22 - 12 - 2022
واردات هدفمند با نگاه صادرات محور
گروه بازرگانی – پیش از این ترکیه و چین بیشترین سهم از بازار مبلمان وارداتی ایران را داشتند اما مسافت زیاد با چین باعث کاهش واردات مبلمان از چین شد و به دنبال افزایش نرخ ارز و افزایش ارزش لیره ترکیه در برابر ریال موجب از دست رفتن توان رقابتی محصولات این کشور در بازار ایران شد. در این میان امکان تامین صددرصدی نیاز داخل میتواند به عنوان فرصت مناسبی برای افزایش سهم ایران از بازار جهانی مبلمان به شمار آید اما با افزایش قیمت مواد اولیه، مزیت رقابت خارجی چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
در هفته جاری تفاهمنامهای میان شورای ملی مبلمان کشور و سازمان توسعه تجارت امضا شد که میتواند به رشد این صنعت کمک کند.
مبل ثبت سفارش نمیشود
در همین رابطه معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: براساس این تفاهمنامه قرار است با فراهم کردن زیرساختهای لازم مانند آموزش، طراحی، بستهبندی، برندسازی، بازاریابی و حضور در نمایشگاهها حجم تجارت مبلمان ایران بین سه تا پنج سال آینده به ۳/۱ میلیارد دلار برسد.
کیومرث کرمانشاهی افزود: در صورت تحقق رقم فوق سهم ایران از تجارت جهانی مبل به ۵/۰ درصد خواهد رسید، یعنی همان سهمی که ایران هماکنون از کل تجارت جهانی دارد.وی گفت: حجم تجارت جهانی سالانه حدود ۳۶ هزار میلیارد دلار است که ایران سهمی معادل ۵/۰ درصد از این رقم را به خود اختصاص داده است.
کرمانشاهی با اشاره به این تجارت ۷۸ میلیارد دلاری ایران در ۱۰ ماهه امسال گفت: از این رقم ۴۴ میلیارد دلار مربوط به واردات و ۳۴ میلیارد دلار نیز مربوط به صادرات بوده است و صادرات غیرنفتی کشور با وجود همه محدودیتهای بینالمللی امسال رشد ۳۰ درصدی را تجربه
کرده است.
معاون کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه ثبت سفارش واردات مبل از چند ماه پیش تاکنون متوقف شده است، گفت: البته ثبت سفارش واردات مواد اولیه تولید مبل آزاد است و در همین حال شورای ملی مبلمان خواستار منطقی شدن تعرفه واردات مواد اولیه مبل شده که ما قرار است این پیشنهاد را در کمیسیون ماده «یک» مطرح کنیم.
کاهش تعرفه واردات چوب
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان توسعه تجارت و شورای ملی مبلمان گفت: قانونگذار در قوانین متعدد، بر ضرورت توانمندسازی تشکلها و فعالان اقتصادی تاکید کرده و بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت بر این باور است که باید از توانمندیهای موجود استفاده کند.
حمید علیخانی افزود: به کارگیری توانمندیهای تشکلی، نیازمند داشتن نقشه راه است و این نقشه راه در قالب تفاهمنامههایی برنامهریزی شده که بر این اساس برای توانمندسازی تشکلها و رونق تولید در عرصه مبلمان، تفاهمنامهای میان سازمان توسعه تجارت ایران و شورای ملی مبلمان به امضا میرسد.
معاون توسعه و مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: امضای این تفاهمنامه نقطه عطفی در همکاری دولت و خانواده بزرگ هنر- صنعت مبلمان است و آینده روشنی را رقم میزند. این در شرایطی است که شورای ملی مبلمان به نقش اساسی دولت و سازمان توسعه تجارت ایران در فرآیند تصمیمگیری و مدیریت عالیه صنعت مبلمان در عرصه تولید و تولید در خدمت صادرات معتقد است.علیخانی گفت: قانونگذار بر توانمندسازی تشکلها و فعالان اقتصادی تاکید کرده و این باور وجود دارد که باید از تمامی توانمندیها استفاده کرد.
وی اظهار داشت: در یکی از بندهای این تفاهمنامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال آن است تا تعرفههای واردات چوب، امدیاف و یراقآلات تولید مبلمان کاهش یابد.
از محصول محوری تا برند محوری
گیتی توانا، مدیرکل دفتر امور بنگاههای سازمان توسعه تجارت ایران نیز با بیان اینکه تجارت جهانی مبلمان، مبلغی حدود ۷۰۰ میلیارد دلار است که صادرات و واردات آن به طور مساوی و پایاپای است. این در شرایطی است که صادرات و واردات مبلمان در کشور، کمتر از ۵/۰ درصد است و ما به دنبال آن هستیم تا با امضای این تفاهمنامه، صادرات خود را به ۵/۰ درصد که رقمی حدود ۳/۱ میلیارد دلار است، برسانیم.
توانا با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت برای افزایش سهم صادرات مبلمان نیز برنامههای حمایتی دارد، افزود: براساس این تفاهمنامه، سازمان توسعه تجارت موظف است تا در حوزه بازاریابی، برندسازی و شرکت در نمایشگاههای خارجی به تولیدکنندگان این صنعت کمک کند.همچنین در ادامه این مراسم، علی انصاری، رییس شورای ملی مبلمان نیز گفت: برای داشتن افق چشمانداز باید سیستمهای تولیدی را از محصولمحوری به برندمحوری تبدیل کرده و از تولید سنتی فاصله بگیریم.
وی افزود: در واقع، تفاهمنامه یک کاغذ است ولی در واقع اصول تعهد، علاقه و انگیزه طرفین است که میتواند تفاهم را به نتیجه برساند.انصاری با تاکید بر اینکه زیرساختهای تولید داخلی ایجاد شده است، اظهار داشت: در حوزههای کلان بیشترین خسارات را از تولید کارگاهی میبینیم و اگر بخواهیم جایگاه ارتباطی محصولات داخلی را به شکل منطقهای تقویت کنیم و افق و چشمانداز داشته باشیم باید سیستمها و نظامهای تولیدی را از محصولمحوری به برندمحوری تبدیل کنیم.وی با بیان اینکه کنارهگیری از تولید سنتی و برندمحور شدن نیازمند حمایت مسوولان نظام است، تصریح کرد: زیرساختهای مورد نیاز به عنوان شهرک صنعتی زرندیه ایجاد شده و این در شرایطی است که واردات هدفمند و استراتژی محوری مبلمان، موجب ایجاد رقابت سالم در کشور میشود چراکه امروزه مبلمان دیگر جزو کالاهای لوکس و تجملاتی نیست بلکه مبلمان جزو ملزومات زندگی و موجب آسایش مردم است و واردات آن البته به شکل هدفمند و با نگاه صادراتمحور باید آزاد باشد.
پایانه صادراتی
انصاری همچنین با اشاره به تحصیل نزدیک به یکهزار دانشجو در رشته مبلمان و دکوراسیون در دانشگاههای آزاد، علمی-کاربردی و پیام نور اظهار داشت: در حوزه علمی و کاربردی، صنعت ایران مریض است که اکنون با شکلگیری رشته مبلمان در حوزه مبلمان و دکوراسیون و در آینده نزدیک تولید به صورت علمی انجام میشود.
رییس شورای ملی مبلمان با تاکید بر اینکه اگر امروز به سوی تولید انبوه نرویم، ناچاریم روزبهروز بیشتر به سوی واردات برویم، با اشاره به امضای تفاهمنامه بین شورای ملی مبلمان و سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: خوشبختانه تفاهمنامه در زمینههای مختلف از جمله واردات، صادرات، همایشها، نمایشگاهها، کنترل کیفیت و نظارت بر عملکرد تشکلهای صنفی امضا شد.انصاری واکنش به پیشنهاد معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر تعیین عنوان شهرک تخصصی زرندیه به نام پایانه صادراتی افزود: مهم تشکیل یک مرکز تخصصی با زیرساخت علمی است که این مهم در شهرک تخصصی مبلمان یا تحت عنوان پایانه صادرات در حال انجام است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد