15 - 05 - 2017
هشدار اتحادیه نانوایان در مورد قیمت نان
در حالی که وعده داده شده قیمت نان تا پایان سال تغییر نمیکند، رییس اتحادیه نانوایان تهران اعلام کرده عدم افزایش قیمت نان چانهها را کوچکتر میکند.
رییس اتحادیه نانوایان تهران با انتقاد از عدم افزایش قیمت نان، گفت: هزینه نانوایی با توجه به تورم سالانه حدود ۱۴ درصد افزایش یافته اما قیمت نان در دو سال گذشته هیچ تغییری نداشته است.
قاسم زراعتکار افزود: عدم افزایش قیمت نان متناسب با تورم منجر به کوچک شدن چانهها و خارج شدن آن از حد استاندارد میشود.
رییس اتحادیه نانوایان تهران در پاسخ به این سوال که چرا با ریختن مقدار کمی کنجد روی نان، قیمت بدون ضابطه از ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان گرانتر میشود گفت: کنجد فقط به نانهای سنگک و بربری اضافه میشود، اما امکان اضافه کردن آن به نان تافتون و لواش وجود ندارد.
زراعتکار با اشاره به سهمیه ۴۰۰ کیلوگرم آرد هر نانوایی، تصریح کرد: با این سهمیه هر نانوایی لواش در روز سه هزار قرص نان پخت دارد که با قیمت فروش ۲۱۰ تومان، ماهانه درآمد آن ۱۸ میلیون تومان میشود که از این رقم مبلغ ۱۱ میلیون تومان مربوط به آرد مصرفی است.
جبران هزینه نانواییها با ریختن کنجد
زراعت کار در ادامه به توجیه قیمت اضافهای که نانوایان بابت ریختن کنجد روی نان سنگک و بربری میگیرند، پرداخت و گفت: بنابراین به صورت خالص در ماه برای یک واحد نانوایی لواش هفت میلیون تومان باقی میماند که از این درآمد باید مزد کارگر و همچنین هزینههای جانبی مثل آب، برق و گاز را تامین کند که واقعا رقم ناچیزی میشود اما نانواییهای سنگک و بربری بخشی از هزینه خود را میتوانند با اضافه کردن کنجد روی نان جبران کنند.
وی در پاسخ به این که آیا در نانواییها از جوششیرین استفاده میشود، گفت: بله استفاده میشود و اگر بگویم استفاده نمیشود، دروغ گفتهام اما میزان مصرف آن بسیار کم شده است. تا سال ۱۳۸۵ جوششیرین به صورت سهمیهای بین نانوایان توزیع میشد و اگر نانواییها از جوششیرین استفاده نمیکردند، جریمه میشدند.
زراعتکار با بیان اینکه هماکنون اگر نانواییها از جوششیرین استفاده کنند، جریمه میشوند افزود: جوششیرین مقاومت نان را در مقابل آتش مستقیم افزایش میدهد و مانع سوخته شدن سطح نان میشود.
وی افزود: در حال حاضر جوششیرین گران است و کاربرد آن برای نانواییها صرفه اقتصادی ندارد بنابراین مصرف آن به حداقل رسیده است اما با وزارت بهداشت در حال مذاکره برای پیدا کردن جایگزینی برای مصرف آن در نان هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد