30 - 12 - 2021
واگذاری نقدی بلوکهای ۱ و ۲ هلدینگ خلیجفارس
رییس سازمان خصوصیسازی، واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس را به عنوان بزرگترین مزایده تاریخ بورس و سازمان خصوصیسازی معرفی کرد و گفت: هلدینگ خلیجفارس در فهرست واگذاری قرار دارد و واگذاری آن در هیات واگذاری در سه بلوک یک، ۲ و ۱۵ درصد انجام خواهد شد. حسین قربانزاده در نشست خبری واگذاری سهام دولت در هلدینگ خلیجفارس اظهار کرد: صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع بزرگ کشور محسوب میشود و ارزآوری زیادی را برای کشور به ارمغان دارد. وی افزود: هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس به دلیل گستردگی و بزرگی خود و شرکتهای زیادی که در زیرمجموعه دارد باید طوری عمل کند که افکار عمومی اشراف زیادی نسبت به عملکرد این شرکت داشته باشند.رییس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: مدتهاست جلسات متعددی برای واگذاری سهام این هلدینگ برگزار شده و حتی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این جلسات مشارکت داشته است، همچنین در ستاد اقتصادی دولت هم در حضور رییسجمهوری واگذاری سهام شرکتهای بزرگ و از جمله سهام این شرکت مورد بررسی قرار گرفت. وی گفت: واگذاری بلوک یک و دو این هلدینگ به صورت نقدی انجام میشود. قربانزاده اضافه کرد: سهم یک درصد بدون اضافه ارزش، اما سهم دو درصد با پنج درصد اضافه ارزش در روزهای یازدهم و دوازدهم دی انجام میشود. رییس سازمان خصوصیسازی بیان کرد: بلوک ۱۵ درصد با ۳۰ درصد اضافه ارزش عرضه میشود و قیمت سه بلوک، قیمت تابلوی بورس است.
سهم ۵۰ درصدی پتروشیمیها در تامین ارز سامانه نیما
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس نیز در این باره گفت: پتروشیمیها حدود ۵۰ درصد از ارز سامانه نیما را تامین میکنند و براساس پیشبینیهای انجامشده به نظر میرسد صادرات غیرنفتی هلدینگ خلیجفارس در سال جاری به پنج میلیارد دلار برسد. به گزارش ایرنا، جعفر ربیعی اظهار کرد: یکی از فلسفههای خصوصیسازی افزایش کارایی شرکتها و نیز بهبود وضعیت آنها نسبت به قبل از واگذاری است.
وی گفت: بهطور معمول گفته میشود در سیستم غیردولتی کارایی و کارآمدی شرکتها بالا است که در اکثریت واگذاریهای انجامشده این موضوع رخ داده است. ربیعی افزود: سال ۹۲ بعد از اینکه تعدادی از شرکتهای پتروشیمی به بخش غیردولتی واگذار شدند، تصمیم گرفته شد تا شرکتهای باقیمانده در قالب یک هلدینگ جمعآوری و به بخش غیردولتی واگذار شوند. وی ادامه داد: تا قبل از آن سهام برخی از شرکتهای پتروشیمی به صورت مجزا به بخش غیردولتی واگذار شده بود، اما در پایان سال ۹۱ این تصمیم اتخاذ شد که بهتر است تا شرکتها جمعآوری شوند و به صورت هلدینگ خلیجفارس درآیند. مدیر عامل هلدینگ خلیجفارس بیان کرد: در آن سال این هلدینگ با حضور ۱۵ شرکت شکل گرفت و در اوایل سال ۹۲ در بورس عرضه شد. این در شرایطی بود که از ۱۵ شرکت واردشده به بورس شش شرکت زیانده بودند. وی اعلام کرد: اکنون پس از هشت سال، دیگر هیچ شرکت زیاندهی در هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس حضور ندارد و یکی از آثار خصوصیسازی در صنعت پتروشیمی این است که همه شرکتها با سوددهی خوبی همراه بودهاند.
جهش سودآوری شرکتهای زیرمجموعه
ربیعی گفت: در سال ۹۱ و قبل از خصوصیسازی، مجموعه سود شرکتهای تابعه هلدینگ خلیجفارس سههزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود، اما در سال ۹۹ این عدد به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسید و حدود ۱۵ برابر شد. وی افزود: در سال ۱۴۰۰ بهطور حتم این عدد افزایش پیدا میکند و مجموعه سود شرکتهای تابعه هلدینگ خلیجفارس به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس خاطرنشانکرد: یکی از نگرانیهای موجود این است که در صورت خصوصیسازی شرکتها کارگران بیکار خواهند شد، در حالی که در هلدینگ پتروشیمی این اتفاق رخ نداده و اشتغال این شرکت به دلیل وجود پروژههای جدید دو برابر شده و از ۱۲ هزار نفر به حدود ۲۵ هزار نفر افزایش یافته است.
وی به افزایش سرمایه شرکتها اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه به معنای افزایش ثروت سهامداران است. ربیعی ادامه داد: در سال ۹۱ سرمایه هلدینگ خلیجفارس حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بود، در حالی که سال گذشته سرمایه پتروشیمی خلیجفارس به ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و ممکن است تا پایان سال جاری این عدد به ۵۰ هزار میلیارد تومان برسد؛ سرمایه این شرکت نسبت به قبل از واگذاری ۲۰ برابر شده است. وی درباره ورود سهام پتروشیمی اروند و بندر امام(ره) نیز گفت: در آینده این اتفاق رخ میدهد، تاکنون رقمی معادل چهار هزار میلیارد تومان از طریق اوراق مبتنی بر سهام و اوراق اجاره از بازار سرمایه تامین مالی کردهایم، اکنون مجوز تامین مالی شش هزار میلیارد تومانی دیگر هم داریم که ممکن است در بهار سال آینده انجام شود.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس با تاکید بر اصلاح ساختارهای مالی در این هلدینگ تاکید کرد: شرکتهای دولتی دارای حسابهای باز زیادی هستند، اما در زمان واگذاری باید تکلیف همه حسابها مشخص شود. به گفته ربیعی، هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس تا قبل از خصوصیسازی با حدود چهار میلیارد دلار بدهی ارزی همراه بود که امروز این عدد به رقمی کمتر از ۲۰۹ میلیون دلار رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد