30 - 11 - 2022
واشنگتن در جستوجوی متحد
طراحان جنگ آمریکا برای حمله سه روزه گسترده به سوریه آماده میشوند تا بمبارانی شدیدتر از آنچه پیشتر اعلام شد، انجام دهند.
به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز، مقامات آمریکا اعلام کردند، پنتاگون با حملات موشکی شدید پس از حمله به اهدافی که در بمباران اولیه کاملا نابود نشدهاند برای بمبارانی شدیدتر به سوریه آماده میشوند که از آنچه در ابتدا برنامهریزی شده بود، شدیدتر است.
این مقامات آمریکایی گفتند، برنامهریزی برای حملات شدیدتر در سه روز نشانگر افزایش این عقیده در کاخ سفید و پنتاگون است که آمریکا حتی برای ایجاد لطمههای جزیی به نیروهای بشار اسد، رییسجمهور آمریکا که در دو هفته گذشته به شدت پخش شدهاند، نیازمند قدرت بیشتری است.
دو نفر از مقامهای آمریکا اعلام کردند، کاخ سفید در چند روز اخیر خواستار فهرست مفصلتر اهداف شده است که ۵۰ هدف اولیه را نیز شامل میشود. در نتیجه طراحان جنگ پنتاگون بررسی میکنند که آیا علاوه بر پنج ناوی که در حال حاضر در شرق دریای مدیترانه مشغول گشتزنی هستند، از بمبافکنهای نیروی دریایی برای پرتاب موشکهای کروز و موشکهای هوا به سطح که کاملا خارج از برد نیروی دفاع هوایی سوریه است، استفاده کنند یا خیر.
سوریه همچنین در برد ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتیهای جنگی همراه آن در دریای سرخ قرار دارد که شامل یک کشتی جنگی و سه ناوشکن است که همه آنها قابلیت پرتاب موشکهای کروز را دارند.
یکی از مقامات آمریکایی آگاه به این نقشه گفت: بمبارانهای متعددی وجود خواهد داشت و بعد از هر بمباران یک ارزیابی صورت خواهد گرفت اما تمام این اقدامات طی ۷۲ ساعت صورت میگیرد.
این مقامات افزودند: باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا هنوز خواستار یک حمله محدود است که شامل ارسال تعداد بسیار زیاد کشتیهای جنگی برای پرتاب موشک نیست.
پنتاگون با نقشهای که طراحی کرده قصد دارد پس از دور اول حملات با استفاده از تصاویر ماهوارهای و دیگر سیستمهای نظارتی لطمه وارده به نیروهای اسد را ارزیابی کند. سپس ارتش آمریکا میتواند اهدافی را که تخریب نشدهاند، هدف قرار دهند یا اهداف جدیدی را انتخاب کند.
طراحان جنگ پنتاگون گزینههایی را نیز برای حمله مجدد به اسد در صورت اقدام تلافیجویانه وی یا حامیانش علیه آمریکا یا متحدانش پیشنهاد کردهاند.
کری: آمادگی بیش از ۱۰ کشور
وزیر خارجه آمریکا میگوید بیش از ۱۰ کشور برای مشارکت در «ضربه نظامی محدود» علیه سوریه اعلام آمادگی کردهاند. رهبر کاتولیکهای جهان مخالفت شدید خود را با حمله نظامی به سوریه اعلام کرد.
به گزارش دویچهوله، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده ابراز خوشبینی کرده است که برای ضربه نظامی به سوریه «حتی بیش از حد لزوم» در میان کشورهای غربی «حمایت و علاقه به مشارکت» وجود دارد. کری پس از دیدار و گفتوگو با همتای فرانسوی خود لوران فابیوس در پاریس بار دیگر تاکید کرد که جامعه جهانی نباید در برابر عملکرد رژیم بشار اسد بیتفاوت بماند.
فرانسوا اولاند، رییسجمهور فرانسه حمایت کامل کشور خود را از اقدام نظامی احتمالی ایالات متحده اعلام کرد. وی گفت که حمله به رژیم سوریه «محدود اما قاطع و شدید» خواهد بود تا بشار اسد در آینده «به تکرار چنین جنایتهایی دست نزند».
رییسجمهور فرانسه از اینکه دولت آلمان پس از تردیدهای نخستین سرانجام موافقت خود را با قطعنامه نشست کشورهای «G20» ابراز داشته است، از این کشور تشکر کرد. اولاند پس از دیدار با میشل سلیمان، رییسجمهوری لبنان در نیس (جنوب فرانسه) گفت که آلمان با این اقدام نشان داد که «اروپا میتواند یگانه باشد».
بیلان گزارشگران سازمان ملل
به گفته منابع دیپلماتیک فرانسه، کارشناسان سازمان ملل متحد که برای تحقیق در مورد کاربرد گازهای سمی به سوریه رفته بودند، آخر هفته آینده گزارش کار خود را ارایه خواهند داد.
فرانسوا اولاند شنبه گذشته در نیس اظهار داشت: «موقعی که کنگره آمریکا پنجشنبه یا جمعه آینده رای خود را اعلام کند و ما احتمالا آخر هفته از نظر بازرسان سازمان ملل باخبر شویم، آنگاه باید تصمیمی گرفته شود.»
بسیاری از کشورها مایل هستند پیش از تصمیم درباره هرگونه واکنشی نخست از نتیجه بازرسی کارشناسان سازمان ملل مطلع شوند.
به گفته کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعضای اتحادیه مدارکی به دست آوردهاند که مسوولیت رژیم بشار اسد در استفاده از سلاح شیمیایی را نشان میدهد. با وجود این برخی از کشورها مایل هستند تا اعلام گزارش رسمی گروه تحقیق سازمان ملل صبر کنند.
از طرفی به گزارش BBC، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه تلاشش برای همراه کردن دیگر کشورها در اقدام نظامی علیه رژیم سوریه روز شنبه در ویلنیوس پایتخت لیتوانی با ۲۸ همتای اروپاییاش دیدار کرد.
وی سپس در پاریس به دیدار لوران فابیوس، همتای فرانسویاش رفت.
هدف از این دیدار ظاهرا متقاعد کردن افکار عمومی فرانسویانی است که بر خلاف دولتمردانشان در اقدام نظامی علیه سوریه مرددند.
در همین راستا، کری به زبان فرانسه گفت:«ما نمیتوانیم نسبت به کشتار بیتفاوت باشیم، نمیتوانیم به یک دیکتاتور اجازه دهیم تا بیمحابا از سلاحهای هولناک استفاده کند. باید به دنبال راهحل روشن و در چارچوب زمانی مشخص و نه نامشخص و غیرموثر همان طور که فابیوس گفته است، باشیم.»
اما وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در پایان نشست خود در ویلنیوس لیتوانی طی بیانیهای استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه را «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» خواندند و با استناد به «شواهد محکم» دولت سوریه را در کاربرد این سلاحها مسوول دانستند.
رای مجلس نمایندگان آمریکا
به تاخیر میافتد
براساس یادداشتی از رهبر اکثریت سنای آمریکا، رای مجلس نمایندگان این کشور درباره حمله نظامی آمریکا به سوریه احتمالا یک هفته به تاخیر بیفتد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، اریک کانتور، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکا در یادداشتی اعلام کرد: اعضای سنا باید به مناظره بپردازند و در مورد استفاده از نیروی نظامی علیه سوریه ظرف دوهفته رای بدهند.در بیانیه مشترک سناتورهای جمهوریخواه آمده که آنها ۹ سپتامبر(۱۸ شهریورماه) به مناظره میپردازند.
در حالی که اریک کانتور و جان بوئنر، دو جمهوریخواه آمریکایی از حمله نظامی علیه سوریه حمایت میکنند، احتمالا مجلس نمایندگان آمریکا تا زمان رای سنا در روز چهارشنبه، پیش از اتخاذ هر تصمیمی صبر میکند.بسیاری بر این باورند که گرچه اوباما میتواند بدون حمایت کنگره اقدام کند، با این حال ترجیح میدهد این کار با حمایت کنگره باشد.
اولین رایگیری سنای آمریکا درباره حمله محدود و مشخص به سوریه، احتمالا چهارشنبه جاری صورت میگیرد. این قطعنامه حمله علیه سوریه را به ۹۰ روز محدود میکند و از حضور و استقرار نیروهای آمریکایی در سوریه جلوگیری به عمل میآورد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد