20 - 07 - 2017
ورود ۱۵ شرکت به بورس در سال ۹۶
مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران میگوید یکی از دلایل تاخیر در عرضههای اولیه در بورس بحث قیمتگذاری است. او اصلیترین دلیل این تاخیرها را تصمیم سازمان بورس به علت شرایط رکودی در بازار میداند و معتقد است عرضه اولیه امروز قطعا موفق خواهد بود. اسماعیل درگاهی در مراسم معرفی اولین شرکتی که در سالجاری قرار است وارد بورس شود، درباره اینکه چرا عرضههای اولیه در بورس با تاخیر همراه بوده است، گفت: درست است که عرضههای اولیه بورس با توقف نسبتا طولانی روبهرو شد ولی از این بابت بسیار خوشحالیم که شروع اولین عرضه ما در سال ۱۳۹۶ با صنعت PSP است. وی ادامه داد: برای توقف طولانی عرضههای اولیه میتوان دلایل متفاوتی را ذکر کرد که هرکدام وزن خاص خود را دارند ولی اصلیترین دلیلش میتواند به تصمیم سازمان بورس در سال گذشته برگردد که در آن ریاست سازمان اعلام کرد با توجه به شرایط خاص بازار عرضههای اولیه متوقف شود. بعد از آن هم شرایط بازار به نحوی نشد که بتوانیم عرضه اولیه داشته باشیم. مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران افزود: واقعیت این است که ما در تمام عرضههای اولیه نیم نگاهی به شرایط بازار داریم، اگر شرایط بازار خوب باشد میتوان شرکتها را وارد بورس کرد ولی در شرایطی که رکود و شرایط خاصی در بازار حاکم است باید شرکتهایی در بازار عرضه شوند که شرایط مناسبی داشته باشند، حتی در آن صورت هم، آن شرکتها را محافظهکارانه در بورس عرضه میکنیم.
تحرکبخشی معاملات
وی در پاسخ به اینکه عدهای معتقدند عرضههای اولیه سبب میشود منابع بازار به سمت خاصی روانه و در آنجا بلوکه شود، از نگاه شما این موضوع درست است یا عرضه اولیه به طراوات بازار کمک میکند، گفت: بدنه کارشناسی بورس معتقد است که عرضههای اولیه به بهبود بازار کمک میکند. از طرفی سعی میکنیم عرضهها را حسابشده انجام دهیم و زمانبندی را در آن لحاظ کنیم. البته همانطور که گفتید اعتقاد دیگری هم وجود دارد که این عرضهها بازار را تحت تاثیر قرار میدهد ولی آن دیدگاه وزن بالاتری دارد چراکه اگر سهامدار به سهام خاصی اعتقاد دارد نباید با یک خبر عرضه اولیه سهم خود را بفروشد چراکه او میتواند منابع جدیدی بیاورد یا سهمش را در بازار حفظ کند. مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران ادامه داد: اینکه بگوییم بازار با عرضه اولیه به هم میریزد نظری غیرحرفهای است. در برخی از بورسها سالیانه ۲۰۰ یا ۳۰۰ عرضه اولیه انجام میشود. آنها هم عرضه و تقاضای خاص خودشان را دارند. باید بازار را به سمتی ببریم که با عرضههای اولیه به آن تحرک بخشیم و بازار به عرضههای اولیه عادت کند. وی در پاسخ به اینکه اولین عرضه اولیه به روش ثبت سفارش ماههای گذشته در بورس انجام شد که از نظر برخی کشف قیمت درستی برای آن صورت نگرفت، در حال حاضر در آستانه دومین عرضه به روش ثبت سفارش هستیم، چقدر امیدوارید کشف قیمت درستی برای این عرضه رخ دهد، اظهار کرد: وقتی نماد «برکت» در بورس عرضه شد برای بازار سرمایه حالت آزمایش را داشت ولی در حال حاضر ما کاستیهای آن روش را شناسایی کردیم و فکر میکنیم آن موضوعات برطرف شده است ولی در هر حال قیمتگذاری در بورس بحثبرانگیز است و یکی از دلایل توقف عرضههای اولیه این بود که در حال چانهزنی بر سر قیمتها بودیم.
برنامههای آینده
مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران در پاسخ به اینکه چه شرکتهایی برای عرضههای اولیه در لیست شرکت بورس هستند، ادامه داد: اولویت فولاد کاوه جنوب کیش است. انشاءالله با آنها هم بر سر قیمت به نتیجه خواهیم رسید، بعد از آن تامین سرمایه امید اولین شرکت صنعت تامین سرمایه است که قرار است در بورس عرضه شود. نیروگاه مولد برق جهرم و شرکت تولیدی چدنسازان نیز دیگر شرکتی است که در بورس عرضه خواهد شد. ما هدفگذاری کردیم که امسال ۱۵ شرکت وارد بورس شود. ما در حال حاضر نزدیک به ۴۰ پرونده را مدیریت میکنیم که وارد بورس شوند و بین آن شرکتها بخش خصوصی پررنگ است. درگاهی درباره عرضه ایرانسل گفت: پرونده ایرانسل خیلی وقت است که آمده ولی این شرکتی خاص است. این شرکت از طرفی خیلی سودساز است که ویژگی خوبی است ولی مشکل کار اینجاست که سهامدار عمده برای آفریقای جنوبی است و او چندان دوست ندارد اموالش را در ایران به فروش برساند. شاید نمیخواهد اموالش را ارزان بفروشد و یا شاید در بخش انتقال پول مشکل دارد. این کار بسیار بزرگی است و اگر بتوانیم آن را انجام دهیم بسیار خوب است. البته ما در حال حاضر پروندههای بزرگی داریم که اگر بازار از آن استقبال کند آن را انجام خواهیم داد مثلا ما شرکت ملی نفت کیش را داریم که اشل آن بسیار بزرگ است. علاوه بر این یک شرکت ایرلاین را هم داریم و با یک شرکت صنعت سینمایی هم در حال مذاکره هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد