5 - 11 - 2022
هندیجان پایتخت ماهی و میگو
بندر هِندیجان مرکز شهرستان هندیجان در استان خوزستان است که در شمال خلیجفارس قرار گرفته است. رودخانه زهره این شهر را به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم میکند.
این شهر حدود ۲۰هزار جمعیت دارد. این منطقه در گذشته نامهای مختلفی داشته که از آن جمله میتوان به «هندیگان» و «اندیگان» اشاره کرد. این واژه پس از ورود اسلام به «ایران» به «هندیجان» و «هندیان» تغییر شکل یافته است. مردم هندیجان عموما به زبان بندری سخن میگویند که گویشی از پهلوی ساسانی است و برخی لغات آن ریشه در کلمات اوستایی و هخامنشی و هلتمتی دارد که در قدیم به آن خوزی میگفتند و به لری بختیاری بسیار نزدیک بوده و زبانهای رایج دیگر آن عربی و فارسی است. بخشی از محصولات این شهر از جمله صنایعدستی آن که اکثرا از برگ درخت خرما تهیه میشوند در گذشته به کشورهای «خلیجفارس» صادر میشد.
صنعت شیلات از کهنترین صنایع در هندیجان است. منطقه بحرکان که جنوب هندیجان قرار دارد نیز از مناطق مهم گردشگری و صید میگوی صورتی و انواع دیگر میگوهای مرغوب منطقه خلیجفارس بهشمار میرود که در حوزه صیادی هندیجان واقع است. سالن عملآوری و کارگاه انجماد و بستهبندی میگوی صادراتی و قایقهای مجهز صیادان در این منطقه بیش از نیم قرن است که به صید، عملآوری، بستهبندی و صادرات میگو اشتغال دارند و تعداد زیادی از اهالی در این راستا به کار مشغولند. ماهیهای خوراکی و میگو در صیدگاههای هندیجان به صورت فراوان صید میشوند که از مهمترین آنها میتوان به ماهی قباد، راشگو، حلوای سفید (زبیدی)، شوریده، حلوا سیاه، شهری، شانک، هاوور، کوشک، سرخو، میش ماهی، هامور، سنگسر، سبیتی و دختر ناخدا اشاره کرد.
همچنین لازم است اشاره کرد که در حال حاضر شغل اکثر مردم هندیجان بر محور واردات کالا از کشورهای همجوار خلیجفارس است که هندیجان را به یک بندر تجاری تبدیل کرده و بازارهای آن مملو از کالاهای خانگی است که سبب شده از مناطق مختلف کشور به هندیجان سفر کنند. شهر باستانی آسک نیز از جاهای دیدنی هندیجان به شمار میرود و در جنوب شرقی هندیجان و کیانکوه قرار دارد. آتشکدهها و دفینههای باستانی و گورهای قدیمی، تابوتها و حجاریهای کتیبهمانند در آسک وجود داشته و کتیبههایی به خط پهلوی روی در غربی ایوان (معبد آتشکده) آسک در سنگ منقوش بوده است.
ناگفته نماند سال گذشته تولید میگوی کشور ۵۸ هزار تن بوده که قرار است این رقم به ۷۰ هزار تن برسد. این در حالی است که ۳۰ درصد میگوی تولید ایران به کشورهای جهان صادر میشود و به عنوان مثال سال گذشته ۵ هزار و ۳۰۰ تن میگو صادر شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد