19 - 10 - 2023
همه حقوق مردم در بازآفرینیهای شهری رعایت شود
«جهانصنعت»- معاون وزیر راهوشهرسازی تاکید کرد: همه حقوق مردم در بازآفرینیهای شهری باید رعایت شود و شهرداریها مکلف به همکاری هستند؛ این حق مردم است که از تخفیف برخوردار شوند.
سیدمحمد آئینی معابر خاکی را بدترین چهره محرومیت در شهرها دانست و افزود: در دولت سیزدهم به دنبال آن هستیم در محدودههای بازآفرینی معابر خاکی نداشته باشیم. در استان گیلان نیز هزار و ۷۰۰ تن قیر برای آسفالت تمام معابر خاکی در محدوده بازآفرینی نیاز است که ما امسال آن را به طور کامل تامین میکنیم و باید فضای جذب آن تا اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ در استان فراهم شود. او با بیان اینکه این ستاد برای حفظ جان انسانها از اهمت بالایی برخوردار است و مردم این مناطق ولینعمتان انقلاب هستند که در تمامی شعائر مذهبی، انقلابی، همهپرسیها و انتخابات بالاترین درصد مشارکت را دارند، تصریح کرد: در کل کشور ۲۰ درصد سطح شهرها و بیش از ۳۰ درصد جمعیت شهری متاثر از تصمیمات ستاد بازآفرینی شهری است؛ طبق قانون این ستاد تشکیل شد تا دستگاهها در کنارهم، همافزایی در مدیریت و مدیریت یکپارچهای با محوریت استاندار داشته باشند و کار مردم در مناطق فرسوده با سرعت بیشتری انجام شود.
آئینی با اشاره به اینکه در بافت فرسوده مردم به هر دلیلی مانند گذشت زمان و فرسودگی بنا، بد مسکن شدهاند افزود: اهمیت ستاد بازآفرینی بسیار فراتر از تصور است و در کنار حفظ جان، ساخت مسکن را نیز باید مد نظر قرار دهند. به طور متوسط در کشور هر بنای فرسوده که تخریب میشود سه واحد بازسازی میشود و این به معنای تامین بخش عمدهای از نیاز مسکن کشور از این طریق است.
او تصریح کرد: در درون برنامه بازآفرینی و نوسازی، معابر تعریض شده و فضا برای خدمات و بازگشایی فراهم میشود، ورود و خروج آمبولانسها تسهیل شده و هدف بعدی ارتقای کیفیت زندگی شهری در این بخش خواهد بود.
آئینی با بیان اینکه در بافت فرسوده مشکل نوسازی مسکن و در حاشیهها مشکل دستگاههای خدماترسان و معابر خاکی وجود دارد که در این ستاد باید بررسی و حل شود، گفت: حقوق مردم در بازآفرینیها باید رعایت شود و شهرداریها مکلف هستند همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند؛ این حق مردم است که از تخفیف برخوردار شوند و طبق قانون شهرداریها مکلف به تخفیف ۵۰ درصدی در صدور پروانه و تراکم ساخت برای مردم هستند. شهرداریها میتوانند سقف تخفیفات را ۱۰۰ درصد هم در نظر بگیرند و معادل آن را از دولت طلبکار باشند. معاون وزیر راهوشهرسازی اضافه کرد: در سطح کشور شهرداریها و شورای شهر با نگاه مثبت به این قضیه ورود کنند و با اخذ مصوبه شورای شهر این تخفیف را صددرصد در نظر گرفته و روند صدور پروانه را از ۲ سال به یک ماه کاهش دهند. این بزرگترین تشویق برای مردم است که بافت فرسوده خود را نوسازی کنند.
آئینی یادآور شد: شهرداری مکلف است قبل از نوسازی انشعابات را محفوظ بدارد یا انشعابات اضافی را نیز خارج از نوبت برقرار کنند. این مساعدتها میتواند موجب شود سازنده بنا به جای ساختوساز در شمال شهر در بافتهای فرسوده اقدام به ساخت و ساز کند. او حق بعدی مردم در بافت فرسوده و بازآفرینی شهری را برخورداری از تسهیلات در دسترس و ارزان قیمت بانکی اعلام کرد و افزود: ۲۵ درصد تسهیلات ارزانقیمت بخش مسکن باید به بافت فرسوده تعلق گیرد و ما این مساله را پیگیری میکنیم. در بافت فرسوده محدودیتی برای استفاده از تسهیلات سطح ملی وجود ندارد. او تصریح کرد: در بخش اسکان موقت نیز در استان گیلان و شهر رشت وزارت راهوشهرسازی، ۹۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرضالحسنه برای منازل مسکونی که تمایل به جابهجایی دارند پرداخت میکند. در بسته کلید به کلید نیز طبق مصوبه قانون دولت اراضی ملی را میتواند با مردم در بافت فرسوده معاوضه و تهاتر یا با ۴۰ درصد تخفیف واگذار کند.
معاون وزیر راهوشهرسازی اظهار کرد: این وزارتخانه در اقدامی جهادی با کمک شهرداریها و زیر نظر استانداری به زودی برنامه جهاد تبیین را راه اندازی خواهد کرد و با مراجعه خانه به خانه در بافتهای فرسوده، این بستهها را برای نوسازی بنا و نجات جان مردم تشریح خواهد کرد.
او تاکید کرد: این ظرفیت که شهرداران اراضی ملی را در حریم شهرها شناسایی کنند و به بافت فرسوده اختصاص دهند، در قانون دیده شده است و این موضوع میتواند سرمایهگذاری خوبی برای شهرها باشد و به بازآفرینی شهری کمک کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد