جاده جنگل ابر بیان کرد: ما وضعیت جاده جنگل ابر را به استاندار گلستان واگذار کردهایم و در حال حاضر قرار است همان جاده قبلی راه و ترابری یک مقدار بهسازی و درست شود.
نیکزاد درباره صنعت حملونقل ریلی کشور با تاکید بر اینکه تا ابتدای سال ۱۳۸۴ تنها ۱۰ هزار کیلومتر راه ریلی در کشور داشتیم، بیان کرد: این رقم در حال حاضر به ۱۲ هزار کیلومتر رسیده است و هشت هزار کیلومتر نیز در دست مطالعه و ۱۲ هزار و ۸۵۰ کیلومتر در حال اجراست.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما شش نقطه راهآهن در کشور میسازیم که تاثیرات اساسی در ارتباط ایران با کشورهای همسایه دارند. وی از ساخت قطار قم- اصفهان خبر داد و گفت: درخصوص امکانات قطارها نیز باید گفت که قطار درجه یک و دو در اختیار بخش رجاست، ریلها در اختیار دولت، لکوموتیو و واگن نیز در اختیار بخشخصوصی است. نیکزاد افزود: قطارهای عادی به دلیل آنکه قیمتشان پایینتر است، پزشک ندارند.
وزیر راه و شهرسازی درباره بخش حملونقل هوایی نیز گفت: از ۵۴ فرودگاه در کشور که متعلق به شرکت فرودگاههاست، تنها دخل و خرج سه فرودگاه هماهنگ است. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ فرودگاه دیگر در کشور در حال ساخت است، گفت: از این تعداد فرودگاه فقط فرودگاه امام خمینی(ره)، مهرآباد و هاشمینژاد مشهد دخل و خرجی هماهنگ دارند و بقیه فرودگاهها ضررده هستند. نیکزاد درباره فرودگاه امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه این فرودگاه تکمیل شده است، تصریح کرد: شرکت چینی و مالزیایی حاضر هستند ظرفیت فرودگاه را از شش میلیون نفر به ۴۵ میلیون نفر افزایش دهد.
وی در پایان با بیان اینکه روزانه ۳۹۳ هزار و ۷۶۲ پرواز از فرودگاه امام خمینی(ره) انجام میشود، گفت: اما مباحثی که مطرح میکند غیرفنی است و به همین دلیل ما براساس امکانات خود ظرفیت فرودگاه را تا شش میلیون نفر افزایش میدهیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد