30 - 05 - 2024
هر استان یک الی ۳ کارخانه تولید آرد کامل گندم داشته باشد
ایلنا – مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالها وزارت جهاد کشاورزی به دنبال اصلاح استانداردهای آرد گندم بود، گفت: نهایتا شهریورماه سال گذشته، کمیسیون اصل ۹۰ در راستای اصلاح استاندارد ۱۰۳ آرد و کاهش سبوسگیری و جوانه از گندم مواردی را مصوب کرد.
سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی اظهارداشت: کمیسیون اصل۹۰ با جمعآوری افراد ذیصلاح پس از بررسیهای لازم، مصوباتی در جهت اصلاح استاندارد ۱۰۳ و در راستای کاهش درصد سبوسگیری از گندم انجام داد تا اصلاحات لازم در مورد آرد کامل انجام شود و نهایتا اینکه استاندارد ۱۰۳ بهعنوان یک استاندارد ملی و اجباری برای آرد باشد که در آن درصد سبوسگیری از گندم مشخص و جوانه گندم نیز در آرد نهایی باقی بماند.
سهرابی گفت: در تولید آرد کامل، دیگر جوانه گندم از آن جدا نمیشود و حداکثر فقط ۴درصد سبوس از گندم جدا میشود تا بدین شکل آرد کاملی تولید شود که نان نهایی حاصل از آن، حاوی مقادیر بیشتری از مواد مغذی و ویتامینها باشد که برای سلامتی افراد جامعه بسیار مفید است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: براساس پیگیریها و مصوبات انجام شده، مقرر شد که در هر استان یک الی ۳ کارخانه آرد کامل ایجاد شود و به تبع آن نانواییهایی که از آرد کامل نان تولید میکنند نیز راهاندازی شوند.
سهرابی افزود: در این میان استان مرکزی بهعنوان استان پیشرو در این زمینه اقدام کرده و برخی استانهای دیگر مانند اصفهان و قم نیز اقدامات خوبی برای تولید و ترویج نان کامل انجام دادهاند.
وی ادامه داد: استان مرکزی که بیشترین نان کامل را تولید میکند، تنها ۷درصد از کل نان تولیدی از آرد کامل گندم را در برمیگیرد و هنوز ۹۷درصد از نان تولیدی در این استان از آرد معمولی است و در بقیه مناطق کشور هم که متاسفانه اصلا وضعیت مناسبی ندارد و لازم است توجه ویژهای به این موضوع داشته باشیم تا جامعه را به سمت استفاده از نان کامل سوق دهیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد