25 - 10 - 2022
واکنش خشک بازار سهام به وضعیت خوب شرکتها
مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: روند نزولی به صورت بلندمدت بر بازار سرمایه حکمفرما است و در شرایط فعلی نشانهای مبنی بر افزایش در حجم معاملات دیده نمیشود؛ همچنین نشانه رفتاری و روانشناسی در علائم برگشتی بازار سرمایه مشاهده نمیشود. از گزارشهای ۶ ماهه انتظارات خوبی میرفت و محقق هم شد، با وجود این موضوع واکنش چندان خوبی نسبت به آن در بورس دیده نشد. وی افزود: با دید بنیادی یکی از کمترین P/Eها چند سال گذشته در بورس رقم خورده است. از سوی دیگر اختلاف دلار نیما و آزاد زیاد است و سهام با دلار ۲۷ هزار تومانی قیمتگذاری میشود ولی نرخ ارز در دیگر بازارها با مبالغ بیشتری قیمت میخورد. این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: از نظر بنیادی وضعیت خوشبینانه است اما ریسکهای سیستماتیک با زمان اثرگذاری نامعلوم در بازار سهام وجود دارد. از طرفی بحث برجام هم آینده را با ابهام مواجه کرده است و این ابهام پیشبینی را سخت میکند. وی عنوان کرد: به نظر میرسد بازار سهام به کفهای بنیادی رسیده است ولی برای رشد به عواملی بسیاری نیاز دارد که فعلا درگیر ابهامات هستند و زمانی را برای آنها نمیتوان مشخص کرد.
ازار سهام بهترین گزینه سرمایهگذاری
این فعال بازار سرمایه درباره عوامل رشد بازار سهام در گفتوگو با بورسنیوز اظهار کرد: مهمترین عامل تاثیرگذار میتواند شفافیت باشد، یعنی چشمانداز تمام متغیرها (مشخص بودن محدوده نرخ دلار، تعیینتکلیف تحریمها، ریسکهای حوزه سیاست خارجی) برای فعالان اقتصادی قابل پیشبینی باشد، در چنین شرایطی بازار سهام نیز میتواند رونق را شاهد باشد. در این بین اگر دلار از رقم ۲۷ هزار تومان جهشی داشته باشد، ممکن است در آینده رشد قیمت سهام را تجربه کنیم اما این رشد اسمی خواهد بود و حقیقی نیست. وی در گفتوگو با بورسنیوز ادامه داد: به نظر میرسد کف بنیادی بازار سهام در همین محدوده فعلی باشد اما رشد پرشتاب هم برای آن نمیتوان متصور بود، با این وضعیت به صورت آرام رشد میکند و تا تعیینتکلیف متغیرها به پیش میرود. رضایتی افزود: عدد شاخص کل نیز با نزدیک به ۲۰ درصد تغییر و کمک سود مجامع به یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد میرسد. بازار سهام با ریسکهای موجود میتواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری باشد، مگر اینکه اتفاق نادری رخ دهد که در قیمتها پیشبینی نشده است.
صنایع پرپتانسیل برای رشد
رضایتی تشریح کرد: دلیل استقبال نشدن از گروه پالایشی و پتروشیمیها تصمیم سرمایهگذاران بر تاخیر در معامله بوده است، تا اینکه شرایط کمی روشنتر و از ابهام بازارها کاسته شود. در غیر این صورت با عملکرد و چشمانداز این گروهها باید استقبال خوبی را از آنها تجربه میکردیم اما کمرمق بودن، رکود حاکم بر بازار سهام و نبود نقدینگی در آن از دیگر عواملی بود که منجر به این بیمحلی شده است. با این حال این گروهها به علاوه سیمان و دامپروری میتوانند تا انتهای سال از صنایع با ظرفیت رشد باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد