1 - 12 - 2019
هشدار به خرابکاری کشورهای ثالث
صبح یکشنبه اخبار ضد و نقیضی از وقوع یک انفجار مهیب در بندر «فجیره» در شرق امارات منتشر شد که ابتدا این خبر از سوی مقامات امارات متحده عربی تکذیب شد اما در ادامه وزارت خارجه این کشور اعلام کرد چهار کشتی در نزدیکی آبهای منطقهای این کشور مورد اقدامات خرابکارانه قرار گرفته است.
اما سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حوادث روز یکشنبه برای چند کشتی در دریای عمان را نگرانکننده و تاسفبار دانست و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شد. وی با اشاره به تاثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی نسبت به هر گونه دسیسه از سوی بدخواهان جهت بر هم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داد و خواهان هوشیاری کشورهای منطقه نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی شد. رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه هیچ کشوری بهاندازه ایران خود را مقید به امنیت منطقه نمیداند، میگوید: انفجارهای بندر فجیره میتواند خرابکاری کشورهای ثالث باشد که اهدافشان در ناامنی منطقه تامین میشود.
حشمتالله فلاحتپیشه پس از انتشار اخبار مربوط به انفجار بندر فجیره در توئیتی نوشت: انفجارهای فجیره نشان داد امنیت جنوب خلیجفارس شیشهای است.
او درباره این توئیت خود میگوید در این توئیت قصد داشته هشدار دهد وقتی کشورهای جنوب خلیجفارس منطقه را به منطقه نظامی تبدیل میکنند، خودشان بیش از همه از این وضع آسیب میبینند که انفجارهای یکشنبه این واقعیت را نشان داد.
او در همین حال میافزاید: جمهوری اسلامی ایران همواره در دهه ۹۰ با اغلب کشورهای منطقه موافقتنامههای همکاری امنیتی برای امنیت خلیجفارس امضا کرده و هیچ کشوری به اندازه ایران خودش را پایبند به امنیت منطقه ندانسته است. فلاحتپیشه با تاکید بر اینکه منطقه خلیجفارس باید امن باشد، اضافه میکند: من قبلا در توئیتی نوشته بودم که کشورهای ثالث ممکن است اوضاع منطقه را برهم بزنند و اوضاع را به سمت جنگ پیش ببرند. حتی پیشبینیام این بوده است که ایران و آمریکا خودشان بحران را مدیریت میکنند ولی طرفهای ثالثی هستند که ممکن است با یکسری اقدامات انحرافی، اوضاع منطقه را بیش از پیش امنیتی کنند. رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا انفجارهای بندر فجیره میتواند کار گروههای خرابکار ثالث باشد، میگوید: بله! به هر حال گروههای مختلفی هستند که اهدافشان در ناامنی منطقه تامین میشود. من قبلا هم تاکید کردم که باید خط قرمزی بین ایران و آمریکا در مدیریت تحولات وجود داشته باشد که طرفهای ثالث بحرانافکنی نکنند. جمهوری اسلامی هم این خرابکاریها را محکوم و اعلام کرده باید ماهیت این افراد مشخص شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد