24 - 08 - 2016
هیچ وزیری نباید برابر هیچ فشاری کوتاه بیاید
ملیحه اسناوندی- انتقاد از ممانعت غیرقانونی برگزاری کنسرتهای مجوزدار و نگرانی نسبت به ایجاد حاکمیت دوگانه در کشور همچنان ادامه دارد. برخی خواهان لغو ممنوعیت کنسرت در مشهد هستند و این تصمیم را مغایر فرآیندهای قانونی در کشور دانستند. این عده تاکید دارند که اگر امری حرام است، این منع در همه جای کشور مصداق دارد. هفته گذشته پیش بود که علی جنتی، وزیر ارشاد در واکنش به سخنان احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد که مخالفت برگزاری کنسرت در مشهد است، گفت: از آنجایی که اجرای کنسرت در مشهد مخالفانی از جمله علمالهدی دارد ما به نظر ایشان احترام گذاشته و با اینکه کنسرتها مشکل خاصی نداشت از ادامه اجرای آنها صرفنظر کردیم. علمالهدی در نماز جمعه مشهد با انتقاد از اجازه برگزاری کنسرت در مشهد گفته بود: کنار گنبد امام رضا نمیشود کنسرت برگزار شود، این خلاف حیثیت و هویت این شهر است، تو کنسرت میخواهی، مشهدی نباش، برو یک شهر دیگر زندگی کن. علمالهدی همچنین گفت: «دیگر سر یک لغو کنسرت ما نباید چانهزنی با مردم داشته باشیم و چانهزنی با برخی مسوولان بر سر کوتهفکریشان.» سخنان وزیر ارشاد و آیتالله علمالهدی درباره عدم برگزاری کنسرت با واکنش تند علی مطهری نایب رییس دوم مجلس نیز روبهرو شد.
موضعگیری دیروز رییسجمهور در نقد عدم برگزاری کنسرتها در خراسان و پذیرش آن توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این دولت نیز، قابل تامل است. رییسجمهور در سخنانی از وزیر کشور میخواهد که تابع قانون باشد و زیر هیچ فشاری کوتاه نیاید. ولی آنچه برای هواداران و اهالی فرهنگ مهم است این موضوع است که آیا صحبتهای رییسجمهور به معنای اقدامی عملگرایانه در جهت برگزاری مجدد کنسرتها در مشهد است؟
رییسجمهور در مراسم دیدار با جامعه پزشکی کشور که به مناسبت روز پزشک و هفته دولت در مرکز همایشهای بینالمللی ابوریحان برگزار شد ضمن اشاره به حاشیههایی ایجاد شده در مورد برگزاری کنسرتها در کشور گفت: «ما باید از اخلاق، فرهنگ و جامعه حراست کنیم.» او ادامه داد: «یک جا به پزشک و یک جا به هنرمند بیاحترامی میشود، یک جا که کنسرتی میخواهد برگزار شود، مجلس قانونگذاری ایجاد میشود.» رییس قوه مجریه تصریح کرد: «ما مجلس شورای اسلامی داریم، هر کسی صبح بلند شد و یک تریبونی یافت که نمیتواند قانونگذاری کند.» رییس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه از نظر من هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری نباید کوتاه آید و عقبنشینی کند، افزود: «اگر قرار است قانونی وضع شود باید از طریق مجلس اقدام شود و مراحل خود را در شورای نگهبان طی کند و در نهایت رییسجمهور آن را ابلاغ کند تا عملی شود. بیقانونی به نام دین و دلسوزی برای دین بدتر است، ما قانون و مقررات داریم و به آن افتخار میکنیم.» او با بیان اینکه این کشور، کشور قانون است، گفت: «در کلمات امام خمینی(ره) نگاه کنید، دهها و صدها بار تاکید شده که حکومت اسلامی حکومت قانون است. رییسجمهور خاطرنشان کرد: اگر قانون مورد بیاحترامی قرار گیرد سنگ روی سنگ بند نمیشود.» روحانی ادامه داد: «باید به هنرمندان، پزشکان، اساتید دانشگاه و دیپلماتهایمان احترام بگذاریم، از هر جمله و کلامی در رسانهها استفاده نکنیم. احترام و اخلاق به نفع ما و جامعه است.» رییسجمهور همچنین گفت: «گاهی از برخی امور در جامعه بسیار متاسف میشوم، ما نقد غیرمنصفانه دولت را کمکم تحمل کردیم و به آن عادت میکنیم و وقتی هم یک روز حرف بد در رسانههای نوشته نمیشود، تعجب میکنیم.» رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: «در جامعه بزرگ ما اگر احترام اقشاری که دارای احترام هستند، خدشهدار شد زندگی مردم خدشهدار میشود. مگر میشود در جامعهای به دیپلماتهای دلسوزی که ۳۰ ماه شبانه روز برای کشور تلاش کردند، آدم همینجور دهانش را باز کند و هر لفظ و لغتی به کار ببرد، برای کسانی به کار میرود که میدانم چه شبهایی تا صبح بیدار بودند و چه فراز و نشیبی بود تا یک حرف بالا و پایین شود.»
روحانی یادآور شد: «جامعهای که قدردان آدمهای مخلص، پاک، زحمتکش، بزرگان و عالمان خود نباشد آن جامعه دچار مشکل میشود. چرا کفران نعمت میکنیم؟ آیا از جامعهای پزشکی، جامعهای خدومتر وجود دارد. در کنار تخت بیمار بودن کار آسانی نیست و پیچیدگیهای بسیاری دارد.»
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «ما ایرانی هستیم و غیر از فرهنگ اسلام که فرهنگ ادب، اخلاق، مودت و اعتدال است دارای تمدنی بزرگ هستیم.»
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط فضای مجازی اشاره و تاکید کرد: «فضای مجازی ضمن همه خوبیهایی که دارد و دولت بیشترین تلاش را در این سه سال انجام داد تا این فضا با آرامش در اختیار مردم باشد و بتوانند برای ارتباطات، پیامرسانی، علم، دانش، اطلاعات و اتصال به جهان استفاده کنند، گاهی عبارتها، لحنها، جملات، کلمات و واژههایی در فضای مجازی دیده میشود که آدم کمتر سراغ دارد.»
قطع سخنرانی روحانی ازصداوسیما
از اتفاقات قابل توجه قطع ناگهانی سخنان رییسجمهور از صداوسیما بود که به صورت زنده از شبکه خبر پوشش داده میشد. این شبکه پس از قطع سخنان روحانی، برنامه جهانشهریها را پخش کرد. صحبتهای روحانی زمانی قطع شد که او به اشتباههای دولت احمدینژاد کنایه زد و گفت: «اگر امکان داشت قطعنامهها را پاره کنیم، پاره میکردیم اما این امکان وجود نداشت.» با گفتن این سخنان رییسجمهور با تشویق جمعیت پزشکان حاضر در سالن مواجه شد. در پی این اتفاق، صداوسیما به ناگهان پخش مستقیم سخنان روحانی را قطع کرد. پیش از این احمدینژاد در اسفند ۸۵ با زیر سوال بردن ساختار سازمان ملل متحد گفته بود شما فکر میکنید که اگر جمع شوید و کاغذ پاره صادر کنید، میتوانید جلوی ملت ایران را بگیرید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد