22 - 02 - 2025
واقعیت متفاوت جامعه ایران با آنچه غرب مطرح میکند
ایسنا- محمدرضا عارف در دیدار با روسای نمایندگیهای کشورهای آفریقایی در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدامات و تحریمهای ظالمانه کشورهای غربی علیه مردم و دولت ایران، تاکید کرد: به خوبی میدانید که واقعیت جامعه ایران با آنچه که غرب مطرح میکند کاملا متفاوت است و امروز تمدن غرب با شعار آزادی هیچگونه حق حیاتی برای کشورهای در حال توسعه قائل نیست و در سازمانهای بینالمللی با نفوذ و تهدید نگاه خود را حاکم میکنند.
عملکرد کشورهای غربی در غزه، لبنان و فلسطین ادامه نگاه تحریم ظالمانه ایران است
عارف با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ میلادی کشورهای نفتی دنیا به دلیل مشکلات با غرب وارد فاز تحریم نفت شدند، ادامه داد: تحلیلهای غرب در آن زمان این بود که چرا کشورهای توسعه نیافته مساله نفت را با مسائل سیاسی مختلط میکنند و تمدن غرب منافع کشوری را که میخواهد در چارچوب ارزشها و منافع خود زندگی کند، مورد تحریمهای ظالمانه و خشن قرار میدهد.
وی تصریح کرد: عملکرد کشورهای غربی در غزه، لبنان و فلسطین ادامه نگاه تحریم ظالمانه ایران است که کشورهای در حال توسعه حق نفس کشیدن و بیان نظرات خود را ندارند مگر اینکه بپذیرند، برده مدرن هستند و آنان میخواهند تنها منافع کشورهای توسعه نیافته را ببلعند.
معاون اول رییسجمهور خاطرنشان کرد: روابط کشورهای در حال توسعه با یکدیگر با وجود میل غربیان با جدیت در سازوکارهای منطقهای، اتحادیهها و روابط دوجانبه برای احقاق حقوق مسلم خودمان ادامه یابد.
راهبرد ایران در مساله هستهای، برخورداری همه کشورها از فناوریهای پیشرفته است
وی با بیان اینکه این شیطنت دنیای متمدن غرب است که کوچکترین اختلافات در کشورهای در حال توسعه را تبدیل به مساله جدی میکند، افزود: آمریکا همه اختلافات داخلی بین ایالتهای خود را پوشش میدهد و اجازه نمیدهد که اختلافات و چالشهای اساسی آنها بروز کند اما کوچکترین مساله بین کشورهای آسیایی، اسلامی و آفریقایی را یک مساله بحرانی برای دنیا تلقی میکند.
عارف همچنین به فعالیتهای صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران اشاره و تاکید کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در مساله هستهای این است که همه کشورهای دنیا باید از فناوریهای پیشرفته برخوردار باشند و این امکان و ظرفیت برای رفاه، آرامش و ارتقای سطح زندگی مردم با کمک دانشمندان و متخصصان به وجود آمده است و همگان حق استفاده از آن را دارند.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در انرژی هستهای در حوزههای سلامت، فنی و کشاورزی گفت: جمهوری اسلامی ایران انرژی هستهای را برای همه کشورهای دنیا میخواهد تا از منافع صلحآمیز آن استفاده کنند و شما و تمام کشورهای دنیا با فتوای حرام بودن استفاده غیرصلحآمیز از فناوری هستهای از طرف ما، کاملا آشنایی دارید و کشورهای غربی به خوبی میدانند که ما به دنبال این ابزار برای استفاده غیرصلحآمیز نیستیم و بلایی که غرب بر سر ژاپن آورد را از یاد نبردهایم.
وی با بیان اینکه غربیان رفتار انسانی، علمی، فرهنگی و منطقی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مساله هستهای را به گونهای دیگر جلوه میدهند و وحشت کاذب را در دنیای غرب و جهان ایجاد میکنند، ادامه داد: دول غربی خشنترین اقدامات ضدبشریت را مرتکب میشوند که نمونه آن را در خصوص آوارگان فلسطینی که اجازه نمیدهند به کشور خود بازگردند را مشاهده میکنیم.
سیاست ایران تعاملات بیشتر و روابط پایدار و جامع با قاره آفریقاست
معاون اول رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود ضمن خوشامدگویی به نمایندگان عالیرتبه کشورهای دوست و برادر آفریقایی در ایران از آفریقا به عنوان قارهای کهن و بزرگ با سرمایههای ارزشمند معنوی و مادی و با جایگاه ویژه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: روابط تجاری، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی و علمی ایران با کشورهای آفریقایی پابهپای روابط سیاسی توسعه نیافته است و امروز روابط خوب و روبه رشد سیاسی ایجاب میکند که تعاملات بیشتری داشته باشیم تا به روابط پایدار و جامع در همه زمینهها برسیم.
عارف با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم در مسیر راهبرد اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با کشورهای آفریقایی قرار دارد، تاکید کرد: ارتقای همهجانبه همکاریها با قاره آفریقا در قالبهای دوجانبه، چندجانبه و منطقهای است و با توجه به ظرفیتهای بسیار ارزشمندی که داریم با همافزایی و جمع کردن همه امکانات و ظرفیتها بهتر میتوانیم به توسعه روابط و خدمت به مردمان خود کمک کنیم.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در اتحادیههای مختلف حضور داشته و روابط خوبی با اتحادیههای منطقهای و بینالمللی دارد و به توسعه روابط کمک شایان توجهی میکند، خاطرنشان کرد: نقش سفرای کشورها آفریقایی در تقویت روابط بسیار کلیدی، موثر و کارساز بوده و در ارتقا و خلق ظرفیتها و امکانات برای توسعه روابط بسیار موثر است.
ظرفیتهای اقتصادی آفریقا نیروی محرکه جهانی در آینده است
وی با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست در فضای صمیمی و دوستانه گفت: در این نشست در خصوص توسعه و تعمیق همهجانبه روابط رایزنی میکنیم تا با اتخاذ اقدامات مناسب، روابط جمهوری اسلامی ایران با قاره آفریقا در شان و شئون ملتهای بزرگ ایران و آفریقایی ارتقا یابد.
عارف با اشاره به اینکه قاره آفریقا با ۵۴ کشور و جمعیت ۱/۴میلیارد نفری به عنوان یکی از مناطق با رشد اقتصادی بالا و برخوردار از نیروی انسانی جوان و با منابع طبیعی و مادی و بزرگترین بازارها مورد توجه جهانیان است، ادامه داد: ظرفیتهای بالای اقتصادی موجب شده است که آفریقا نیروی محرکه جهانی در آینده معرفی شود که این جایگاه ایجاب میکند که جدیتر مسیر تعالی روابط را دنبال کنیم.
احیای ستاد آفریقا در دولت چهاردهم
معاون اول رییسجمهور همچنین با بیان اینکه سفر شهید آیتالله رییسی در سال گذشته در قالب روابط دوجانبه و شرکت در اجلاس بریکس پیامآور اهمیت توسعه روابط با آفریقاست، تصریح کرد: دولت چهاردهم این مسیر را با شتاب و همکاری بیشتر ادامه میدهد و در این راستا برای بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آفریقایی ستاد آفریقا در دولت چهاردهم احیا شده است که در دولت چهاردهم اولین جلسه این ستاد با حضور وزرا و نمایندگان دستگاههای دولتی تشکیل شد که در این ستاد راهکارهای توسعه روابط را دنبال میکنیم.
عارف با بیان اینکه ستاد آفریقا به عنوان عالیترین مرکز تصمیمگیری دولت جمهوری اسلامی ایران برای روابط با آفریقاست که به ریاست معاون اول رییسجمهور تشکیل میشود، گفت: در این ستاد عملکردها و راهکارهای تسهیلگری روابط ایران با کشورها و سازمانهای آفریقایی ارزیابی میشود و پس از بررسی مشکلات بر سر راه توسعه روابط برای رفع موانع همکاری و نظارت عالیه در گسترش ارتباطات در زمینههای مختلف تصمیمگیری و اقدام میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد