21 - 11 - 2022
هزینه ۶۳۰ میلیارد تومانی زلزله آذربایجانشرقی
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما باید باور کنید که بلایای طبیعی به خصوص زلزله باعث شده تا روستاهای فرسوده کشور نوسازی شوند!
بعد از وقوع زلزله آذربایجانشرقی و به تازگی بوشهر ، اولین جملهای که از زبان افراد جاری میشد این بود «حتما باید زلزله بیاید تا به فکر نوسازی روستاها بیفتند». در حالی است که تا پیش از وقوع این حوادث نه افراد تمایلی به نوسازی خانههای خشتی خود داشتند و نه مسوولان پیگیر این معضل بودند اما اکنون خبر میرسد که روستانشینان از ترس جانشان هم که شده تمایل بیشتری به نوسازی خانههایشان پیدا کردهاند اما ای کاش این تصمیم زودتر از اینها گرفته میشد و افراد بیگناه زیر خروارها خاک جان نمیباختند. زلزله آذربایجان از زمانی که رخ داد به دلیل خرابیهای وسیعی که به همراه داشت آثار منفی بسیاری را برای کشور به همراه آورد اول از لحاظ جانی و پس از آن خسارات مالی که به دولت تحمیل کرد چهبسا اگر این روستاها زودتر از وقوع حادثه نوسازی شده بودند با یکسوم این خسارات هم نوسازی میشود.
همانطور که عزیزالهم مهدیان، معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در زلزله آذربایجانشرقی شاهد حجم بالای خرابیها بودیم بهگونهای که ۲۰ هزار واحد روستایی تخریب شد.
روند نوسازی این واحدها همچنان ادامه دارد بهگونهای که امسال هم باقیمانده واحدها در حال ساخت است و مانند سال گذشته عملیات اجرایی و تامین مصالح در این مناطق ادامه دارد؛ طبق پیشبینیهای صورتگرفته تا پایان تیرماه سالجاری عملیات بازسازی در این مناطق به پایان میرسد و اکیپهای اجرایی از منطقه خارج میشوند.مهدیان در پاسخ به اینکه زلزله آذربایجان چه هزینهای را برای دولت به همراه داشت اعلام کرد: کل اعتباراتی که به منظور تسهیلات و در قالب وام به روستاییان زلزلهزده آذربایجان شرقی اختصاص یافت ۴۳۰ میلیارد تومان بوده است همچنین ۵۵ میلیارد تومان هم کمک بلاعوض به این افراد تعلق گرفت و ۵۰ میلیارد تومان هم به منظور اسکان موقت، ۳۶ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای فضای دامی زلزلهزدگان و ۶۰ میلیارد تومان هم تسهیلات برای فضای دامی این افراد صرف شد.
نوسازی تمام روستاها تا پایان
برنامه پنجم
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در ادامه با بیان اینکه در کل کشور چهار میلیون واحد روستایی وجود دارد که از این تعداد حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد آن بازسازی شده است به خبرنگار «جهانصنعت» گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته قرار است سالانه ۲۰۰ هزار واحد روستایی نوسازی شود و تا پایان برنامه پنجم توسعه دیگر هیچ واحد فرسوده روستایی در کشور وجود نداشته باشد.
وی در خصوص میزان استقبال روستاییان گفت: تا پیش از وقوع زلزله در آذربایجانشرقی و بوشهر استقبال چندانی از سوی روستاییان برای نوسازی خانههایشان نمیشد اما اکنون درخواست دریافت تسهیلات از سوی این افراد به شدت افزایش یافته است و با این روند تا پنج سال آینده تمام واحدهای روستایی نوسازی میشوند.
آخرین وضعیت زلزلهزدگان بوشهر
مهدیان همچنین در خصوص آخرین وضعیت نوسازی مناطق زلزلهزده استان بوشهر گفت: این زلزله که در ۲۷ روستا و دو شهر رخ داد موجب تخریب صددرصدی دو هزار واحد مسکونی شد.
در کل این مناطق شش هزار و ۸۵۰ خانوار زندگی میکردند که به سه هزار و ۱۹۴ واحد آن خسارت صفر تا صددرصدی وارد شد.
مهدیان با بیان اینکه اکنون مصالح به منظور ساخت این مناطق خریداری شده و در حال حمل به منطقه است، افزود: مسوولان دولتی پس از بازدید از این مناطق طی جلسهای اعتبارات لازم را پیشبینی کرده و به نظر میرسد بازسازی این مناطق با سرعت بالایی پیش رود.
هماکنون آمارگیری از تعداد واحدهای خسارت دیده به اتمام رسیده و آواربرداری این واحدها آغاز شده است. وی در پاسخ به اینکه آیا گرمای بوشهر میتواند عاملی برای کند پیش رفتن روند نوسازی باشد، گفت: عواملی که در روند نوسازی تاثیرگذار است اول اینکه اعتبارات به موقع پرداخت شود البته شیوه تامین اعتبار هم مهم است اما در خصوص شرایط جوی تا حد زیادی بر روند ساخت تاثیرگذار است زیرا در مواردی به دلیل گرمای شدید هوا امکان بتنریزی وجود ندارد.
مهدیان در مورد میزان تسهیلاتی که به این مناطق اختصاص مییابد، اعلام کرد: رقم تسهیلات هنوز قطعی نشده است اما پیشبینی میشود میزان تسهیلات برای هر واحد ۱۵ میلیون تومان باشد البته کمک بلاعوض دو میلیون تومانی هم به زلزلهزدگان بوشهر تعلق میگیرد.
مهدیان همچنین در خصوص آخرین وضعیت زلزلهزدگان منطقه زهان در خراسان جنوبی گفت: در این زلزله دو هزار واحد آسیب دید که تا به حال عملیات ساخت ۵۰۰ واحد آن آغاز شده و ۱۵۰۰ واحد دیگر در دست تعمیر است که پیشبینی میشود تا پایان سالجاری بازسازی این مناطق به پایان برسد.
برای اطلاع از میزان خرابیها و آخرین وضعیت نوسازی در مناطق زلزلهزده جدول شماره یک را مطالعه کنید.
اطلاعات این جدول تا روز سهشنبه جمعآوری شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد