2 - 07 - 2017
هدف تخریب اطلاعات است نه درآمدزایی
پتیای جدید، همچنان در حال قربانی گرفتن از صنایع مختلف و بزرگ جهانی است.
جدیدترین گزارشهای منتشر شده در مورد باجافزار پتیا، از گسترش لحظهای آن در سرتاسر جهان خبر میدهند. براساس جدیدترین آمار ظاهرا در این میان کشورها و صنایع اروپایی، بیشترین میزان خسارت را دیدهاند.
گسترش بیحد و حصر این باجافزار و نمونههای مشابه، هشداری جدی برای شرکتها و موسسات اقتصادی و حیاتی محسوب میشود و شرکتهای چندملیتی اقتصادی، میتوانند اهدافی جذاب برای دستبرد هکرها باشند. پتیا، رشد فزایندهای را از زمان پیدایش به ثبت رسانده و در حالی مایکروسافت از افزایش قربانیان به ۶۵ عدد خبر داده که در ساعات ابتدایی، تنها شش کشور از آلوده شدن به این باجافزار گزارش داده بودند.
یکی از کارشناسان سابق پلیس فدرال آمریکا در اینباره معتقد است: «ما با یک حمله باجافزاری بسیار گسترده در مقیاس جهانی روبهرو هستیم و تاکنون زیرساختهای بسیاری در این حمله هدف قرار گرفتهاند و ما باید شاهد تعداد بسیار بیشتری از قربانیان، طی روزهای آینده باشیم.»
به گزارش تسنیم براساس آمار موجود، یکی از بزرگترین قربانیان این حمله، اوکراین بوده که نزدیک به ۱۳ هزار دستگاه آلوده شده دارد. مقامات اوکراینی، مدعی شدهاند این حمله در اوکراین، از یک شرکت سازنده دستگاههای الکترونیکی آغاز شد.
کارشناسان امنیتی مدعی شدند این باجافزار که نسخه به روزشده و مدرن پتیا محسوب میشود، عملکردی بسیار پیچیدهتر از گذشته دارد و مقابله با آن، به مراتب دشوارتر از نسخه قبلی خواهد بود. تاکنون نامهای مختلفی نیز به این باجافزار جدید داده شده که از میان آنها میتوان به NotPetya اشاره کرد. علت این نامگذاری از دید کارشناسان، تفاوتهای بسیار زیادی است که به اعتقاد آنها، بین نسخه جدید و قبلی وجود دارد.
۶۵ کشور جهان درگیر شدند
باجافزار پتیا که با قفل کردن اطلاعات رایانهها در دهها کشور جهان مشکلات فراوانی ایجاد کرده، هدف اصلی خود را تخریب اطلاعات معین کرده است و تاکنون بیش از ۶۵ کشور جهان، به این باجافزار آلوده شدهاند.
به گزارش بیجیآر، این بدافزار با رمزگذاری اطلاعات ذخیره شده روی رایانهها از کاربران میخواهد برای رمزگشایی از اطلاعات معادل ۳۰۰ دلار بیت کوین پرداخت کنند. با گسترش دامنه فعالیت پتیا گزارشها حاکی است که بدافزار یادشده سیستمهای فناوری اطلاعات را در دهها شرکت و موسسه دولتی در کل دنیا هدف قرار داده است.
مرک، ارئو و دهها شرکت بزرگ و کوچک دیگر در قارههای مختلف جهان هدف حملات پتیا بودهاند. بررسیهای انجام شده بر روی پتیا نشان میدهد که باجخواهی این بدافزار بخش انحرافی عملکرد آن است و در واقع طراحان پتیا بیش از آنکه به دنبال کسب درآمد از طریق باجافزار مذکور باشند، به دنبال از بین بردن و تخریب اطلاعات مدنظرشان هستند.
۱۰ هزار دلار تاکنون به جیب طراحان پتیا رفته است
نسخههای جدید و به روزشده پتیا در واقع باجافزار محسوب نمیشوند، بلکه حاوی نرمافزارهای پیشرفتهای به منظور تخریب اطلاعات هستند و اگر کارشناسان امنیتی موفق به مهار پتیا نشوند حجم زیادی از دادههای مهم و کلیدی توسط آن تخریب میشود که بازگرداندن آنها بسیار دشوار خواهد بود.
بررسیها حاکی است حتی در صورت پرداخت باج ۳۰۰ دلاری نیز فایلهای تخریب شده قابل بازیابی نیستند و طراحان باجافزار پتیا این فایلها را بهطور کامل از بین میبرند. همین امر نشانگر انگیزههای طراحان پتیاست. پولی که از طریق قربانیان پتیا به جیب طراحان این باجافزار ریخته شده بالغ بر ۱۰ هزار دلار برآورد میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد