27 - 02 - 2025
هزینه آزاد هر بار دیالیز ۲ میلیون تومان است
مهر- مدیرعامل انجمن کلیوی ایران درباره اختلال پیشآمده در درمان بیماران دیالیزی به علت عدم پذیرش بیمهشدگان تامیناجتماعی توسط برخی مراکز توضیحاتی ارائه کرد. اعظم پناهیمهرعیسیلو درباره اختلال پیشآمده در درمان بیماران دیالیزی به علت عدم پذیرش بیمه تامیناجتماعی توسط برخی مراکز درمانی توضیح داد: مدتی پیش پس از اینکه تامیناجتماعی از پس پرداخت هزینههای دیالیز برنیامد، مراکز دیالیزی تحت فشار قرار گرفتند. بیماران کلیوی، به ویژه هنگامی که دیالیز میشوند، نمیتوانند به سر کار بروند و با مشکلات متعددی مواجه هستند، به همین دلیل ما آنها را تحت پوشش قرار میدهیم تا بخشی از هزینههای معیشتی آنها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: بیماران دیالیزی برای انجام دیالیز با هزینهای نزدیک به دو میلیون تومان روبهرو هستند که قبلا بیمه آن را پرداخت میکرد. در این مدت که بعضی مراکز این بیمه را پذیرش نمیکردند، بیماران به انجمن مراجعه میکردند که ما باید چه کار کنیم؟ برای همین مجبور به جابهجایی در برخی مراکز که همچنان پذیرش بیماران را ادامه میدادند، شدند. در حال حاضر مراکز تحت نظر انجمن در حال پذیرش بیماران دیالیزی با بیمه تامیناجتماعی هستند اما از دیگر مراکز اطلاع ندارم.
مدیرعامل انجمن کلیوی ایران درباره مشکلاتی که ممکن است برای بیماران دیالیزی به علت عدم درمان دیالیز رخ دهد، گفت: وقتی فردی کلیههایش را از دست میدهد و مجبور به دیالیز میشود، هر یک روز در میان باید به مدت چهار ساعت توسط دستگاه دیالیز سموم و مایعات از بدنش خارج شود. اگر بیماران به هر دلیلی نتوانند دیالیز شوند، مایعات در بدن آنها در قسمت ریه یا دست و پا جمع میشود و سموم از بدن آنها خارج نمیشود. اگر این روند ادامه پیدا کند و دیالیز نشوند عوارض جدی از جمله جمع شدن آب در ریهها و ناتوانی در تنفس به همراه خواهند داشت. در صورتی که این روند تشدید یابد، ممکن است باعث از دست رفتن جان بیمار نیز شود.
وی در پاسخ به این سوال که در این مدت اخیر که پذیرش بیماران دیالیزی با بیمه تامیناجتماعی دچار اختلال شده است، آیا موارد فوتی از این بیماران داشتهایم؟ تصریح کرد: در این مدت به واسطه جابهجایی بیماران به دیگر مراکز دیالیزی، درمان دیالیز در نهایت صورت گرفته و خوشبختانه گزارشی مبنی بر فوت بیماران نداریم اما باید درک کنیم بیمار دیالیزی که متوجه شده، حیات او وابسته به این دستگاه دیالیز بوده، هزینههای دیالیز برای او سنگین است. در این مدت که برخی از مراکز، بیمه تامیناجتماعی آنها را پذیرش نمیکردند، متاسفانه فشار روحی و روانی زیادی به آنها وارد شد. این فشار نهتنها روی آنها، بلکه روی خانوادههایشان نیز تاثیر میگذارد. در نهایت امیدوارم که تامیناجتماعی بدهیهای خود را پرداخت کند و مشکلات رفع شود.
پرداخت معوقات تامیناجتماعی به مراکز دیالیز
سیدمحمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درخصوص عدم پذیرش بیمه تامیناجتماعی در مراکز دیالیزی گفت: مشکل مراکز دیالیز این بود که تامیناجتماعی به آنها بدهی داشت و حق با این مراکز بود. سازمان تامیناجتماعی متعهد شده که از ۵ تا ۱۵اسفند مطالبات مراکز را تا پایان شهریورماه پرداخت کند که در حال حاضر این سازمان پرداخت مطالبات داروخانهها را شروع کرده است.
وی ادامه داد: این مشکل با وجود پیگیریهایی که مجلس کرد و با ورود رییسجمهور حل شد. هفته گذشته یک مجوز برداشت پول از محل یکی از ارگانهایی که سود تامیناجتماعی در آن واریز شده است، برای این سازمان صادر شد.
جمالیان اضافه کرد: در حال حاضر تامیناجتماعی اعلام کرده که ۵ تا ۱۰اسفند مطالبات داروخانهها را تا پایان مهرماه پرداخت میکند. از ۱۰ تا ۱۵اسفند مطالبات مراکز خصوصی، آزمایشگاهها و مراکز دیالیزیها را تا پایان شهریور پرداخت میکند همچنین از ۱۵اسفند نیز همسانسازی بازنشستگان را پرداخت میکند.
وی در پایان بیان کرد: از همه مراکز دیالیزی خواستهایم با توجه به اینکه تامیناجتماعی متعهد به پرداخت شده و در حال حاضر پرداخت مطالبات داروخانهها را نیز شروع کرده است، این مراکز هم همکاری داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد